avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate Alecssimon

Activitate Alecssimon

Poate ajuta o postare pe FB a dl Avocat Piperea:
[ link extern ]

daisy_florin a scris:

Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda.
Are si multe articole dubioase, poate ati auzit ca sa vorbit despre asta..
Ce pot face sa nu fiu in nici un fel constransa sa semnez acest contact, si nici sa sune repercursiuni asupra mea sau copilului meu?

Răspuns la discuția Contract educational- neclaritati
Dl Avocat Piperea a postat pe FB legat de subiect, poate ajuta:
[ link extern ]

editat : citare mesaj initial

Dl Avocat Piperea a postat pe FB despre acest subiect:
[ link extern ]
Lupei Luminița a scris:

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu semna? Ce pot spune în acest caz… am fost prezentă la toate ședințele dar se poate întâmpla să nu mă pot învoi de la serviciu… este legal să mi dea amendă? Este legal sa mi priveze copilul la dreptul de a învăța??? Va rog sa îmi raspundeti pt a ști ce voi spune în ședința! Multumesc anticipat!

[ link extern ]

Raspunsul dl Avocat Piperea

Alina Avila a scris:

Ce se intampla daca nu semnez contractul educational?

Dna Liliana sa inteleg ca sunteti parinte si ati semnat. Foarte bine, dar pentru ca nu traim inca intr-un stat totalitar, nu prea merge metoda cu pumnul in gura, nu va faceti griji ca nu am avea noi parintii grija de copiii nostri, sa semnezi un document de frica amenzii nu denota nici o virtute, cum am mai spus. Contractul acesta nu are nici o utilitate pentru parinti!!! Putea sa fie intr o forma mult mai utila cu drepturi,resurse clare despre cum ne putem apara,drepturile etc...scrie exact pe Liga Parintilor si nu cu amenzi!
Felicitari celor care vad dincolo de ziua de maine toate aceste demersuri care treptat vor ingradi toate drepturile si vom avea numai obligatii.
Eu dacă as fi fost avocat mi-ar fi trezit o urma de etica profesionala un astfel de abuz, ca asta este , si as fi fost pro oameni, nu pro stat...dar nah neo-comunismul sa traiasca si vorba aia " nu vom avea nimic si vom fi fericiti".
Pana la postarea celor din Liga parintilor nu am văzut nimic relevant, toata lumea ca si,dvs da inainte cu main stream-ul, si stim bine ca nu mai exista,de mult obiectivitate.
Partea cu aberatii in link este o denigrare gratuita si nefondata.
Invatamantul este un drept nu o obligatie si nici o optiune ca meseria dvs unde puteti sa semnati cate contracte vreti.
Nu va sta,bine in postura,de " avocatul diavolului" este plina media de ei, pe site urile acestea mai cautam si alte pareri ca de semnat am inteles deja ca TREBUIE!!




Liliana Gradinaru a scris:

Despre ce doriti sa fie partile informate? Tot ce scrie in el se regaseste in legi si sunteti cu totii obligati sa cunoastem legile. Cu privire la ce sa fie cine informat?

Am citit aberatiile din acel link, nu au niciun temei legal si nici vreo valoare morala deosebita. Eu sunt avocat, nu sunt parte a vreunei asociatii non profit. Am Cod deontologic si am un Statut al profesiei. Cine a inventat de unde ca numai ONGurile ar avea vreun statut dupa care sa functioneze?

Avem legea invatamantului preuniversitar din iulie 2023 si au gasit de cuviinta sa trimita puncte de vedere privind legalitatea actului adoptat acum un an si vreo 3 luni ? Asa suntem noi parinti implicati? Dupa inceputul noului an scolar? Mai asteptam putin si terminau copiii facultatea pana cand faceam noi observatii pe Legea despre preuniversitar...

Asta nu este implicare, asta este lipsa de respșonsabilitate si delasare. Asta e si scopul contractului, sa ne trezim si sa ne asumam raspunderea pentru copiii nostri.

Nimeni nu se "vaita" pe acest site, ci isi expun o problema. O,sa va sintetizez,raspunsul meu, daca nu ati intrat pe link sa va formati si o alta opinie:

EXISTA posibilitatea sa nu semnati! Sunt asociatii si ong uri de parinti care recomanda sa nu semnati si explica de ce si cum sa faceti.
DA, este de citit, DA necesita analiza, insa vorbim de copii nostri.




gi-jane2 a scris:

Cu referire la comentariul dvs în acel regulament sunt grupate...utilizatorul se vaita ca are de citit 90 de pagini și dvs trimiteți la lectura constituției, a dreptului civil si penal?
Haideți sa nu mai exageram asta în general vorbind...

Mai cititi si in alte parti, nu doar main stream. Faptul ca semnati nu este o virtute.
Las cateva informatii de pe site ul alianta parintilor, poate ajuta![ link extern ] /
Extras din site : "Scopul contractului
Scopul prezentului contract este asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor implicate în educaţia beneficiarilor direcţi ai educaţiei.

Comentariu: Scopul învăţământului este deja reglementat de art. 32 din Constituția României, iar obligatiile statului și autorităților competente în Educație sunt reglementate deja în Legea 198/2023. Prevederea este redundantă, deoarece reglementează încă o dată drepturi deja garantate și obligatii deja reglementate. Statul este deja obligat în virtutea Constituției și a contractului social să asigure de la sine condiţiile optime de derulare a procesului de învăţământ, fără existenta unui contract în acest sens."
"Elevul, prin participarea lui la învățământul oferit gratuit, nu este un membru de organizație non profit, ca să aibă nevoie de un așa-numit statut. Statutul său și drepturile sale sunt protejate de Constituție, Codul Civil, Legislația privind protecția drepturilor copilului, legea anti-bullying si prin prevederile relevante din codul penal care se aplică in cazul infracțiunilor contra minorilor sau contra cetățenilor, in general. Cu alte cuvinte, regulile deja există și nu trebuie reinventate printr-un statut neconsultat cu la nivel național."
Am observat ca puneti intrebari referitor la "problemele" acestui contract si m-am gandit sa va ajut cu niste informatii preluate (gasiti detalii suficiente pe site-ul alianta parintilor)
[ link extern ] /
Exemplu 1:
Scopul contractului
Scopul prezentului contract este asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor implicate în educaţia beneficiarilor direcţi ai educaţiei.

Comentariu: Scopul învăţământului este deja reglementat de art. 32 din Constituția României, iar obligatiile statului și autorităților competente în Educație sunt reglementate deja în Legea 198/2023. Prevederea este redundantă, deoarece reglementează încă o dată drepturi deja garantate și obligatii deja reglementate. Statul este deja obligat în virtutea Constituției și a contractului social să asigure de la sine condiţiile optime de derulare a procesului de învăţământ, fără existenta unui contract în acest sens.

Exemplul 2:
Elevul, prin participarea lui la învățământul oferit gratuit, nu este un membru de organizație non profit, ca să aibă nevoie de un așa-numit statut. Statutul său și drepturile sale sunt protejate de Constituție, Codul Civil, Legislația privind protecția drepturilor copilului, legea anti-bullying si prin prevederile relevante din codul penal care se aplică in cazul infracțiunilor contra minorilor sau contra cetățenilor, in general. Cu alte cuvinte, regulile deja există și nu trebuie reinventate printr-un statut neconsultat cu la nivel național.

Sper ca ajuta.
Semnarea acestui contract fără o informare clara nu reprezinta o virtute.