avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet avocat Ilie DUMITRU

Activitate Cabinet avocat Ilie DUMITRU

Nu vi s-a spus altceva. Avocatul din Franta v-a spus probabil ca, pe teritoriul statului francez, cel care are autoritatea sa puna in executare un titlu executoriu (hotarare judecatoreasca) este acel Aprod. Adica un fel de executor judecatoresc. Caruia va trebui sa ii faceti dovada ca detineti un titlu excutoriu, care sa poata fi pus in executare pe teritoriul Frantei, adica hotararea judecatoreasca obtinuta in Romania , insotita de acel Certificat de care v-am spus.
Pentru a obtine lamuriri aspura modalitatilor si procedurii executarii silite in Franta v-am indrumat sa va adresati unui avocat france, nu neaparat p[entru ca el ar fi competent sa faca si executarea silita.
Numai bine.
CAVD
Răspuns la discuția executare-CEDO
Doamna draga,

Niciun proces de la Curtesa Europeana a Drepturilor Omului nu poarta intre particulari. Aceste procese au ca obiect plangerile facute de cetateni ai statelor semnatare ale Conventiei, care se planga ca statul x le-a incalcat unul din drepturile ocrotite de aceasta conventie.
Deci procesul purtat in fata instantelor nationale, in care ati avut potrivnici pe chiriasii dvs., nu se va "muta" la Strasburg.
Asafiind, in principiu, nu ar trebui ca solutia ce se va da plangerii dvs adresate CEDO sa fie inlfuentata de eventualele creante ale dvs fata de chiriasi.
Insa, fara a sti care este izvorul acestei creante a dvs, fata de chiriasi, imi este greu sa va dau un raspuns mai clar de atat...
Hmm...nu este chiar asa. Nu are nicio importanta practica. Dar juridica, daca sediile nu ar fi fost expirate, avea oarece importanta. Mai ales in situatia in care cumparator este chiar o societate comerciala.
Si chiar daca nu ar fi vorba de un comerciant, dupa parerea mea, tot s-ar putea pune sub semntul intrebarii posibilitatea exercitarii depline a tuturor atributelor dreptului de proprietate. Adica in momentul in care cumparator voia sa isi declare sediul social al unei firme in acel apartament si se trezea ca nu poate face asta din cauza existentei unei alte societati la acel sediu, puteau aparea oarece probleme. Iar cand cumparatorul este chiar un comerciant, ei bine, in cazul asta cred ca se poate deja prezuma ca el cumpara acel spatiu pt eventuala declarare a lui ca sediu social... Si a-i ascunde existenta unei alte astfel de inregistrari la acea adresa, poate pune sub semnul intrebarii validitatea consimtamantului dat la incheierea contractului de vanzare-cumparare...
Dar, dupa cum spuneam, astea sunt opinii, fineturi juridice.
Problemele practice in speta data, sunt cvasiinexistente. :P
Succesuri sa aveti! ;)

PS. Si nu ma semnez. Pt ca se vede in stanga campului in care cititi acest text cine l-a scris. :))
Răspuns la discuția executare-CEDO
eu nu inteleg cum a ajuns chiriasul creditor al dvs....
dar, ma rog, inteleg ca nu asta e acum problema dvs. Teoretic, oricand in cursul executarii silite puteti plati creanta. Ddaca aveti alte imobile pe car ele puteti vinde, deci care nu au inscrisa in cartea funciara executarea silita inceputa, le veti putea vinde si cu banii obtinuti (ca dealtfel, cu orice banii , pe care ii puteti obtine orideunde puteti) sa platiti creanta, oprind astfel procedura executarii silite aflate in curs.
Răspuns la discuția Verificare Registrul Comertului
ati mai pus o data intrebarea asta si v-am raspuns deja.
Răspuns la discuția Registrul Comertului
da, se poate. iar un avocat care are cont la Oficiul Regitrui Comertului va poate obtine aceasta informatie si online, in cateva minute ;-)

Ar mai trebui sa obtineti de la instanta care a investit cu formula executorie hotararea si un Certificat, in forma prevazuta in anexa 4 la Regulamentul CE nr.44/2001.
Cu aceste doua documente (hotararea judecatoreasca si Certificatul care confirma ca ea este definitiva si executorie in tara de origine) veti putea incepe executarea silita in tara in care are domiciliuol debitorul dvs.
Ma tems insa ca va trebui sa ocntactati un avocat din Franta, care sa va ajute pentru indeplinirea formalitatilor necesare, potrivit legii franceze...
Succes!
parerea mea este ca o rezolvare practica a problemei dvs este sa nu va faceti nicio problema ;)
daca tot ceea ce doriti este sa vindeti apartamentele, faptul ca la reg comertului apar sediile sociale ale unor soc com, dar si alea expirate, nu poate sa il afeecteze decat, cel mult pe cumparator, dar si asta numai dupa ce si daca va vrea sa isi declare si el acolo sediul unei firme.
dar pana la acel moment mai e mult. si tot in opinia mea, nici atunci nu ar trebui sa intampine vreo problema, pt ca sediile vor fi , ca si acum expirate, deci niciun impediment pt declararea sediului social al unei alte soc com nu ii va sta in cale ...
Intrebarile nu vi le pusesem de curiozitate... , ci pentru a fi in masura sa va dau un raspuns corect. Si un avocat nu poate face asta sau nu ar trebui sa o faca decat dupa ce se asigura ca a inteles corect situatia de fapt.
Deci, cu rezerva generata de posibilitatea de a nu fi inteles corect situatia ( nu am inteles nici macar despre ce chirie e vorba cand inteleg ca dvs. stati in apartamentul vandut de mama dvs.; va percepe aceasta chirie?)...lucrurile, in opinia mea , stau cam asha:
Sumele (care nu sunt "taxe" nici pe departe!!) care se platesc la Asociatia de proprietari sunt obligatii ale celor care locuiesc efectiv in imobil. Deci daca la astea va referiti cand spuneti "cheltuieli de intretinere", iar mama dvs nu locuieste in imobil, nu prea vad ce sume vreti sa suporte...
Chelltuielile cu intretinerea curenta a apartamentului iar sunt in sarcina celor care il utilizeaza. Daca situatia de fapt ar fi totuna cu cea de drept, adica daca mama dvs care are dreptul sa foloseasca acest ap tot restul vietii ar si locui acolo, atunci si acestea ar treb ui suportate de ea. Dar daca dvs. sunteti cei care locuiti in apartament (adica daca il folositi in mod gratuit, fara a-i plati mamei chirie), aceste cheltuieli sunt tot in sarcina dvs.
Rezolutiunea partiala a contractului de vanzare-cumparare, adica eliminarea dreptului de uzufruct viager al mamei, nu o puteti obtine in niciun caz pt motive de genul: ne certam, vrea sa ne dea afara din casa etc.
Macar pt simplul motiv ca, pana la urma, nu aveti decat sa plecati din casa. pt ca in acea casa ar putea sa locuiesca doar mama pana la sfarsitul vietii...
Mult succes, rabdare si intelegere!
Eu unul nu sunt sigur ca am intels exact despre ce e vorba... Adica dvs. cu sotia si copilul locuiti in apartamentul cu pricina (cumparat de la mama), desi uzufrunctul si-l rezervase in mod viager mama dvs, dansa NU locuieste in acel apartament decat sporadic , iar dvs. sunteti suparati ca nu contribuie cu nimic la cheltuielile de intretinere ?!