Pentru mine se implineste un an de cand am luat examenul. Cand invatam eram toata ziua pe forum, acum n-am vreme nici sa respir. Aici mi-am facut o prietena foarte buna si foarte speciala, pe care o salut cu aceasta ocazie - pentru ca sper sa citeasca mesajul, sa se bucure, sa se amuze si sa mearga cu incredere mai departe.
De fapt, va scriu, pentru ca asta va doresc tuturor - sa aveti puterea sa continuati. Luati-va totusi un timp sa vedeti ce-a mers si ce n-a mers la acest examen.
Nu mai e mult pana la viitorul examen: sarbatorile (care tin cam pana la jumatatea lui ianuarie, nu?), februarie si - MARTIE.
Nu uitati sa va odihniti!!! Chiar daca vi se pare ca nu e asa - un examen ca asta te epuizeaza!
Vreau sa va mai spun ceva: ce-ar fi sa luati acest examen ca pe un examen de proba pentru cel din martie? Se vor inscrie iarasi o gramada de concurenti - dar spre deosebire de ei, voi sunteti deja foarte bine pregatiti! Voi aveti cateva luni doar sa repetati - altii trebuie sa o ia de la inceput!!
Sper ca nu am exagerat...va tin pumnii!!!Poate ma apuc si eu sa mai repet - stiti cum se uita materia?
Salut!
Stiu ca la un moment dat am vazut in acest topic un link catre niste cursuri scanate. Aveti idee pe la ce pagina o fi...ca tot caut si nu mai razbesc!
Multumesc!!
Buna dimineata tuturor si multe felicitari, indiferent de nota! E mult efort in examenul asta! Va urmaresc si imi dau foarte bine seama prin ce treceti dar vreau sa va spun ca si dupa afisarea rezultatelor o sa aveti in continuare parte de emotii din plin! O sa asteptati medicalul, proba psihologica ..la psihologic o sa vi se para super-aiurea :)...o sa fiti cu ochii numai dupa afisarea programului de repartitii, iar pe urma asteptati semnarea Decretului si publicarea lui! Partea frumoasa e ca de pe acum se leaga prietenii, o sa va felicitati reciproc pe privat.....cu "Felicitari dl. judecator! si trei fetze zambitoare), o sa va vedeti la medical si psihologic si o sa despicati firul in patruzeci si patru, o sa tremurati la repartitie si-o sa vi se para nedrept (mai ales cand ai familie) dar o sa aveti noroc (..:)...trebuie mers si pe destin!..)...si-o sa va intrebati cand s-o termina cu asteptarea asta!!!! o sa rasfoiti toate forumurile si o sa calculati fiecare zi din 2007 incoace..:)..Si-ntr-o zi...(probabil peste vreo trei luni de-acum)..o sa vedeti decretele publicate..si fix in ziua urmatoare o sa fitzi motz la post, depuneti juramantul si gata cu aceasta etapa!!! Ce va urma dupa, in episodul urmator..:)!
Iar pentru cei care n-au luat acum, sper sa nu se descurajeze! Sper sa simta chiar si un pic de furie acum si sa se mobilizeze pentru toamna!
Mult, mult succes va doresc!! Aveti grija de voi si odihniti-va ceva mai mult zilele astea, sa nu va para rau pe urma ca din cauza oboselii ati gresit! Va tin pumnii! sa ne auzim dupa examen numai cu vesti bune! Spor in continuare!!
Am prins foarte aproape, da, se poate face naveta si e super ok! Din cate ni s-a spus cursul nu este de 6 luni (se pare ca la un moment dat au incercat formula asta si nu li se pare reusita) ci de 4 saptamani si..surpriza..nu in Bucuresti ci la Timisoara. Din cate am inteles in perioada cat cursul a fost de 6 luni, se venea la Bucuresti 1zi-2 pe saptamana. Eu parca stiu ca in ultimul timp se faceau 3-4 saptamani condensate la Bucuresti. Spor si multa bafta!
Gata si cu repartitiile! A fost exact cum a zis blueray - la rand, dupa strigare. Lumea s-a hotarat foarte repede. Se pare ca la 1 martie vom incepe pregatirea!
Bafta la invatat!
- trebuie sa identifici o relatie intre obiecte si sa completezi un sir.
- ti se da o situatie si tu raspunzi la intrebari: stii cateva chestii despre x avioane si pe urma ti se cere sa spui: in ce ordine pleaca avioanele, ora max. la care poate pleca un avion ,etc..- cred ca sunt oarecum asemanatoare cu cele de la INM
- ti se da un text de genul "mihai citeste cartea pe care andrei a imprumutat-o de la X", ti se dau trei reformulari si tre sa o alegi pe cea corecta - ex: X i-a imprumutat lui andrei cartea pe care o citeste mihai"
- sa identifici greseli de exprimare, greseli gramaticale, cuvinte folosite anapoda, etc.
Nu pot sa zic ca sunt grele ar sunt contra timp. De aceea trebuie sa ai mintea brici!
Personalitate - nu stiu cum arata testele pe net dar astea n-au cum sa fie o problema. Sunt intrebari de bun simt despre cum reactionezi in anumite situatii, despre masura in care iti asumi riscurile, despre cat de sociabil esti, chestii.
La testul psihologic scris ai teste de inteligenta si de personalitate; de pregatit, n-ai la ce sa te pregatesti. Este super important sa fii odihnit -sunte teste la care e nevoie de multa atentie, rapiditate: ex in 2 min sa raspunzi la 10 cerinte. Unele intrebari vizeaza ratinamentul, altele intelegerea unui text scris.
Interviul dureaza cam 15-20 min; ti se pun intrebarile uzuale la interviu (de ce magistrat, ce-ai mai facut inainte, ce te recomanda pt aceasta profesie, etc.) dar si intrebari legate de punctele sensibile care ti-au reiesit din teste. Atentie la limbajul non verbal!