avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Activitate LocatarB

Activitate LocatarB

@adriantot
In Bucuresti pana acum, in blocurile in care locatarii nu s-au constituit in asociatii de proprietari, Apa Nova are contract incheiat cu un singur locatar, factura este emisa pe numele acelui locatar care repartizeaza apa pausal, incaseaza intretinerea si achita furnizorul.
Răspuns la discuția Termen schimbare contoare apa
@Elidor

Contoarele de apa introduse pe piata si puse in functiune conform prevederilor HG nr. 1055/2001 se supun verificarii metrologice periodice dupa o perioada de maxim 5 ani - contoare de apa rece respectiv 4 ani - contoare de apa calda de la data punerii in functiune.
Dar ca sa nu fie clar, dar BRML vine cu urmatoarele precizari:
Nu sunt supuse controlului metrologic legal mijloacela de masurare care, desi figureaza in aceasta lista, nu sunt utilizate in domeniile de interes public prevazute la art. 3 din OG nr.20/1992, aprobata prin Legea nr.11/1994, cu modificarile si completarile ulterioare. (Motivare: in vederea protejarii persoanelor fizice si juridice impotriva efectului nociv al unor masurari incorecte sau false).
Contoarele utilizate ca repartitoare de costuri pentru apa consumata in locuintele colective nu sunt supuse controlului metrologic legal.
La solicitarea detinatorilor sau utilizatorilor, mijloacele de masurare care nu se supun controloului metrologic legal pot fi ( nu obligatoriu) supuse unor operatiuni de etalonare sau de evaluare a conformitatii cu prevederile normativelor metrologice sau specificatiilor tehnice. Dar pe locatarul corect, obligat sa plateasca apa consumata de vecini, cine il protejeaza?
Răspuns la discuția repartitoarele de costuri
@johnpescar
Daca cineva crede ca tevile verticale raman in permanenta calde , se inseala.

Nu as vrea sa ma insel, dar in blocul meu, de la subsol pana la etajul 10, prin fiecare apartament trec 2 conducte verticale tur-retur care sunt permanent calde si de la una din acestea porneste o teava care alimenteaza caloriferul. Nu are nici o influenta asupra coloanei principale, faptul ca apartamentul situat mai sus sau mai jos de apartamentul meu este debransat,
@Kostin
Am apelat la un avocat care ne-a solicitat urmatoarele acte:
-incheierea judecatoreasca privind acordarea personalitatii juridice
-certificatul de inregistrare fiscala
-procesul verbal al adunarii generale in care s-a stabilit sistemul de penalizare si numirea presedintelui
-listele de plata
-calculul penalizarilor
@alcibiade
Chitantele nu au fost emise in dublu exemplar? A modificat ulterior exemplarul ramas la cotor si pe baza acestuia a inregistrat alta suma in registrul de casa?
Răspuns la discuția lipsa apometrelor de apartament
@elga
Vedeti , tocmai acest haos din legislatie ma nemultumeste. Toata lumea interpreteaza datorita faptului ca (parerea mea), legislatia in domeniul activitatii asociatiilor de proprietari este neclara, confuza. Tinand cont de faptul ca este o activitate ce solicita cunostinte in diverse domenii: contabilitate, fiscalitate, tehnic, si de faptul ca nu in fiecare asociatie gasesti oameni cu o pregatire care sa raspunda acestor cerinte, legislatia ce se refera la asociatii ar trebui sa fie mai precisa, clara, pe intelesul tuturor. Se pare ca trebuie neaparat sa ai si o pregatire juridica pentru a te descurca in hatisul legislatiei actuale.
Vezi cum in fiecare luna esti furat la intretinere si numai gandul de a merge in instanta, te face sa renunti, lucru stiut si de unii administratori care profita din plin.
Daca mai rasfoim si presa constatam ca in asociatiile de proprietari atmosfera este incarcata tocmai de aparitia acestor apometre, repartitoare, contoare pasante de gaze si alte interese financiare care ne-au pacalit.
Răspuns la discuția lipsa apometrelor de apartament
@Alex_Muntean...

Ma intreb cati furnizori de apa ar incheia contracte individuale pe baza unor astfel de aparate de masura. Imi cer scuze, dar am impresia ca nu cunoasteti situatia reala in ceea ce priveste apometrele actuale. Oare de ce reglementarile in vigoare nu il numeste contor, ci repartitor de costuri? De ce despre acestea se spune ca sunt aparate ale caror indicatii sunt adimensionale din fabricatie? Dar faptul ca nu sunt motate conform cerintelor tehnice, clasa de precizie difera, se blocheaza si locatarul nu spune nimic, sigilii la care se umbla si nu in ultimul rand subiectivismul administratorului? De ce aceasta situatie sa o suporte numai proprietarii fara repartitoare?
@alcibiade
Acest mod de fraudare se mai practica si pe la alte asociatii. Unii administratori uita sa mai inregistreze chitantele in registrul de casa. Ce a facut cenzorul?
@eugen82
Proiect -Lege privind infiintarea, organizarea...art.42 (1)
@alcibiade
Chitantele/sumele care ar fi trebuit inregistrate in registrul de casa sunt chitantele primite de locatari cu sumele achitate efectiv de locatari. Nu imi inchipui ca un locatar a platit 10 lei si a primit/acceptat chitanta pentru 2 lei.