avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate BebeA

Activitate BebeA

3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cum ar fi sa lasam de o parte parerea fiecaruia despre pro vaccinare sau nevaccinare si sa se raspunda la intrebare, strict din punct de vedere legal, asa cum a punctat si safety?
Este treaba fiecaruia cum alege pentru viata lui sau a copiilor, atata vreme cat NU exista inca o lege care sa oblige toata populatia Romaniei sa se vaccineze.

In alta ordine de idei, pentru ca ma intereseaza subiectul:
In caz de divort, custodie comuna:
Ce instrumente legale are la dispozitie parintele (mama) care nu este de acord cu vaccinarea, impotriva parintelui care vaccineaza copilul fara acordul mamei? Si doar pentru a putea pleca intr-o vacanta? Fiind “mai comod”, vaccinul?
Fara sa ia in considerare ca exista un istoric medical (o boala autoimuna si nu se poate sti ce repercursiuni poate avea asupra sanatatii copilului in viitor, pentru ca NU exista studii in acest sens).
Cu atat mai mult, cu cat au aparut foarte multe cazuri cu efecte adverse foarte urate la copii, si nu numai, si despre care nu se vorbeste.
Tocmai de aceea este delicata situatia... sunt mai multi factori.
Si totusi? Ce se poate face?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!


safety a scris:

Un raspuns argumentat pe baza actelor normative specifice in speta respectiva se poate da solicitantului? Nu avem nevoie de parerologie sau de propaganda pro sau contra vaccinare.
Multumesc

Buna,

Si eu caut un apartament.....am avut insa niste surprize de proportii. Am cautat anunturile pe net, numai ca de fiecare data cand sunam si intrebam daca apartamentul respeciv mai este pe piata, mi se spunea ca s-a vandut.
Placa majoritatii este urmatoarea: "Ah nu, apartamentul asta nu mai este de vanzare, la banii astia ce vroiati! Dar noi suntem agentie, pot sa va caut alte oferte, ce va intereseaza?" Nesimtirea si tupeul, sunt in floare dupa cum se "vede".

Am avut si eu o experienta de genul, cu aceste conventii de vizionare, care dupa parerea mea nu sunt altceva decat niste hartii ilegale, care contin niste clauze mai mult decat abuzive!

Acum intrebarea mea este urmatoarea: pe aceeasi conventie au fost trecute toate adresele apartamentelor care corespundeau cerintelor tale?
Ar fi trebuit sa semnezi dracia aia, doar daca in ziua respectiva aveai programari de vizionare pentru toate acele adrese.

Daca nu s-a intamplat acest lucru, este clar ca nu au cum sa iti ceara acei bani.

Ce inseamna ca ti-au fost prezentate? Verbal, sau le-ai si vazut?

Pot sa iti dau un sfat: fa reclamatie la OPC!!! Ai mari sanse de castig. Nu trebuie decat sa trimiti un mail, cu numele si adresa ta complete si copia acelei conventii atasata de mail si sa le explici exact cum a stat treaba. Crede-ma ca daca in acea conventie gasesc clauze abuzive, sigur vei castiga. Raspunsul il vei primi in genere in 30 zile de la data cand iti vor trimite pe mail, numarul de inregistrare al petitiei/reclamatiei.

Eu cautand info despre aceste conventii am gasit asta:

[ link extern ]

Acolo vei gasi exact articolele din conventii, care le-au adus amenzile agentiilor imobiliare.
Daca se regasesc si in conventia ta, cu atat mai mult.

Nu trebuie sa inghitim toate aceste nereguli si ilegalitati. Eu de fiecare data cand am constatat ca mi-au fost incalcate drepturile de consumator, am facut reclamatii la OPC si de fiecare data, am castigat.
Daca te mai suna, cred ca poti sa ii reclami si la politie, sau macar poti sa ii amentiti cu asta.

Sper ca te-am ajutat, cat de cat :)

Bafta iti doresc!


P.S. Ar fi util pentru altii, care se afla in situatia ta, sa postezi si deznodamantul acestei povesti, daca te hotarasti sa le faci reclamatie.
Eu am sa fac zilele acestea reclamatie la 2 agentii.......

Răspuns la discuția Conventie de vizionare imobliara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Ideea este ca noi nu am luat chiar in serios conventia aia......sotul a semnat-o, eu nu.....si nici nu prea a stat sa analizeze toate aspectele, exprimarile, etc.
Apropo de pasat....pana la urma daca vezi unde este apartamentul, te poti duce la vanzator singur....problema este daca vanzatorul a semnat vreun contract de exclusivitate cu agentia...


Sau mai sunt cateva "clauze" in conventie:
- daca clientul incheie contractul, dupa vizionare, fara acordul scris al agentiei sau reprez. agentiei, contractul este NUL si nu scuteste pe client la plata comisionului si penalitatilor de intarziere!!!

Asta mie mi se pare o aberatie de nedescris!!! Daca noi incheiem contractul de vanzare la notar, cu ce drept vine agentia sa mi-l anuleze, ca nu i-am platit comisionul?
Mai ales ca pot sa ii spun foarte bine ca l-am luat prin alta agentie...daca nu exista acel contract de exclusivitate, intre vanzator si agentie.....

