Bună seara! As avea nevoie de unele lămuriri în privința unui impozit teren cu construcție 326mp si in continuarea lui un teren de 300mp mlăștinos și fără ieșire la strada pentru care se percepe taxa de 594 ron, mi se pare f mult pentru localitatea Dorohoi din județul Botoșani. Dacă as putea primi niște lămuriri ... mulțumesc anticipat!
Impozitele locale se decid prin HCL. De acolo trebuie început. Tehnic, valoarea taxei depinde de statutul localității (municipiu, oraș, etc), zona de încadrare a terenului (central, marginal) și statutul terenului (agricol, industrial, curți construcții, etc). Dacă e încadrat și într-un PUZ, cu atât mai bine. Statutul de mlaștină nu există
O chestiune asemanatoare am si eu de lamurit pentru terenuri. Bunicul meu s-a insurat in 1958, (tatal lui proprietar de terenuri a decedat in 1977) si ulterior in 1995 si-a reconstituit bunicul titlu de proprietate pe terenuri ale tatalui sau. Acum, de la primarie mi-au zis ca bunica nu are teren de mostenit de la sot intrucat terenurile sunt de la socrul ei,nu dobandite inainte/in timpul casatoriei, Asa e?
daca socotesc bine, iese cam 1 leu/ mp. site-ul primariei arata si modul de calcul. Dorohoi e municipiu, totusi. dvs puteti reclama doar legalitatea valorii impunerii, dar nu si valoarea per se. pentru detalii puteti intreba un consultant fiscal
Proiect puz
avram172
buna ziua.
rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc.
detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)