Buna seara. Copil major a plecat de acasa impreuna cu o persoana cu invaliditate gradul 1 in Franta.Persoana cu invaliditate este o persoana dubioasa( nu are picioare), corupandu-l pe copil. Intrebarea mea este : exista o modalitate legala de al aduce pe copil in tara, tinand cont ca este major-18 ani-??Persoana cu invaliditate a iesit din tara fara insotitorul legal- i se poate imputa legal vorbind ca a incalcat legea???Politia, sustine ca atata timp cat copilul este major si nu a facut nici o infractiune nu au ce sa faca. Unde ma mai pot adresa. Multumesc.
Conform art.285 din codul muncii, am inteles ca sant scutite de taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Va rog cine cunoaste mai bine aspecte de dreptul muncii astept un semn. Multumesc.
Va multumesc pentru timpul acordat , precum si pentru raspuns. Stiu caci litigiile de munca sant scutite de taxa de timbru si taxa judiciara, insa o prietena, consilier juridic fiind mi-a spus ca trebuie sa platesc acesti bani. Sa inteleg ca nu este necesara, ?Oare ea nu stia? SUMA O POT CERE EU, DE EX. 12000 euro, SAU MI_O STABILESTE INSTANTA????Rog o parere.....
Doresc a inainta pe cale judecatoreasca o actiune impotriva angajatorului pentru o sanctiune abuziva, nelegala si netemeinica dar nu numai .De foarte mult timp si sub diverse forme m-a streseaza psihic, avand in acest sens o gramada de dovezi, motiv pentru care doresc a solicita in actiune si daune morale.PUTETI SA_MI DATI O INFORMATIE IN SENSUL DACA TREBUIE PLATITA O TAXA REPREZENTAND 10% DIN VALOAREA DAUNEI MORALE SOLICITATA SI CAND?????Multumesc.
Multumesc pentru interventie. O precizare... avertismentul scris , ca sanctiune , afecteaza la:promovare ,majorare de salariu ,criteriu de concediere , conform CCM la nivel de unitate. ASTA ESTE PROBLEMA.........DE ACEEA INCERC SA DESLUSESC INTERPRETAREA UNEI CONTESTATII LA NIVEL DE UNITATE, CA REPERCUSIUNI JURIDIC VORBIND.:sorry:
Multumesc pentru timpul acordat insa INTREBAREA MEA SE REGASESTE LA INCEPUTUL INTERVENTIEI MELE SI SE REFEREA LA CU TOTUL ALT CEVA.Multumesc.
Multumesc pentru timpul acordat.Asa este , conform codului muncii este singura sanctiune care nu necesita cercetare prealabila, insa la nivel de unitate au inserat in Contractul Colectiv de Munca faptul ca nici-o sanctiune nu se da fara a trece prin comisia de disciplina , fiind lovita de nulitate.
Salariatul a trecut prin comisia de disciplina prealabila , unde si-a sustinut apararea, dar la acel moment nu i s-au luat in seama, iar dupa ce angajatorul a luat cunostinta de parerea salariatului in sensul ca au omis din decizie elementele obligatorii conform art.268 alin 2 din codul muncii , fiind lovita de nulitate absoluta , a dat-o la intors...ROG UN SFAT IN CEEA CE PRIVESTE INTREBAREA MEA ANTERIOARA> Multumesc pentru timpul acordat si sfat .Astept in continuare alte pareri.
Buna ziua. Angajatorul a dat unui salariat prin decizie avertisment scris, iar a doua zi il sfatuieste pe acesta sa faca o contestatie in vederea remedierii situatiei.INTREBAREA MEA ESTE: - in situatia in care angajatorul anuleaza aceasta decizie de sanctionare - avertisment scris - este legal, juridic vorbind, tinand cont ca in decizie la ultimul articol este specificat ca o poate contesta la Tribunal?????Se poate intoarce angajatorul, in timp, cu mentiunea ca el a anulat acea decizie, insa sa gresit, deoarece nu a fost conform legii?????Multumesc.
Buna seara. As dori si eu o informatie, in ceea ce priveste ONORARIU AVOCAT, mai precis intr-o cauza de divort in situatia in care partile s-au impacat la prima infatisare, in cele doua situatii: _ANULARE DIVORTsi _SUSPENDARE DIVORT. CAT DIN ONORARIU ACHITAT DE RECLAMANT TREBUIE RESTITUIT ACESTUIA?????MULTUMESC .