avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Nutu manu

Activitate Nutu manu

Buna ziua. Notificarea a fost trimisa pe numele meu, dupa decesul tatalui. Mama a decedat in 2021, tata a continuat cu contractul, el decedand in februarie anul acesta. Notificarea a fost trimisa in martie 2024, si mi se solicita sa evacuez in 15 zile si sa platesc datoriile acumulate pt chirie, conf art 1807 si art 1832 al 1 cod civil.
Eu, am fost la primarie, unde, am fost instiintat de datoriile acumulate, mi s a dat un grafic cu platile, asa am vazut de cand nu s a platit,si mi s a explicat ca pot sa preaiu contractul cu tot cu datorii, si nu am fost de acord. Ideea este ca dansii au ajuns in localitatea respectiva pe vremea raposatului si au primit acea locuinta de serviciu. Ei au ingrijit, au facut modificari, apa, canalizare, fantana, centrala, baie, imprejmuiri cu gard, au ingrijit tot spatiul si l au modernizat, inclusiv, cabinetul medical,unde mama a profesat medicina. Ulterior, prin 2010, cred, li s a pus chirie.
In urma notificarii, am adunat hainele tatei, si am eliberat. Am predat cheile la primarie, nu a venit nimeni pana atunci sa vada ceva...baia am lasat o acolo, bucataria la fel, parchet, geamuri doar nu m am apucat sa vandalizez.
Acum, am primit aceasta actiune...cam asta e tot..eu, am locuit acolo, am ingrijit o pe mama( sapte ani in pat,tata prob oncologice+ dementa, pt care primea indemnizatie de la primarie, de oprox 6 luni) insa domiciliul il am din 2019, in alta parte.
Intrebarea mea este, cum pot sa ma apar? Conform contractului, ei trebuiau sa actioneze la 2 luni de neplata.... au trecut ani.... oare au asteptat sa se acumuleze atatea datorii??
Imi cer scuze daca nu m am exprimat corect, sau daca am plictisit cu povestea..
Va multumesc!
gi-jane2 a scris:

Asa v-a numit primăria, nu? ca și cum ati fi făcut contract cu parintii, nu neapărat scris, ca și cum ati fi beneficiat, ori ziceti ca nu ati locuit în perioada respectiva.
Si totusi, cine q locuit după decesul parintilor ?

Buna seara. Ce inseamna mai exact calitatea de subcontractor? Eu nu am contract de inchiriere cu nimeni, nici cu primaria, nici cu parintii mei decedati. Inteleg prin termenul de subcontractor, contract intre mine si parintii mei, cu accept din partea primariei...sau nu inteleg eu bine termenul. Multumesc inca odata pentru indrumari.

gi-jane2 a scris:

Aveti nevoie de avocat, asta e clar, din moment ce sunteți chemat în judecata. Si daca nu ati fi renunțat la succesiune, ati fi plătit din ce ati mostenit de la ei, adică din nimic, nimic platiti.
E bine ca puteti dovedi ca nu ati locuit acolo ai nici nu aveti calitatea de subcontractor.

Multumesc pt raspuns. Intrebarea este, oare in contractul de inchiriere initial si in actul aditional nu trebuia sa se faca referire la acest articol? Respectiv art 1832 al 1? Pot sa ma apar cu faptul ca primaria nu si a pus in aplicare conditia de reziliere a contractului pt neplata chiriei timp de 2 luni? Au trecut ani...tatal meu a decedat in 2024, mama in 2021 si neplata chiriei dateaza din decembrie 2019. De ce nu au actionat conform contractului atat timp cat parintii erau in viata? Noi am renuntat la mostenire in august anul curent, actiunea este din septembrie...multumesc inca odata.
Buna ziua. Am fost actionat in judecata pt obligatie contractuala de primarie. Parintii mei, ambii decesati, fara bunuri..doar datorii au avut contract cu primaria pt chirie locuinta. In contract apar doar ei. Eu am locuit cu ei, insa adresa de domiciliu o am din septembrie 2019 la alta locatie. Actiunea este pe numele meu. Datoriile sunt enorme, doar la chirie 30.000 lei, chiria fiind de 400 lei pe luna. In actul aditional, semnat de tatal meu, ca urmare a decesului mamei, este stipulat faptul ca la 2 luni de neplata, contractul se reziliaza. Conform graficului de la primarie, chiria nu s a platit din decembrie 2019. In august anul curent, atat eu cat si sora mea am renuntat la mostenire, la notar. Cum ma pot apara? Cate sunt pasii de urmat?? Trebuie sa platesc eu datoriile acumulate de ei?? Primaria spune ca sunt sublocator in baza art 1832 din cod civil si art 1832 alin 1 din cod civil. Multumesc.
Buna seara. Am mai scris aici si am fost indrumat sa merg la notar si sa renunt la mostenire, lucru pe care l am facut deja, atat eu cat si sora mea. Notarul ne a asigurat de faptul ca renuntarea noastra o sa apara intr un registru de evidenta al notarilor. Intrebarea este, daca tatalui nostru i s a deschis actiune de catre o firma de energie, in perioada in care era in viata, el trebuind sa se prezinte la proces in februarie, insa in februarie el decedeaza...ulterior firma face apel si vine pe numele mostenirii...noi, renuntatorii trebuie sa ne prezentam in instanta? Sau dansii or sa vada ca am renuntat...cum trebuie sa procedam? Multumesc.
Buna ziua. Parintii au decedat, mama acum trei ani, tatal acum patru luni, lasand in urma datorii la chirie si utilitati. Tatal meu a fost actionat in judecata de catre o firma de energie electrica in 2023, instanta s a pronuntat in martie 2024, dupa deces, solutia nefiind favorabila pentru cel ce a initiat actiune, motivul fiind neprezentarea contractului. Firma de energie a facut apel, si am primit un plic de la judecatorie pe numele mostenirii. Dansii, parintii mei nu au nimic al lor, au locuit toata viata in chirie( si acolo au de plata la primarie, se deschide actiune tot pe numele mostenirii). Ce se poate intampla? Trebuie ca noi copiii sa facem ceva in sensul asta? Cum sa facem succesiune? Ei nu au nimic...doar datorii. Putem noi sa fim obligati la plata datoriilor lasate de ei? O sa fim chemati in instanta? Va rog frumos sa ne lamuriti, sa stim la ce sa ne asteptam. Va multumesc.
Buna seara.Poate o primarie sa te actioneze in judecata pentru datoriile parintilor provenite din inchirierea unui imobil unde primaria este proprietar? Mentionez faptul ca in contract nu apare numele meu, doar al parintilor, si un articol in care se spune ca daca nu platesti 2 luni consecutiv acest contract se reziliaza. Ambii parinti sunt decedati, ultimul recent, si eu primesc notificare ca trebuie sa platesc aceasta datorie. Dansii nu au avut nimic al lor, drept pt care nu se face succesiune. Ce mi se poate intampla...sunt pasibila de executare pt neplata parintilor? Multumesc