avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate geo26

Activitate geo26

Răspuns la discuția somatie de plata
asta asa este , insa strict juridic ma intreb care ar fi problema. :D
Buna ziua,
intrebarea ar fi urmatoarea: dupa ce mi s-a respins o cerere pe somatie de plata (OG5/2001) pot introduce o alta cererea avand acelasi obiect (somatie de plata OG5/2001) ???

Nu inteleg de ce nu ar merge....unii spun ca ar fi inadmisibila, altii ca ar exista autoritate de lucru judecat.

Multumesc!
Răspuns la discuția o problema...
sa inteleg ca ar fi aplicabile dispozitiile art. 137 alin 2 din Legea 85/2006, insa ma intreb daca in cadrul procedurii insolventei, sa presupunem ca procedura nu a fost inchisa, as putea sa uzez de prevederile art. 237 indice 1 din Legea 31/1990????

Art. 2371. - (1) Atunci când un asociat răspunde nelimitat pentru obligaţiile societăţii pe durata funcţionării acesteia, răspunderea sa pentru aceste obligaţii va fi nelimitată şi în faza dizolvării şi, dacă este cazul, a lichidării societăţii.
(2) Atunci când, pe durata funcţionării societăţii, un asociat răspunde pentru obligaţiile acesteia în limitele aportului la capitalul social, răspunderea sa va fi limitată la acest aport şi în situaţia dizolvării şi, dacă este cazul, a lichidării societăţii.
(3) Asociatul care, în frauda creditorilor, abuzează de caracterul limitat al răspunderii sale şi de personalitatea juridică distinctă a societăţii răspunde nelimitat pentru obligaţiile neachitate ale societăţii dizolvate, respectiv lichidate.
(4) Răspunderea asociatului devine nelimitată în condiţiile alin. (3), în special atunci când acesta dispune de bunurile societăţii ca şi cum ar fi bunurile sale proprii sau dacă diminuează activul societăţii în beneficiul personal ori al unor terţi, cunoscând sau trebuind să cunoască faptul că în acest mod societatea nu va mai fi în măsură să îşi execute obligaţiile.

Multumesc tuturor pt. raspunsuri!!!
Răspuns la discuția o problema...
MIXAM a scris:

Inchiderea procedurii presupune si radierea debitorului din registrul comertului.
Intrebarea este de ce nu ati contestat masura propusa de lichidator cu privire la inchiderea procedurii? Daca mai sunteti in termen puteti sa recurati sentinta de inchidere dar cred ca aveti slabe sanse sa mai intoarceti mortul de la groapa.


Nu este o inchidere a procedurii avand drept scop radierea debitorului. Tocmai ca s-a respectat planul de reorganizare pe perioada propusa si s-a dispus inchiderea procedurii reorganizarii. Dupa aceea debitorul isi continua activitatea. Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun.
Discuție o problema...
Buna ziua,

Am o problema care ma framanta de foarte mulat vreme, de aceea apelez la dvs, in special la specialistii in procedura insolventei.
Problema e urmatoarea:

eu am o creanta chirografara stabilita printr-un titlu executoriu;
sunt inscris la masa credala cu acea suma;
debitorul depune un plan de reorganizare prin care ma exclude de la plata creantelor, (cum se intampla in majoritatea cazurilor cu categoria creantelor chirografare);
se respecta planul de reorganiza pe o perioada de 3 ani si se inchide procedura;
Intrebarea e, pot sa-mi valorific acelasi titlu executoriu pe calea executarii silite impotriva debitorului dupa ce se inchide procedura????

precizez ca sunt in termenul de prescriptie deoarce pe toata perioada procedurii insolventei prescriptia se suspenda art 40 din legea 85/2006!!!!!

buna seara!
Un cabinet de avocat x poate incheia un contract de colaboarare cu un alt cabinet de avocat Y?? respectiva colaboarare are ca obiect reprezentare in fata instantelor de judecata a clientilor cabinetului de avocat X. Daca da, care vor fi raporturile juridice intre cabinetul de avocat Y si clientii cabinetului de avocat X? cum va aparea avocatul cabinetului Y pe delegatia cabinetului X,avand in vedere ca doar cabinetul X incheie contract de asistenta juridica cu clientii????

Trebuie sa avem in vedere si dispozitiile art. 172 alin 1 lit c din Statutul profesiei :
"avocatul titular al cabinetului individual nu poate avea calitatea de avocat colaborator sau de avocat salarizat in cadrul profesiei"

Astept pararile dvs.!
Va multumesc!

Răspuns la discuția DEFINITIVAT 2010
am si eu o rugaminte, ma poate ajuta cineva cu un draft de raport al avocatului indrumator pt inscriere la definitivat? Multumesc mult!
Răspuns la discuția definitivat
si eu as avea nevoie pentru inscriere! Multumesc!
Are cineva subiectele de examen la definitivat in sesiunea noiembrie 2010?
Discuție competenta
Buna seara,
Care instanta va fi competenta pentru judecarea unei ordonante presedintiale formulate de Lichidatorul judiciar impotriva unui creditor al debitoarei? Va fi cea de drept comun, adica Judecatoria sau Tribunalul? Va multumesc!