avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Un oras poate infiinta un ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Un oras poate infiinta un ONG?

Situatia concreta e urmatoarea:
Orasul X si firma Y fac un ONG.
Asociatii, evidenti: orasul X prin primar si firma Y.

Nu-mi dau seama daca orasul este persoana juridica sa poata infiinta un ONG, poate-mi spuneti parerea voastra!

mersi frumos,
K.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 2 Septembrie 2010
Da, orasul are personalitate juridica - art.21 alin.1 coroborat cu art.20 alin.1 din Legae nr.215/2001 - si poate participa la infiintarea unui ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Caut alternative la contractul de sponsorizare iloveyou iloveyou Exemplu concret Firma X si-a epuizat bugetul de sponsorizari, dar doreste sa sprijine financiar o asociatie sportiva. Asociatia poate sa ofere anumite ... (vezi toată discuția)
Cine poate si trebuie sa stea in judecata primarul, primaria sau orasul? LuchianSeb LuchianSeb A fost chemata in judecata o primarie pentru a garanta restituirea unei sume de bani retinuta in mod abuziv de catre o persoana juridica, ce lucra in numele ... (vezi toată discuția)