avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate ioanpp

Activitate ioanpp

D-le Adam Grecu, citiți cu atenție legea. Mă întrebați ce rol are presedintele și comitetul executiv. Dacă ați fi citit legea, n-ati mai fi pus o asemenea întrebare: rostul acestora este să pună în practică hotărârile luate în ședințele asociației. Aceasta este una dintre obligațiile lor. Nu ei hotărăsc ci proprietarii, așa cum este firesc.
P.S. Nu a existat niciodată reclamație referitor la gândaci amatori de plimbări DOAR pe casa scării.
Nu "asociația" și comitetul executiv hotărăsc în scara de bloc ci locatarii din respectiva scară de bloc. Asa spune legea. Sedinta pentru luarea hotărârii executării lucrării este obligatorie. Lucrarea se efectuează în condițiile precizate în procesul verbal. încheiat. Dacă e nevoie de ea bineînțeles. Si nu bagata pe gât locatarilor prin afacerile președintelui cu firmele de dezinsectie. Sigur că asta nu convine, se pierd comisioane ...
Păi, dacă sunt gândaci, n-ar trebui să se facă și în apartamente ? Sau gandacilor le place numai casa scării ?
Oare nu cumva e vorba de altceva aici ? Și dacă sunt gândaci nu locatarii ar trebui să hotărască condițiile în care se va executa dezinsectia (operator, pret, etc.) ?

adriandimitriu a scris:

Dacă un locatar cheamă DSPul fiindcă sunt gândaci în bloc, nu e nevoie de nici o hotărâre a locatarilor. E doar un exemplu

Buna ziua !
Suntem o asociatie de proprietari înființată în urmă cu 28 ani, care acum funcționează nelegal, organizată pe 7 blocuri pe 4 străzi, cu 16 scari de bloc în total și 302 proprietari.
Aș vrea să știu dacă încălcarea repetată a legii 196/2018 de către președintele asociatiei de proprietari, deși i s-a atras atenția în repetate rânduri (exemplu: lucrări de dezinsectie impuse locatarilor din scara de bloc fără a avea un proces verbal al sedintei locatarilor prin care aceștia să fie de acord cu executia lucrării), poate constitui infracțiunea de abuz în serviciu.
Multumesc pentru răspuns.
Multumesc pentru răspuns.
Buna ziua !
M-am pensionat în urmă cu 4 ani de zile. Aș vrea să știu dacă în decizia de recalculare primită în luna august 2024 aveam dreptul să beneficiez de PUNCTE DE NECONTRIBUTIVITATE pentru anii de facultate (la zi) și pentru perioada stagiului militar.
Multumesc anticipat pentru răspuns !
Domnule avocat, va multumesc pentru atentie. Nu inteleg ce procedură trebuia să respect. Am trimis petitia pe adresa de mail a asociației și am asteptat sa mi se răspundă la fel, pe adresa mea de mail.
Asociatia de proprietari refuză să-mi trimită răspunsul la petitie pe cale electronică, pe adresa mea de mail, așa cum am solicitat și așa cum am și transmis petitia de altfel. De la Primărie nu am nicio speranță de rezolvare. Există vreo lege in acest sens ? Multumesc !
Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneti cum pot obliga asociatia de proprietari sau autoritățile să respecte și să aplice Legea nr. 196/2018, privind organizarea pe condominiu a asociației de proprietari. Asociația este constituită din aproape 400 proprietari, în blocuri pe 4 străzi,, blocuri care nu au nimic comun între ele. În aceste condiții, abuzurile și infracțiunile celor care se împotrivesc aplicării legii, se țin lanț. Oamenii nu au curajul să se împotrivească, din mai multe motive, unul fiind acela că se tem de nereușita demersului și se gândesc la răzbunările care ar putea urma din partea acelora care-și pierd privilegiile. În aceste condițți, eu mă consider prizonierul acestei construcții înafara legii, nu am nicio posibilitate să reacționez, să comunic, să informez, să organizez proprietari cu domiciliul pe alte străzi.. Aș vrea să știu dacă cineva are cunoștință de existența vreunui demers legal reușit în acest sens.. Ce aș putea face ? Cum poate fi obligată asociația de proprietari să se dizolve ? Pentru că numai așa proprietarii din condominiile de pe cele 4 străzi pot să se organizeze și să înființeze ASOCIAȚII DE PROPRIETARI PE CONDOMINIU, așa cum cere legea. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.