avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate alimtexvbi

Activitate alimtexvbi

Buna ziua
As dori sa stiu daca pot sa transfer suma de 1.000 lire din contul personal - persoana fizica , catre o societate din Anglia si daca este nevoie de o anumita aprobare din partea BNR sau justificarii. Mentionez ca banii sunt destinati ca avans pentru un contract de inchiriere spatiu cu societatea care o am deschisa in Anglia, dar pana se deschide contul pe firma din Anglia mai dureaza vreo 3 luni.
Va multumesc.
Buna seara
Ma confrunt cu o situatie mai putin obisnuita ( dar totul este posibil in Romania)
De curand pe raza teritoriului Prahova ,o mare parte din societati au fost suspuse inspectiilor fiscale pe tema salarii si contributii. Spre nenorocul nostru au ajuns si la noi la societate . Dupa ce ca au facut un abuz enorm in interpretarea legii si legislatie in vigoare au stabilit contributii, majorarii si penalitati exorbitante si nereale.
La final , ne-am trezit cu decizie de masuri asiguratori pentru sumele stabilite atat pe bunuri, dar pentru ca nu acoperea sumele stabilite au pus si pe toate conturile societatii pe suma integral stabilita in decizia de masurii. In toate conturile societatii de la banci (3 la numar ) erau bani, si in acelasi timp a pus masuri asiguratorii pe toate conturile.

Intrebarea mea este:
Poate pune ANAF masurii asiguratori pe conturile societatii la toate bancile ( 3 banci ), si la toate fiind bani sa infiinteze masuri asiguratorii de trei ori suma infiintata in decizia de masurii asiguratorii.

Cand am sunat la ANAF mi-au raspuns ca se considera ca nu sunt banii in conturi si de aceea se fac popririi la toate bancile in acelasi timp. Dar pentru neplata cecurilor din cauza popririi , cine raspunde?
1.Pentru decizia de incetare a contractului individual de munca pe perioada determinata, raportata la art 56 lit. j, trebuie depus revisal sau nu?
2.Pentru declararea cu intarziere in revisal a decizie la art 56 lit j, ce amenda presupune.
Multumesc!

Răspuns la discuția Ref . L333/2003 art 27 alin 4
INSA AU DREPTUL AG DE POLITIE SA TE URMARESCA IN INCINTA INSTITUTIEI BANCARE SA VADA DACA DEPUN BANI LA CASIERIE SI SA TE ASTEPTE AFARA SA VADA CU CE MASINA ESTI.
CUM POT FACE CONTESTATIE LA ACEST PROCES VERBAL DE AMENDA?
VA MULTUMESC
Este obligatoriu ca o societate privata care depune banii din incasari de mica valoare sa isi doteze masina cu caseta metalica si inchidere centralizata si sistem de alarma( CONF L 333/2003 art 27 alin 4si art 61 lit B), chiar daca persoana a fost insotita la banca?
Am primit o astfel de amenda in suma de 2.000 ron de la IPJ , FARA NICI MACAR UN AVERTISMENT.
As dori sa fac conestatie la prezentul proces verbal de amenda.Ce ma Sfatuiti?
Va multumesc anticipat.
Alexandra