avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Maia2201

Activitate Maia2201

Vreau sa dau in judecata o banca comerciala pentru neindeplinirea obligatiilor.Am facut comert cu o alta societate comerciala,metoda de plata fiind biletul la ordin.In urma unei livrari clientul meu mi-a dat un bilet la ordin,ce urma sa fie scadent in data de 2 decembrie.Banca clientului meu a trimis refuzul de plata dupa 4 zile,insa eu am primit biletul la ordin in original cu refuzul de plata de la banca cu care lucrez eu, de abia in 9 ianuarie.Stiu ca in tot acest timp cealalta societate comerciala a incasat bani,iar eu nu am putut sa fac poprirea pe conturi deoarece nu am avut refuzul de plata cu biletul la ordin,necesare unui executor judecatoresc.Drept urmare nu mi-am incasat banii din cauza bancii cu care eu am lucrat.
Am nevoie de un avocat pentru a ma reprezenta in proces,daca credeti ca putem avea castig de cauza va rog sa-mi lasati mesaj.
Va multumesc anticipat!!!
Acum BO-uri nu se mai trimit catre banca platitoare,si asta mi-a spus angajata bancii la care eu am depus instrumentul de incasare.Ea a avut tot timpul BO-ul...Si banca mea a scris refuz de plata pe BO,nu banca clientului meu.In plus,de cand sunt in format electronic,operatiunile de decontare ar trebui sa se realizeze mult mai repede.Si este posibil k altfel nu s-ar fi dat aceea norma BNR in 15 ianuarie,in care se specifica faptul ca refuzul de plata trebuie dat in acelasi termen ca si incasarea sau decontarea instrumentelor.Am vb cu angajati ale altor banci,si mi-au spus k totusi sa treaca o luna pana sa primesc un refuz de plata este foarte mult.Si de unde stiu k el a rulat bani prin cont?Am luat legatura cu clientul lui,si mi-a spus k avea de plata 2 camioane catre acesta.
Si dak executorul nu poate solicita informatii decat dupa data instituirii popririi,atunci cum pot obtine extrasele de cont?
Salut!
Din umila mea experienta,am observat ca bancile au numai drepturi nu si obligatii,iar noi ca si clienti ai lor avem numai obligatii fata de ei nu si drepturi :| .Am avut un bilet la ordin de decontat,acesta a fost refuzat din cauza lipsei de lichiditati din contul clientului meu.Dupa 4 zile de la scadenta BO,contactez banca clientului meu si ii rog sa trimita refuzul de plata catre banca mea.Acestia ma informeaza ca au trimis refuzul de plata catre banca centrala si au trimis si un refuz catre banca mea prin email.Acest refuz a fost stampilat de catre banca clientului,email-ul apartinea clar acelei banci,au avut si o discutie la telefon angajatii celor doua banci,insa...banca mea a refuzat sa-mi dea BO-ul in original si refuzul de plata,deoarece trb sa ajunga prin centrala lor.Am inteles si acest lucru,insa ei mi-au dat refuzul de plata de abia dupa o luna!#-o nu mi se pare corect,normal ca in secolul 21,in 2009 un refuz de plata sa ajunga la mine de abia dupa o luna!!!
Am nevoie sa stiu care este norma BNR prin care se impune un termen de predare a unui refuz de plata,inainte de 15 ianuarie( atunci a fost data o noua reglementare si pe mine nu ma poate ajuta,deoarece eu primisem cu o sapt inainte refuzul de plata),si cum pot face rost de extrasele de cont ale clientului meu prin care pot demonstra ca acesta a incasat bani,iar eu nu am putut face poprirea pe cont,deoarece nu am avut refuzul de plata d la banca mea.Un executor judecatoresc poate obtine acele extrase de cont?eu am apelat deja la unul,dar acesta sustine ca nu le poate obtine numai din data in care acesta a facut popririle pe conturi(prea tarziu insa):sorry:
Răspuns la discuția Refuz de plata
Mie mi-a dat banca refuzul de plata dupa o luna,desi stia k banca acelui client de-al meu constatase refuzul de plata.Primise prin email refuzul de plata stampilat de cealalta banca si a refuzat sa-mi dea biletul la ordin.Eu stiu k acel client al meu a incasat bani in aceea perioada,insa executorul nu poate obtine extrase de cont numai din data in care a facut popririle pe conturi.Cum pot sa fac rost de extrasele de conturi incepand cu data in care s-a constatat refuzul de plata pana la data popririilor?Executorul mi-a spus k el nu poate....
Discuție Refuz de plata
Imi puteti spune va rog care este termenul legal in care o banca imi da refuzul de plata al unui bilet la ordin(din cauza lipsei de disponibilitati a clientului meu)?
Eu am facut recursul prin tribunalul din judetul meu,si mi-au spus k nu am nevoie de avocat.In dosarul de tribunal am atasat si un document de la oficiul comertului cu care am demonstrat ca am depus situatiile financiare.Am primit si instiintarea ca recursul a fost aprobat,trb sa platesc cateva taxe si procesul se va desfasura in lipsa partilor.Si nu cred k ar trebui avocat,dak u demonstrezi k ti-ai depus situatiile financiare.Eu nu le depusesem pe cele din 2006 si 2007,insa am intalnit persoane care nu le-au depus din 2005 si nu am primit instiintari.Cam aiurea!
Răspuns la discuția Refuzul biletului la ordin
Si eu am um bilet la ordin refuzat.Ceea ce poti face este sa contactezi un executor judecatoresc din orasul emitentului,sa-i faca poprire pe cont.Biletul la ordin in momentul scadentei devine titlu executoriu si nu mai este nevoie de proces pentru a i se efectua executarea silita.Daca emitentul in data eliberarii biletului la ordin nu avea acoperire in cont,poate fi cercetat pentru inselaciune.Cu refuzul de plata de la banca trb sa mergi la politia economica si sa-l dai in urmarire.Sfatul meu e ca pe viitor sa folosesti ca instrumente de plata fila CEC avalizata de banca sau bilet la ordin avalizat de banca.Oricum din pacate bancile nu ne prea apara interesele ca si clienti ai lor.
Cum pot sa obtin un certificat de calitate al marfii(parchet din lemn masiv)???am uitat sa precizez...eu sunt producatorul,si am un posibil client care doreste certificat de calitate.La ce institutii trb sa apelez?
mersi mult.azi am fost si am depus recursul...sper sa se termine cu bine...
Buna-ziua,am si eu o problema:societatea mi-a fost dizolvata petru nedepunerea situatiilor financiare,acum le-am depus si am nevoie de un model de recurs si nu gasesc.Trebuie sa fiu neaparat reprezentata de un avocat?