avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate alx

Activitate alx

Buna ziua.
Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de un traducator autorizat?
Nu ma intereseaza actul in baza caruia acesti traducatori functioneaza.
Mai intereseaza ce act spune ca limba romana e cea oficiala si pentru ca un act sa fie bun, trebuie sa fie tradus.
Va multumesc f mult.
Buna ziua.
Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de un traducator autorizat?
Nu ma intereseaza actul in baza caruia acesti traducatori functioneaza.
Mai intereseaza ce act spune ca limba romana e cea oficiala si pentru ca un act sa fie bun, trebuie sa fie tradus.
Va multumesc f mult.
Răspuns la discuția S.R.L. cod CAEN 7411
punctul de lucru nu are personalitate juridica independenta, este ca o sucursala a societatii mama.
si judecatorul delegat de la registrul comertului ar putea refuza dosarul pe motivul: asa cum legea consilierilor juridici interzice unui jurist sa indeplineasca si alte functii, asa si obiectul de activitate al persoanei juridice tb sa indeplineasca aceleasi cerinte.
si in plus, trebuie trecut , (in cazul in care reg comertului nu respinge dosarul) ca activitate unica, datorita specificului activitatii, nu poti sa amesteci consultanta juridica cu vanzarea cu amanuntul, asa cum nu poti fi jurist si contabil concomitent.
am inteles ca nu se prea accepta 7411 ca activitate a societatilor comerciale, deoarece, aceasta activitate ar trebui considerata civila si nu comerciala, asa cum sunt societatile civile de avocati, de aceea se si respinge la registrul comertului.
m-ar interesa sa stiu daca este mentionat, in alta parte decat in codul de procedura civila sau fiscala( unde oricum nu precizeaza), daca poprirea asupra contului de disponiobilitati al unui agent economic, debitor in relatia cu statul ( datorii la bugetul statului), are vreun termen de prescriere.
Precizez ca nu ma intereseaza termenul pana cand se poate institui porirea ( acela fiind de ani 5 ), ci din momentul in care s-a instituit, daca exista un termen de prescriere, in ipoteza in care, sa zicem, ag. economic nu mai ruleaza prin acel cont bancar ani buni de zile.
Multumesc anticipat colegilor :)
Răspuns la discuția ASOCIATII FAMILIALE, PFI
pfi inseamna persoana fizica independenta
a propos de pfi, m-ar interesa sa stiu ce act normativ reglementeaza persoana fizica autorizata ( care, atentie, difera de pers fizica independenta, deci nu se regaseste in legea 300/2004)
multumesc.
Răspuns la discuția poprire
merci madalyna, dar am gresit, vroiam sa spun codul de procedura civila, nu fiscala
credeam ca mai sunt si alte acte normative ce reglementeaza.
Discuție poprire
as dori sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza poprirea , exceptand Legea 99/1999 si codul de procedura fiscala
mutumesc
as dori sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza poprirea , exceptand Legea 99/1999 si codul de procedura fiscala
mutumesc