avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate cornelius26

Activitate cornelius26

Casatorie incheiata intre o romanca si un cetatean tanzanian in statul Bahrain..
casatoria a fost transcrisa si in Romania...
sotia si-a pastrat domiciliul in Romania...dar in fapt sotii au avut domiciliul comun in Bahrain...intrucat sotia a aflat ca sotul mai are o sotie si un copil cu aceasta doreste sa divorteze..
Poate introduce cererea la Judecatoria de la domiciliul sau?
Temeiuri de drept incidente?
Multumesc!
da..la primele doua ma gandeam si eu...
nu facem comert cu amanuntul...le cumparam..le spalam..inpachetam..congelam..si revindem...
am mentionat faptul ca e vorba doar de prelucrarea si conservarea lor....nu le producem ci le cumparam dela altii:D
ma poate ajuta cineva cu aceasta problema?
mentionez ca este vorba despre prelucrarea si conservarea lor...
ms!
Răspuns la discuția exceptia de prematuritate?
Va marturisesc ca nu cunosteam aceste aspecte pana acum..
Numai ca eu sunt in posesia editiei a VI-a din drept comercial roman a d-lui Stanciu Carpenaru si lecaturand-ul pe la pagina 39-40 am constatat ca d-ul Carpenaru si-a schimbat opinia in ceea ce priveste caracterul civil al vanzarii-cumpararii de imobile..
Motivul pentru care legiuitorul a consacrat un caracter civil vanzarii de imobile este acela de a proteja actele juridice cu privire la bunurile de mare valoare...numai ca in zilele noastre sunt bunuri mobile mult mai valoroase decat cele imobile si d-ul Carpenaru considera ca veche conceptie trebuie abandonata...
Astfel, se considera ca vanzarea sau inchirierea de imobile are caracter comercial daca acestea fac parte din fondul de comert sau daca bunul este destinat unei activitati comerciale...

sa vedem acum ce practica va aparea :)

Buna seara!
Va retin atentia cu o speta..
Doua familii isi partajeaza o suprafata de teren...asupra terenului ambele familii au o cota indiviza de 1/2..
Societatea X vine si cumpara de la familia B cota indiviza de 1/2 asupra terenului...
Avand titlu asupra cotei indivize de 1/2, societatea formuleaza cerere de interventie in interes propriu in partaj, pt ca jumatatatea de teren sa-i fie atribuita acesteia...
Familia A, formuleaza in contradictoriu cu familia B si societatea X o actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de v-c pt ca s/ar fi vandut bunul altuia...

Intrebarea mea este daca poate fi invocata exceptia de prematuritate, pt societatea X, avand in vedere ca familia A nu a indeplinit procedura prev. de art. 720^1 din C. proc. civ...codul zice ca in cererile din materie comerciala si evaluabile in bani se va dispune indeplinirea procedurii prealabile....or aceasta este o actiune in constatare...

V-ati mai intalnit cu astfel de situatii?..thanks:)
Răspuns la discuția calitate procesuala pasiva
dar daca as formula o cerere de introducere in cauza a bancii-mama?..ce s-ar intampla?
Salut!

Am o problema si sper ca ma puteti ajuta aici!
Intr-o contestatie la executare, in calitate de contestator am chemat in judecata sucursala Bucuresti a bancii Italo romena...

raportul juridic de drept material este reprezentat de un contract de garantie imobiliara prin care eu am garantat fata de banca restiuirea unui credit de catre o alta societate...aceasta nu l-a achitat in termen si mi-au scos casa la vanzare...
dar contractul de garantie a fost incheiat de mine (garant ipotecar) societatea garantata si Banca Italo Romena cu sediul in Italia, reprezentata la incheiere prin doua persoane fizice..care au calitatea de directori de agentie...

deci la o prima vedere sucursala bucuresti nu ar avea nicio calitate procesuala pasiva in cauza...dar ma intreb daca nu exista ceva dispozitii speciale...prevazute in legi speciale si care imi scapa...
stie cineva?
Merci!
neincheierea pv. de contraventie in forma prevazuta de anexa 1D reprezinta un motiv de nulitate relativa, sau absoluta?
Răspuns la discuția intrebare radar
Thanks..yours too, but....

simplul fapt ca pv nu a fost intocmit in forma prevazuta de anexa 1D constituie un motiv temeinic de nulitate?...
nu ma pot trezi ca instanta sa imi respinga actiunea?..
ceva practica judiciara pe acest motiv de nulitate stie cineva?