- sau: "noi partile contractante am hotarat ca urmatoarele motive NU pot fi invocate de client pt a nu plati comisionul: clientul a mai vizionat imobilul pe cont propiu, clientul a mai vizionat imobilul cu alta agentie, clientul a vizionat imobilul la un alt pret decat cel prevazut in anexa.

Acum fie vb intre noi, este hilar sa vii sa imi ceri mie ca si cumparator, un comision de peste 1000 E, in contextul in care eu am gasit agentia, eu am sunat, etc. El nu a facut nimic...doar a venit 5 min cu mine sa mi-l arate....pt mine ca si cumparator nu face nimic!!!!!!!!
Cu vanzatorul este alta poveste...

O seara buna!



Răspuns la discuția Conventie de vizionare imobliara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns! Gandindu-ma logic si mie mi se parea ciudat sa fie luat in considerare ce scrie dupa semnaturi, dar am vrut sa ma asigur :)
Nu mai exista nicio semnatura dupa adaugiri....


O seara placuta!
Buna ziua,


Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan o conventie de vizionare, chipurile sa excluda faptul, ca noi, posibilii cumparatori, am fi reprezentantii unei alte agentii.
Dupa vizionare, ne-a dat sa semnam un adevarat "contract", daca iau in calcul tot ce scrie acolo.Nu era nici pe departe o simpla conventie din care sa reiasa, doar simplul fapt ca nu suntem de la nicio agentie.

Acum vine si intrebarea mea: la art.1 sunt prezentate partile (agentia si noi, ca si clienti), la art. 2 este mentionat comisionul, iar dupa, este un tabel cu informatii despre imobil (pret, adresa), dupa care, urmeaza fraza: Prezenta conventie are 2 pagini si a fost incheiata azi (data, care nu este mentionata si aici, doar in susul paginii) in 2 exem., etc.
Mai jos de tabel, exista o fraza, cum ca eu, clientul declar ca nu reprezint nicio agentie si un loc de semnatura, langa stampila agentiei si semnatura agentului.
Acum vine si nelamurirea mea: dupa semnaturile partilor sunt scrise alte 7 articole, cu mai multe subpuncte. La sfarsitul actului nemaifiind nicio semnatura. Imi pot imputa, toate celelalte articole, enumerate dupa semnatura mea?

Acesta aspect ma intereseaza in mod expres, nemaivordind despre continutul articolelor care sunt enumerate dupa semnatura, care sunt de-a dreptul abuzive: nu mi-au dat posibilitatea sa aleg daca vreau sa imi prelucreze datele personale, plus ca in restul conventiei se vorbeste numai de comision: ca platesc penalitati daca nu dau comisionul la timp, ca imi vor anula contractul de vanzare-cumparare daca nu platesc comisionul, ca agentia are dreptul sa cesioneze integral sau partial, drepturile si obligatiile sale unei terte persoane, fara a solicita clintului aprobarea si fara sa ii plateasca vreo despagubire, etc.

Sunte legale toate aceste puncte din conventie? Mai este valabil ce este scris dupa semnaturile partilor?


Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi buna!




Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Buna seara,

Ca sa nu mai deschid alt topic, avand acelasi subiect, am sa scriu aici...

Pentru al doilea copil, am hotarat impreuna cu sotul meu, sa intre el in CCC, deoarece salariul lui este mult mai mare decat al meu.
Numai ca avem o dilema: el este si angajat si are si PFA. PFA -ul ii aduce un venit mult mai mare decat salariul, in consecinta indemnizatia ar putea ajunge la 3.400 lei/luna. Pentru calculul indemnizatiei, care venit se ia in considerare? Sau cum se procedeaza in acest caz?
Tin sa precizez ca plateste asigurarile pentru sanatate, doar ca angajat, nu si ca PFA.

Poate reuseste cineva sa ne lamureasca si pe noi....Multumesc anticipat!

O seara placuta!
fire_man a scris:

eu unul si colegii mei nu am aderat pt ca deja o parte din venitul nostru (5%) merge la CASi si nu exista interes sa mai dau alti bani pe linga cei care ni se iau deja prin calcule ascunse ale contabililor de institutie.


V-am trimis un M.P., in care v-am explicat cum se procedeaza cu aderarea, pentru categoriile de persoane, din care faceti si d-voastra parte.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Va multumesc pentru raspuns! O seara placuta!
Buna seara tuturor,

Desi am citit legea modificata si nemodificata :), nu am vazut niciunde, sa scrie ceva de programul de lucru (ore lucrate) dintr-o zi.
Dupa ce am terminat concediul de crestere copil, in anul 2009 si m-am reintors la serviciu, mi-a fost modificat in cartea de munca programul de lucru, de la 8 ore/zi, la 2 ore/zi.
Intrebarea mea este urmatoarea: faptul ca sunt 2 ore/zi in cartea de munca, in loc de 8 ore/zi, imi va influenta cu ceva concediul de maternitate sau indemnizatia crestere copil?
Voi fi eligibila pentru obtinerea indemnizatiei crestere copil, in aceste conditii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!