avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am fost actionat in judecata pt obligatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am fost actionat in judecata pt obligatie contractuala ...

Buna ziua. Am fost actionat in judecata pt obligatie contractuala de primarie. Parintii mei, ambii decesati, fara bunuri..doar datorii au avut contract cu primaria pt chirie locuinta. In contract apar doar ei. Eu am locuit cu ei, insa adresa de domiciliu o am din septembrie 2019 la alta locatie. Actiunea este pe numele meu. Datoriile sunt enorme, doar la chirie 30.000 lei, chiria fiind de 400 lei pe luna. In actul aditional, semnat de tatal meu, ca urmare a decesului mamei, este stipulat faptul ca la 2 luni de neplata, contractul se reziliaza. Conform graficului de la primarie, chiria nu s a platit din decembrie 2019. In august anul curent, atat eu cat si sora mea am renuntat la mostenire, la notar. Cum ma pot apara? Cate sunt pasii de urmat?? Trebuie sa platesc eu datoriile acumulate de ei?? Primaria spune ca sunt sublocator in baza art 1832 din cod civil si art 1832 alin 1 din cod civil. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:13, 23 Octombrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația e destul de complicată, raportată la dispozițiile art. 1832, alin. (1) Cod civil. Apoi, intervine și momentul când ați renunțat la succesiune, pentru că de la momentul renunțării nu mai puteți prelua pasivul succesoral (datoriile către terți). Sunt chestiuni pe care trebuie să le discutați în amănunt cu un avocat, pentru a vă pregăti strategia.
Multumesc pt raspuns. Intrebarea este, oare in contractul de inchiriere initial si in actul aditional nu trebuia sa se faca referire la acest articol? Respectiv art 1832 al 1? Pot sa ma apar cu faptul ca primaria nu si a pus in aplicare conditia de reziliere a contractului pt neplata chiriei timp de 2 luni? Au trecut ani...tatal meu a decedat in 2024, mama in 2021 si neplata chiriei dateaza din decembrie 2019. De ce nu au actionat conform contractului atat timp cat parintii erau in viata? Noi am renuntat la mostenire in august anul curent, actiunea este din septembrie...multumesc inca odata.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere că ați renunțat la moștenire în august, iar acțiunea primăriei a fost înregistrată în septembrie, nu aveți nicio obligație de plată a datoriilor contractuale.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat sa vada actele alea si sa va faca intampinarea. Nu inteleg cine locuieste acolo acum, cum a fost cu mostenirea dupa mama, unde cunt bunurile lor...
In baza 1832 nici nu trebuie sa acceptati mostenirea, raspundeti in nume propriu, asa incat, sincer, vorbiti cu cineva sa vada legal daca e o cale...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de avocat, asta e clar, din moment ce sunteți chemat în judecata. Si daca nu ati fi renunțat la succesiune, ati fi plătit din ce ati mostenit de la ei, adică din nimic, nimic platiti.
E bine ca puteti dovedi ca nu ati locuit acolo ai nici nu aveti calitatea de subcontractor.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! Matusa mea statea intr-o garsoniera la stat, si platea chirie. Inainte sa moara m-a pus pe mn urmatorul \\"proprietar\\"desi e a statului..si cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare marianabrt marianabrt buna seara D-LE AVOCAT,am si eu o intrebare pt dumneaoastra,provin dintr-o familie cu 4 copii,2 fete si 2 baietii si am locuit intrun apart cu 3 camere pe care ... (vezi toată discuția)
Plată chirie decedat adiploiesti adiploiesti Bună ziua Tatăl meu a decedat în februarie 2018,el stând cu chirie într-un spațiu deținut de C.F.R având și contract cu aceștia. Neplatindu-si ... (vezi toată discuția)