avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate plopadrian

Activitate plopadrian

Buna tuturor,

Vreau sa cumpar 1ha pamant arabil si sa-l transform in plantatie de nuci. De ce acte am nevoie pentru a schimba pamantul extravilan in livada si cam ce costuri implica aceasta schimbare?
Multumesc,
Problema este urmatoare: In satul Gorban, comuna cu acelasi nume exista ca in orice sat, sesul comunal(islazul) unde pasc animalele satenilor. Problema este ca primarul din comuna acum aprox. 2 ani a vandut, a dat in chirie aprox. 15% din suprafata sesului. Nu stie nimeni din sat ce este cu pamantul ca e vandut ca e arendat, satenii vad doar ca este arat si animalele lor care le dau hrana de zi cu zi nu mai au unde paste.Din cate am auzit ar exista o lege prin care se interzice instrainarea sesului comunal. Acum 2 nopti s-a mai arat aprox. 20% din suprafata sesului. Oamenii mai vechi in comuna s-au dus sa vb cu primarul sa vada de ce tot vinde pamantul fara sa intrebe macar un satean daca este de acord sau nu, dar sau intors fara raspuns din partea domnului primar Leonte. Acum satenii ramasi fara prea mult ses comunal nu stiu ce sa faca ca sa-si poata hrani animalele, asa ca am apelat la dumneavoastra in speranta ca ne puteti ajuta cumva.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzare teren extravilan !?!?
Multumesc frumos domnule Av. Adrian Posdarie
Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu achizitionarea a 0.5ha pamant extravilan: Pamantul se afla intr-o localitate in care pretul este foarte scazut, de altfel tatal meu vrea sa-l cumpere cu aproximativ 600 ron, de ce acte este nevoie pentru a putea intra in posesia pamantului ( in afara de contractul propriu-zis), auzisem ceva de "cadastru", daca este neaparat nevoie si daca are cineva idee cat costa. A doua intrebare ar fi daca stiti cu aproximatie cam cat ar costa toata treaba asta ( comisioane X + comision NOTAR), mai exact comisionul pe care-l percepe notarul? A treia intrebare este daca contractul s-ar face sub forma unei donatii ( mentionez ca respectivele parti nu sunt rude nici macar de gradul IV) taxele ar fi mai mici? ( sau poate-mi oferiti dumneavoastra o alta solutia daca cea cu donatia nu merge, pentru a mai scapa de costuri). Nu ar fi trebuit sa ma zbat atat pentru o achizitie care se face cu un pret mic in raport cu suprafata, dar pentru mine si familia mea conteaza fiecare banut deoarece avem o situatie financiara foarte dificila. MULTUMESC anticipat celor care-si vor consuma timpul cu intrebarea mea.
vreau si eu sa cumpar de la cineva 5.000 mp de pamant extravilan undeva la 60 km de iasi unde pamantul este foarte ieftin. problema mea este ca respectivul vrea 6 mil pe el si mi-a zis ca ma costa inca 4 mil actele pe el, e posibil sa ajunga asa mult pentru un contract de vanzare cumparare in valoare de 6 mil vechi?