avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela_ruta@yahoo.com

Activitate gabriela_ruta@yahoo.com

O chestiune asemanatoare am si eu de lamurit pentru terenuri. Bunicul meu s-a insurat in 1958, (tatal lui proprietar de terenuri a decedat in 1977) si ulterior in 1995 si-a reconstituit bunicul titlu de proprietate pe terenuri ale tatalui sau. Acum, de la primarie mi-au zis ca bunica nu are teren de mostenit de la sot intrucat terenurile sunt de la socrul ei,nu dobandite inainte/in timpul casatoriei, Asa e?

Daca un succesor a instrainat un imobil pe chitanta de mana si alti succesori il reclama in instanta, primul isi mai poate primi vreun drept asupra imobilului de el instrainat?

raluk0207 a scris:

Discuție Cadastru

Buna seara, intr-o comuna din OLT s-au efectuat de catre primarie masuratori topografice de teren intravilan dar zic ei, mai dureaza 1 an pana sa fie finalizata inscrierea in cartea funciara. Avand certificat de mostenitor cu cota 50% si iesire din indiviziune pot sa incep inscrierea in cartea funciara pentru parcelele din extravilan ce deja au nr cadastral si ulterior sa le inscriu pe numele meu si pe celelalte intravilan dupa ce li se atribuie un nr? Multumesc anticipat
Acte stare civila confiscate

Va rog sa imi spuneti daca exista in codul civil/penal o referire legata de un cetatean ce a confiscat acte de stare civila ale stramosilor decedati in urma cu 30-40 de ani (greu de scos duplicat) spre a impiedica buna desfasurare a succesiunii legale, si ce sanctiuni risca.
Drept la mostenire

Va rog sa ma lamuriti. Daca din 3 succesori unul renunta la mostenire, fii acestuia pot cere ulterior (dupa decesul parintelui) dreptul? Multumesc
Documente necesare pentru afiliere la rol fiscal unic

Exista un nr. rol nominal unic al strabunului meu pastrat de fiul acestuia si sotia( bunicii mei) trecuti ca mostenitori . Vreau sa il pastrez pe acelasi si sa ma trec tot ca mostenitor. In afara de acte de stare civila si certificat de mostenitor cunoasteti ce alte acte imi trebuie? Multumesc
Asadar trebuie facuta succesiunea dupa strabun doar cu actele tuturor de stare civila -certificate nastere/deces din tata-n fii (daca nu avem titlul lui de proprietate)? Credeam ca e suficienta o cerere adresata Arhivelor OLT cu copii dupa acte civile.
Pentru identificare in arhiva judeteana a unui titlu de proprietate din ~1934 este suficient nr ROL al defunctului? Sau sa astept sa verifice Primaria comunala in arhive? Nu avem succesiune dupa strabun (1912-1977) si de la el s-au preluat parcelele de pe ultimul titlu al fiului sau,mostenitor. Totusi nu stiu cum Primaria l-a notat pe fiu ca mostenitor pe acelasi nr ROL fara succesiune.
Pentru identificare in arhiva judeteana a unui titlu de proprietate din ~1934 este suficient un nr ROL? Sau sa astept sa verifice Primaria comunala in arhive? Nu avem succesiune dupa strabun (1912-1977) si de la el s-au preluat parcelele de pe ultimul titlu al mostenitorului.
Daca eu am procura (in original) de reprezentare de la sora mea domiciliata in Austria ce si -a acceptat tot notarial succesiunea, e nevoie sa aduc la dezbatere in Romania ceva act original al ei de identitate? Sunt suficiente in acest caz doar copii dupa CI si certificat nastere/casatorie? Multumesc