avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate dori_1

Activitate dori_1

Discuție infiintare pfa
buna seara. Vreau sa infiintez o pfa dar sunt si angajat al unei institutii de stat(deci platitor de impozite). Ma intereseaza daca am vreo reducere la plata impozitelor sau taxelor de infiintare, fiind in aceasta situatie. va multumesc anticipat
Buna ziua. Programul meu de lucru este de 7 zile consecutive a cate 12 ore/zi, urmate de 7 zile consecutive de odihna.Precizez ca la firma la care sunt angajata programul de lucru este cu orar de functionare non-stop. Astfel pana la sfarsitul lunii ajung sa efectuez orele prevazute de lege, fara a depasi ceea ece e prevazut de aceasta(160-180 ore in functie de numarul de zile lucratoare corespunzatoare fiecarei luni). Nelamurirea mea este in privinta modului de acordare a concediului de odihna. Cum ar trebui sa mi se acorde acesta? Dupa efectuarea celor 7 zile libere, ar trebui sa fiu pontata in concediu sau incepand cu zilele libere? Pot fi obligata sa imi iau un anumit numar de zile de concediu daca nu imi doresc acest lucru acum? ( de exemplu 10 zile consecutiv...?). va multumesc
Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie similara: un accident produs intre masina personala si un scuter pe care se aflau doua persoane.Accidentul s-a produs in urma manevrei mele de a parca masina prin trecereape partea stanga a carosabilului siincalcarea liniei continue. IN timpul acesta, a aparut scuterul care a intrat in plin in partea din dreapta a masinii. In urma producerii accidentului una din persoanele aflate pe scuter s-a ales cu fractura de sold pentru care a primit 55 de zile de ingrijiri medicale. La inceput, persoana vatamata mi-a propus sa "ne intelegem" pt. suma de 6000 euro. Nu am putut fi de acord deoarece nu dispuneam de aceasta suma. Ulterior si-a redus pretentiile la 8000 lei+ angajamentul meu luat in fata notarului ca voi suporta toate cheltuielile medicale ce le va avea pe parcursul urmatorulor doi ani sau pesie viagera. Mentionez faptul ca din momentul producerii accidentului m-am preocupat personal de starea victimei prin cumpararea de medicamente prescrise, asigurarea unei asistente medicale care sa ii furnizeze la domiciliu tratamentul injectabil de care a avut nevoie timp de 21 de zile, plus vizite regulate cu diverse mici atentii. I-am propus suma de 3000 lei plus garantia ca toate cheltuielile medicale prescrise de medic pana la vindecare vor fi recuperate de la asigurator conform prevederilor politei rca . Nu a fost suficient pt victima si a depus plangere. Mi-am luat avocat( m-a costat 1000lei asistenta si reprezentarea judiciara)si ne vedem in instanta. Din cate am inteles victima nu are cum sa obtina mai mult de 3000 lei in instanta cu titlu de daune morale+despagubire materiala pt cheltuieli( care nu prea le-a avut ca multe au fost suportate de mine). oricum aceste cheltuieli vor fi platite de asigurator( trebuie introdus in cauza). Am inteles ca eu voi avea de plata cu titlu de cheltuieli judiciare o suma de vreo 500 lei(maxim) plus onorariul avocatului victimei( care nu va depasi 600 lei). Acesttea fiind cheltuieli apartinand procesului penal nu sunt acoperite de rca. Tot ce tine de civil(despagubi morale si materiale) vor fi suportate de asigurator. Victima inca mai incearca sa obtina zile in plus de ingrijiri medicale in speranta obtinerii la proces a unei sume cat mai mari cu titlu de despagubiri morale. Mentionez si faptul ca in prezent( a trecut jumatate de an de la accident) victima pare ok, se deplasa fara probleme. In speranta ca v-am putut fi de ajutor, va doresc o seara placuta.
buna ziua. Pe scurt, descrierea evenimentului: incercand sa fac o parcare cu masina, am virat stanga cu depasirea liniei continue. Inainte de a reusi ce mi-am propus, am fost lovit de un scuter. Una din persoanele aflate pe scuter a suferit o fractura de sold pt care a primit ingrijiri medicale de 55 de zile. Eu sunt vinovat de accident, iar persoana vatamata nu a dorit impacarea decat in schimbul sumei de 6000 euro. A depus plangere in termenul legal. Precizez ca a fost internata 6 zile la spital, timp in care am efectuat vizite, m-am interesat de situatia medicala, i-am acordat o suma de bani ca ajutor pt cheltuielile "cu personalul medical" si i-am cumparat medicamentele necesare dupa externare, prescrise in retete. De asemenea a avut nevoie dupa spitalizare de tratament injectabil timp de 21 de zile si i-am adus asistenta medicala( pe care am platit-o) in acest timp. Dar nu am putut face rost de banii solicitati de victima intr-un timp asa de scurt pe cat dorea ea. In momentul de fata-sunt trecute 3 luni de la accident- am luat legatura cu un avocat care m-a insotit la politie cand mi-au fost luate declaratiile dupa depunerea plangerii. Am platit onorariu 500ron si asistenta judiciara 500ron. Intrebarile mele: la ce suma se ridica cheltuielile de judecata( aproximativ) si la ce alte cheltuieli ar trebui sa ma mai astept? Stiu ca daunele morale si cele materiale se vor plati de catre asigurator, dar ma intereseaza efectiv ce cheltuieli urmeaza sa am eu si daca ce pot cere asiguratorului. Va multumesc anticipat.