avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate victor58

Activitate victor58

multumesc .
mai am nevoie de o precizare :
sporul de vechime de 3%,10%,15%,25% (conform contractului colectiv de munca) , care se acorda pentru persoanele care au muncit neantrerupt in aceasi societate timp de 3,10,15 si mai mult de 20 ani, este considerat spor nepermanent.
pana la ce data se depun adeverintele cu sporurile nepermanente , pentru a doua recalculare a pensiilor .
care sunt considerate sporurile nepermanente
pai, daca sa acordat sporul de 10 ani la vechime (la cei 10ani lucrati in grupa 1-a) , eu cred ca sa platit si c.a.s
am primit recalcularea la pensie si am urmatorele date:
- perioada de lucru efectva = 40 ani din care 10 ani au fost in grupa 1-a
- vechime 50 ani din care - 40 ani contributiva si 10 ani necontributiva
- am primit 11 puncte de stabilitate
deci 10 ani au fost considerati necontributivi desi pentru cei 10 ani de grupa 1-a au fost platiti contributie suplimentara.
CE TREBUIE SA FAC EFECTIV PENTRU A FI CONSIDEATI SI CEI 10 ANI CONTRIBUTIVI ( si sa recuperez toate drepturile ce decurg de aici)
va rog un raspuns cat mai urgent deoarece timpul este scurt.

cu stima,
am cumparat pe 20.12.2023 un aragaz. Dupa punerea in functiune am constatat ca la el cuptorul nu functiona. Am sesizat societatea care asicura garantia si pe 29.12.2023 sa remediat. Acum pe 06.07.2024 la aragaz a aparut acelasi defect. Am sesizat aceasi societate care a efectuat remedierea data trecuta ( si care trebuie sa asigure garantia-conform prospectului de la producator). Am primit nr. de inregistrare a sesizarii pe data de 06.07.2024. In cat timp sunt oblgati sa-mi rezolve sesizarea ca sa pot folosi aragazul .
sunt pensionar.
pentru recalculcularea pensiei din septembrie, trebuie sa depun vreo adeverinta cu sporurile de vechime (legale) pe care le-am avut in cei 40 de ani cat am lucrat .
Ele au fost, oare , luate in calcul la stabilirea pensiei pe care o am in acest moment