avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate sacre_blue28

Activitate sacre_blue28

Va multumesc
Termenul de supraveghere se refera la executarea completa a pedepsei de 1 an si 4 luni?
Multumesc
Buna ziua. As dori sa stiu cand se poate cere reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse cu executare de 1 an si 4 luni? Mentionez faptul ca persoana a fost eliberata conditionat in data de 31 decembrie 2013. Condamnarea s-a facut in baza art. 184 al 2 si al 4 cu aplicarea art 40 al 1 pt infractiunea de vatamare corporala din culpa (accident auto).
Referitor la explicatia data de dvs, catalin 1980 -
Bun hai sa recapitulam daca s a inteles bine.Initial a avut condamnare cu suspendare de 10 luni.Ulterior,postcondamnatoriu a mai savarsit 2 infractiuni a cate 6 luni fiecare.S-a dat revocarea suspendarii conditionate a celei de 10 luni si s-a retinut starea de pluralitate intermediara.Pana aici e ok.Revocarea suspendarii conditionate sa stiti ca are tratament sanctionator diferit.Intervine cumulul aritmetc fara a se putea da un spor.In cazul asta 10+6=14 si 10+6=14 deci 1,4 luni o data si 1,4luni a doua oara.Acum retinandu-se starea de pluralitate intermediara se aplica regulile de la concurs(adica cea mai grea din cele doua la care se poate aplica un spor de 5 ani) deci 1,4luni si nu s-a mai dat spor.Sa zica multumesc ca n-a mai primit sporul.Deci raspunsul exact eraentru ca in cazul revocarii suspendarii conditionate intervine cumulul aritmetic intre pedeapsa suspendata conditionat revocata si cea savarsita ulterior(in cazul asta savarsita in stare de pluralitate intermediara ptr. ca a fost din culpa)Sper va ati inteles

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Mai am o nelamurire. Prietenul meu este acum incarcetar, de fapt este inchis incepand cu 26 februarie 2013. Daca este vorba de pluralitate intermediara (si nu concurs de infractiuni) intre condamnarea de 10 luni si cele 2 condamnari de cate 6 luni, atunci, la propunerea pt eliberare conditionata, se poate aplica art 591 (cel referitor la liberarea conditionata in cazul infractiunilor comise din culpa) ?
Din sentinta reiese ca intre condamnarea de 10 luni si cele 2 infractiuni postcondamnatorii (vatamare corporala din culpa) intervine pluralitatea intermediara si nu concurs de infractiuni.
Acest articol spune ca nu poate fi aplicat in cazul concursului de infractiuni.
Va rog sa ma lamuriti si cu acest aspect.
Va multumesc anticipat
Am inteles acum, va multumesc
abia acum am facut rost de decizia de la recurs, scrie asa: aparatorul inculpatului solicita instantei de a se pronunta cu privire la cererea apararii de a intreba pe inculpat daca doreste aplicarea procedurii prev de art 320/1. Instanta uneste aceasta cerere cu fondul.

Ce inseamna asta?

Multumesc
Buna ziua. Prietenul meu a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare dupa cum urmeaza:
- in baza art 334 al 1 dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor pt care a fost trimis in judecata din 2 infratiuni de vatamare corporala din culpa art 184 alin 1 si 3 in 2 infractiuni de vatamare corporala din culpa art 184 alin 2 si 4 cu aplic art 33 lit b (accident auto, 2 victime, fara alcool)
- in baza art 184 al 2 si 4 cu aplic art 40 al 1, condamna pe inculpat la 6 luni inchisoare pt fiecare infractiune, deci cate 6 luni
- in baza art 40 alin 1 constata starea de pluralitate intermediara raportata la pedeapsa de 10 luni inchisoare ( un accident auto avut in trecut, fara victime dar cu alcool)
- se revoca suspendarea conditionata a pedespei de 10 luni inchisoare
- in baza art 33 lit b constata ca cele 2 infractiuni au fost savarsite in cond concursului ideal de infractiuni, contopeste cele 2 pedepse de 1 an si 4 luni si aplica pe cea mai grea, de 1 an si 4 luni

Acum vine nelamurirea mea: el a fost condamnat la cate 6 luni de inchisoare pt vatamare corporala din culpa ( pt ca au fost 2 victime, nu?). La fiecare din cele 6 luni s-a adunat pedeapsa de 10 luni. De aici rezulta doua pedespse de cate 1 an si 4 luni si se aplica cea mai grea. Bun...dar nu inteleg de ce au adunat pedeapsa de 10 luni de 2 ori????? Nu era normal urmatorul calcul: cate 6 luni pt vatamare corporala din culpa, cumulat rezulta 12 luni si la contopirea cu cele 10 luni anterioare se aplica pedeapsa cea mai grea, adica 12 luni????

Multumesc si sper ca m-am facut inteleasa, pt mine e important sa solutionez aceasta enigma deoarece persoana este deja incarcerata si nu as dori sa fie o greseala de calcul...
Ma poate ajuta cineva cu aceste informatii?

Multumesc anticipat
Buna ziua. As dori sa imi explicati ce reprezinta urmatoarele informatii scrise pe cardul unui detinut incarcerat la penitenciarul Baia Mare. Mi-a spus ca ii apar urmatoarele:
1. data propusa pentru liberarea conditionata luna decembrie 2013 ( el este condamnat la 1 an si 4 luni pentru vatamare corporala din culpa)
2. fractia minima 210 zile
3. fractia maxima 250 zile (cred ca bine ma exprim asa)

As vrea sa stiu ce sanse sunt ca aceasta persoana sa fie eliberata mai devreme de luna decembrie 2013, avand in vedere ca este o infractiune din culpa (din cate am inteles, pentru infractiunile din culpa, liberarea conditionata se poate face dupa ce cel condamnat si-a ispasit o jumatata din pedeapsa, si nu 2 treimi)

Va multumesc anticipat
Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, inculpatul isi recunoaste vina) daca inculpatul isi recunoaste vina, se poate ca si completul de judecata sa respinga acest aspect? In cazul despre care va scriu inculpatul a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, la recurs si-a recunoscut vina insa sentinta definitiva a ramas tot pe 1 an si 4 luni, adica nu s-a mai scazut o treime din pedeapsa. Se poate intampla si asa?

Multumesc