daca debitorul e o societate comerciala din ungaria, ce fel de actiune / somatie europeana fac si unde depun actiunea ?cum se taxeaza ? trebuie procedura prealabila indeplinita? care e cadrul legal?
multumesc mult
care e salariul pt grefier arhivar studii medii debutant , fara vechime ca grefier, dar vechime in alte domenii, ce sporuri se acorda , ce alte drepturi? tichete masa?
multumesc
mi s-a emis o factura fara a exista vreo obligatie din partea srl. am restituit factura inapoi. asi vrea sa dau in judecata sau sa fac plangere penala. cum motivez in drept. suma e foarte mare.
multumesc
am vazut pe portal, ca o firma a solicitat insolventa firmei, vad ca s-a stabitit termen, dar nu s-a efectuat comunicarea cererii de deschiere a insolventei si nici nu am primit citatie. e legal fixarea termenului de judecata?
un salariat din Banat, a fost in concediu medical, fiind intradevar bolnav grav, o perioada de cateva luni. la intorcere seful i-a zis sa si de demisia. el a refuzat. nu a vrut sa l primeasca la serviciu.a sesizat itm. fata de itm , seful direct a negat faptul ca vrea sa l dea afara. acum il cheama la cercetare disciplinara pt fapte imputate , chichituri fara valoare. ii prezinta demisia in fata sa o semneze. salariatul refuza. il amenita cu darea afara.unde trebuie sa fac plangerea ? asi vrea sa obtina posibilitatea de al inregistra. in momentul in care vorbeste cu seful, acesta ii ia telefonul . care este procedura stiu ca e complexa situatia, dar este prea inuman sa ti bati joc de un salariat .ce ma sfatuiti sa fac? ce trebuie sa solicit pt a obtine autorizarea sa il inregistrez? multumesc mult
in anul 1970 , x trimite scrisori sotiei. acestea sunt retinute de securitatea de atunci si depuse la dosar. acum acest dosar este studiat de catre fii lui x la CNSAS. ia cunostinata de scrisoare, precum si de faptul ca corespondenta este violata.x este decedat. Sotia acestuia doreste sa actioneze in instanta statul roman pt daune morale. care e procedura.unde trebuie depusa cererea, c-am ce trebuie sa cuprinda .In cuprinsul dosarului sunt precizari din care rezulta ca toata corespondenta sa fie urmarita. X a avut dosar la securitate de cand era de 25-30 ani pina in 1989.a avut mai multe volume.sotia acestuia zice ca de foarte multe ori nu primea corespondenta trimisa de copii sau de sot.
un arendas x, are luat prin contract de arendare , o suprafata de teren numita a.
un arendas y are luat prin contract de arendare , o suprafata de teren numita b.
X poate face schimb de folosinta a terenului cu Y. de ce?pt izolarea culturilor, pentru
comasarea terenului.
stim cu totii ca terenurile sunt faramitite. unii proprietari chiar daca au o suprafata mica refuza sa o dea in arenda lui x, dar o da in arenda lui y.atunci se impiedica cumva , o desfasurare mai buna a activitatii...