Domnule avocat, va multumesc pentru atentie. Nu inteleg ce procedură trebuia să respect. Am trimis petitia pe adresa de mail a asociației și am asteptat sa mi se răspundă la fel, pe adresa mea de mail.
Asociatia de proprietari refuză să-mi trimită răspunsul la petitie pe cale electronică, pe adresa mea de mail, așa cum am solicitat și așa cum am și transmis petitia de altfel. De la Primărie nu am nicio speranță de rezolvare. Există vreo lege in acest sens ? Multumesc !
Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneti cum pot obliga asociatia de proprietari sau autoritățile să respecte și să aplice Legea nr. 196/2018, privind organizarea pe condominiu a asociației de proprietari. Asociația este constituită din aproape 400 proprietari, în blocuri pe 4 străzi,, blocuri care nu au nimic comun între ele. În aceste condiții, abuzurile și infracțiunile celor care se împotrivesc aplicării legii, se țin lanț. Oamenii nu au curajul să se împotrivească, din mai multe motive, unul fiind acela că se tem de nereușita demersului și se gândesc la răzbunările care ar putea urma din partea acelora care-și pierd privilegiile. În aceste condițți, eu mă consider prizonierul acestei construcții înafara legii, nu am nicio posibilitate să reacționez, să comunic, să informez, să organizez proprietari cu domiciliul pe alte străzi.. Aș vrea să știu dacă cineva are cunoștință de existența vreunui demers legal reușit în acest sens.. Ce aș putea face ? Cum poate fi obligată asociația de proprietari să se dizolve ? Pentru că numai așa proprietarii din condominiile de pe cele 4 străzi pot să se organizeze și să înființeze ASOCIAȚII DE PROPRIETARI PE CONDOMINIU, așa cum cere legea. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.