avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de avocatura Cziffra Virgil

Activitate Cabinet de avocatura Cziffra Virgil

Răspuns la discuția Drepturi copii infiati
Actiunea in declararea simulatiei precum si cea privind raportul liberalitatilor excesive in cazul incalcarii rezervei succesorale trebuie inaintate si sustinute de specialisti in materie, astfel incat va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.
Răspuns la discuția Partaj. Recuperare sulta.

Precizez inca o data faptul ca in apel se poate repune pe tapet intinderea sultei fata de actualele preturi ale imobilelor, astfel incat, daca tatal Dv. va dori in continuare sa pastreze casa, obiect al partajului, in urma reevaluarii sultelor nu va mai fi nevoit sa vanda si alte bunuri spre a o putea achita.Daca nu va dori sa pastreze casa va putea solicita atribuirea catre un alt copartas sau vanzarea catre terti si atunci dansul va primi sulta!
Răspuns la discuția Partaj. Recuperare sulta.
Actiunea paulinana sau revocatorie sanctioneaza actele prin care debitorul isi creaza in mod
fraudulos o stare de insolvabilitate.Din cite inteleg, nu ati facut nici un act privitor la aceasta a doua casa astfel incat in prezent nu exista obiectul unei asemenea ipotetice actiuni.Mai mult de atat este bine sa precizati daca aceasta a doua casa a fost construita dupa decesul mamei vitrege nefacand obiect a partajului succesoral.Pe de alta parte, fiind in apel cauza de partaj, dupa cum ati aratat, apelul avand un caracter devolutiv, puteti repune in discutie modalitatea de partaj, anume cui sa i se atrubuie imobilul si cine sa plateasca sulta, respectiv, se poate actualiza valoarea masei succesorale, a loturilor partilor si a sultei.
In situatia in care exista impedimente in dezbaterea succesiunii pe cale necontencioasa urmeaza ca aceasta sa aibe loc in fata instantei de judecata.Nu trebuie transformata medierea intr-un scop in sine.Daca ceea ce v-a spus avocatul Dv. este real, practic, solutionarea litigiului a trenat pana in prezent si efectiv s-a pierdut timpul intrucat puteati sa va aflati in fata celui de-al doilea termen de judecata.
Răspuns la discuția drepturile sotiei mostenitoare
Conventia poate fi atacata cu succes in conditiile in care puteti dovedi imprejurarea ca antecesorul Dv. nu isi putea exprima un consimtamant valabila la data incheierii contractului.
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Nu se intelege, logic, ce doriti.A fi dezmostenit inseamna sa nu va primiti partea de mostenire la care aveti dreptul. Daca intentia Dv. este sa solicitati in instanta partea Dv. de mostenire, in avans, aratand ca la decesul parintilor sunteti de acord sa nu mai primiti nimic, aceasta nu este posibil.
Răspuns la discuția vanzare teren
Daca imobilul a fost posedat din 1985 pana in prezent in mod continuu, neconturbat, neviciat, pasnic si sub nume de proprietar, in hotare distincte de ale altor proprietari, puteti invoca in instanta , eventual, uzucapiunea ca mod de dabandire a dreptului de proprietate asupra imobilului in intregul sau.
Sunt bunuri propri ale acelui sot care a mostenit bunurile. Mai mult, ca efect al subrogarii reale, si bunurile care inlocuiesc bunurile mostenite sunt tot bunuri personale.Respectiv, daca se dovedeste in mod cert ca din vanzarea unui bun mostenit s-a achizitionat in timpul casatoriei un alt bun, acesta din urma este tot bun personal.Daca s-au facut o serie de investitii asupra acestui bun, ramane tot bun personal, insa valoarea investitiilor devine comuna.Daca, urmare a acestor investitii bunul a suferit o transformare esentiala devenind practic un alt bun cu o valoare mult mai ridicata, devind bun comun insa valoarea initiala a bunului continua sa fie aport personal al acelui sot, respectiv, bun propriu.
In situatia data inaintati procedura succesorala la instanta si solicitati citarea prin publicitate .
Răspuns la discuția Drept de proprietate
Ce alti mostenitori eventuali rezervatari mai exista ?