As avea nevoie de ajutor in predarea a doua firme,plata va fi lunara.Una dintre firme are si un credit bancar,care preia cumparatorul si continua sa achite.Cumparatorul are acelasi activitate ca si vanzatorul pe ambele firme. Intrebarea mea ar fi cum este mai benefic sa cumpere pe persoana fizica sau sa cumpere firmele pe firma ei si sa fie o fuziune.
Multumesc!
Buna ziua.
Suntem un salon de infrumusetare si am facut servicii tip barter cu o cantareata/influencer.Nu am avut la baza un contract de acest sens insa avem dovezi de colaborare.Domnisoara,dupa ce a beneficiat de serviciul salonului oferit gratuit nu doreste sa-si respecte partea de intelegere.A zis ca o sa plateasca serviciul,dar nici acest lucru numai doreste din motiv ca nu a existat un contract la baza.Ne ameninta cu Anaf-ul si cu Protectia Consumatorului si ca o sa ne dea in judecata daca o sa folosim vreun material (video) facut in salon.
Avand in vedere atitudinea domnisoarei cum as putea recupera banii pentru serviciul oferit? Pot sa fac o caracterizare despre ea pe social media, tocmai poate rusinea o va determina sa achite serviciul?
Multumesc!
Buna ziua.
Doresc sa vand afacerea angajatilor.
Intrebarea mea este ce fel de contract trebuie incheiat ca sa primesc in intregime banii, in conditia in care cedez total partile sociale si plata s-ar face esalonat in urmatorii 5 ani.Eu,angajatorul trebui sa ies din afacere pentru a putea prelua un alt post. Multumesc!
Buna ziua.
Pentru o afacere de salon de Infrumusetare as dori sa intreb niste informatii prin asociere in participatiune + cota de profit la finalul anului.
1.Colaboratorii trebuie sa fie persoane juridice?Sau pot fi persoane fizice?
2.Ce fel de contract sta in baza acestei colaborari ?Se inregistreaza la Anaf?
Daca aveti un model de contract,m-ar ajuta enorm.
Multumesc.
Buna seara.
As dori sa intreb care ar fi procedura legala pentru rezolvarea acestui caz:
Am contractat o firma pentru serviciile de creare site,magazin online.
Am pus in functiune site-ul de 5 saptamani,insa necesita mai multe modificari.
Magazinul online nu este functional pentru toate produsele,in google merchant si google ads ca si status nu sunt eligibile. Domnul zice ca nu tine de el si sa rezolv problema eu. Conform contractului trebuia sa termine site-ul in 2 saptamani si deja au trecut 2 luni si inca tot nu este terminat si alte elemente ale site-ului.
As dori sa intreb daca reziliez contractul ce alta raspundere ar atrage asupra mea fara achitarea integrala a sumei,deoarece trebuie sa apelez la un alt furnizor.Datele de logare a site-ului le am,doar conform contractului proprietatea intelectuala a site-ului apartine prestatorului pana la momentul predarii printr-un Act aditional semnat.
Multumesc!
Am o intrebare legat de concedii de odihna. Angajata mea nu si-a efectuat toate concediile de odinhna din anii anteriori.Ca Angajator sunt obligat sa i le achit,sau se pierd zilele acestea,se transcriu de pe un an la altul?
Multumesc.
Buna ziua.
Doresc sa intreb conform paragrafului din contractul de locatiune,cine suporta cheltuielile de expertiza pentru 2 pereti despartitori pe care am facut in cadrul unei camere?De expertiza zidului avem nevoie doar pentru schimbarea destinatiei spatiului.
Paragraf din contract:Locatarul, pe cheltuiala sa are dreptul sa remodeleze,redecoreze sa aduca imbunatatiri unor parti ale spatiului inchiriat in limitele fixata din reglementarile legale in vigoare in domeniul si cu acordul proprietarilor.Locatorul va coopera cu chiriasul in obtinerea oricarei autorizatii din partea autoritatilor locale pentru ca spatiul inchiriat sa satisfaca cerintele pentru buna functionare.Toate autorizatiile si avizele de functionare vor fi obtinute de catre chiriasi pe cheltuiala acestuia(aviz PSI,aviz sanitar,aviz de protectia mediului,etc.)Cheltuielile privind schimbarea destinatiei spatiului sunt suportate de proprietar.