Bună seara,
Soțul meu lucrează ca și agent vânzări iar firma nici măcar acum nu i-a pus la dispoziție anvelope de iarnă. În cazul în care îl oprește poliția ce poate să facă? Locuim în Maramureș iar aici deja e polei de multe ori dimineața. E posibil ca poliția să trimită amendă pe firmă în cazul în care este oprit cu autoturismul firmei?
Bună seara,
Este legal să mi se desființeze postul atâta timp cat sunt în concediu medical? Dacă îmi desființează postul bănuiesc ca nu mai beneficiez nici de asigurare medicală
Bună ziua,
Lucrez în cadrul unei firme de vânzări(telesales) unde suntem o echipă formată din 5 persoane. Din anumite “bârfe” să le spun așa a ajuns la mine informația cum ca șeful meu direct ar avea pe cineva căruia i-a promis postul meu iar de atunci acesta îmi cere sarcini suplimentare față de celelalte colege ca să mă constrângă să plec. Dacă îndeplinesc acele sarcini care sunt total inutile din punctul meu de vedere nu îmi rămâne timp suficient pentru a-mi desfășura activitatea pe care o am. Iar în plus de asta mă tot sună și mereu e nemulțumit, cu toate ca nu sunt cea mai slabă din echipă iar argumentele lui sunt nefondate.
Ce mă sfătuiți în această situație? Peste o săptămână sunt chemată la resurse umane pentru a avea o discuție cu colegul de la HR unde evident o să fie și el prezent.
Sunt conștientă de faptul ca ceea ce face el este discriminare din moment ce îmi cere doar mie acele sarcini dar aș vrea să vă întreb din punct de vedere legal ce aș putea să fac? Și dacă pot să fiu dată afară din cauză ca nu am mai vrut să îndeplinesc acele sarcini suplimentare cerute de el pentru a avea timp să-mi duc la bun sfârșit activitatea pe care o am(numărul de apeluri care trebuie efectuat într-o zi).
Menționez ca am contract pe perioada nedeterminata.
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
În data de 18 iulie am fost implicată într-un accident, mai exact am fost lovită din spate de către o persoană cu numere de Belgia iar persoana a fugit de la locul accidentului, am fost proiectată în cel din fața mea după care am plecat împreună cu dansul la cea mai apropiată secție de poliție pentru a întocmi un proces verbal. Am primit o autorizație de reparație care din câte am înțeles expiră după 30 de zile, menționez ca în tot acest timp nu am primit niciun răspuns de la poliție dacă au identificat măcar sau nu persoana în cauză. Ce îmi rămâne de făcut în acest caz? Pot să circul cu autorizația până la finalizarea cazului? Menționez ca nu am buget să-mi repar mașina și nici nu am fost eu vinovată de producerea accidentului și mă folosesc de ea zilnic pentru naveta.
Bună ziua,
Acum 4 zile am fost implicată într-un accident, o femeie cu numere de străinătate m-a tamponat și proiectat în cel din fața mea după care a fugit de la locul accidentului, am sunat la 112 iar cei de la rutieră ne-au sfătuit să ne deplasăm dacă se poate la cel mai apropiat post unde am dat declarație și am primit autorizare de reparație. Care sunt șansele să fiu despăgubită atat eu cat și persoana în care am fost proiectată? În zona nu cred ca sunt camere, am reușit să iau numărul mașinii însă la cum se “mișcă” la noi lucrurile nu știu la ce să mă aștept.
A mai trecut cineva prin ceva similar? Ce mă sfătuiți să fac
Bună ziua,
Lucrez ca și agent de vânzări în cadrul unei firme de telecomunicații iar în urmă cu 4 luni ne-a venit un nou director. Recent am aflat(de la colegi, nu a anunțat nimic oficial) ca intenționează să țină o ședință peste două săptămâni, într-o altă localitate, la aproximativ 400 de km de mine care ar dura aproape o săptămână și ar trebui să mergem cu cazare. Aș vrea să știu cat de legal este această treabă și care pot să fie repercursiunile în cazul neparticipării la acea ședință. Menționez ca am probleme destul de grave familiare și nu am cum să lipsesc atâtea zile de acasă, în plus de asta și ceilalți colegi au familie si sunt în aceeași situație. Legal cu cat timp trebuie anunțată înainte o astfel de ședință? Mă gândesc ca nu e normal să fim înștiințați oficial cu o săptămână înainte.
Bună ziua,
Am lucrat o săptămână și 3 zile ca și agent vânzări la o firmă.
Din motive personale am fost nevoită să renunț la acel job și vreau să știu ce șanse am să primesc banii pentru zilele lucrate.
Am fost pe teren împreună cu o colega, am stat și peste program în unele zile.
Țin să menționez ca nu am primit niciun contract de munca, urma sa mi-l aducă șeful când se întoarce din București dar înainte cu o zi de a-mi începe activitatea mi-a trimis o poză cum ca e înregistrat în revisal contractul iar in prima zi am făcut și analizele pentru medicina muncii.
Vă mulțumesc !