avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate Luiza21...

Activitate Luiza21...

Nu pe noi ne-au chemat în instanță ci pe mătușa dar teama mea este că au desființat actul de vînzare cumpărare..precum a spus nepoata

Etsy123 a scris:

Nu va lasati influentata si manipulata , nu-i mai primiti in casa sub nici o forma , daca va cheama in instanta nu inseamna ca vor si castiga . Daca va mai ameninta chemati politia pentru hartuire si cereti ordin de protectie impotriva lor . Nu aveti nici o datorie si nici o obligatie fata de aceasta nepoata sau fata de alte persoane , legea este de partea d-vostra .

Bună seara .Am cumpărat o casă în urma cu 9 ani .. Au fost 2 frați,unul dintre frații a decedat și a rămas fica lui .Eu am cumpărat casa de la sora decedatului acum după 9 ani fata fratelui decedat nea băgat în instanță poate câștiga ? Poate desface actul de vînzare cumpărare? Și dacă da ..pe mine mă va despăgubi cineva ? Va mulțumesc!

MIHAI GRIGORE a scris:

Mama dvs trebuie sa mearga cu actele de stare civila (certificat de nastere , certificat de casatorie) la oficiul de stare civila al primariei in raza careia a decedat bunicul dvs si sa ceara un duplicat dupa certificatul de deces al acestuia!
In baza certificatului de deces al bunicului poate merge la orice notariat din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si sa ceara dezbatarea succesiunii! Notarul public va face adresa catre Camera Notarilor pentru a verifica daca s-a deschis vreun dosar succesoral pe numele defunctului. B-)
In prima faza nu este important sa aveti acele acte de proprietate. Notarul poate stabili calitatea de mostenitor chiar daca nu sunt bunuri mobile sau imobile in masa succesorala. Ulterior , cu certificatul de calitate de mostenitor ,puteti merge la arhiva instantei unde a obtinut bunicul acea sentinta si puteti cere o copie de arhiva dupa acel document! La fel trebuie procedat si cu titlul de proprietate! Trebuie sa faceti cerere pentru eliberarea unui duplicat de la autoritatea care l-a emis!
SUCCES!
=D>

Bună seara .Am cumpărat o casă în urma cu 9 ani .. Au fost 2 frați,unul dintre frații a decedat și a rămas fica lui .Eu am cumpărat casa de la sora decedatului acum după 9 ani fata fratelui decedat nea băgat în instanță poate câștiga ? Poate desface actul de vînzare cumpărare? Și dacă da ..pe mine mă va despăgubi cineva ? Va mulțumesc!

MIHAI GRIGORE a scris:

Mama dvs trebuie sa mearga cu actele de stare civila (certificat de nastere , certificat de casatorie) la oficiul de stare civila al primariei in raza careia a decedat bunicul dvs si sa ceara un duplicat dupa certificatul de deces al acestuia!
In baza certificatului de deces al bunicului poate merge la orice notariat din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si sa ceara dezbatarea succesiunii! Notarul public va face adresa catre Camera Notarilor pentru a verifica daca s-a deschis vreun dosar succesoral pe numele defunctului. B-)
In prima faza nu este important sa aveti acele acte de proprietate. Notarul poate stabili calitatea de mostenitor chiar daca nu sunt bunuri mobile sau imobile in masa succesorala. Ulterior , cu certificatul de calitate de mostenitor ,puteti merge la arhiva instantei unde a obtinut bunicul acea sentinta si puteti cere o copie de arhiva dupa acel document! La fel trebuie procedat si cu titlul de proprietate! Trebuie sa faceti cerere pentru eliberarea unui duplicat de la autoritatea care l-a emis!
SUCCES!
=D>

Cristian Fara a scris:

si dupa ce primiti raspunsul primariei va puteti adresa la OCPI pentru o copie certificata. OCPI a scris titlurile si are o evidenta similara cu cea a primariilor.
pentru a face succesiunea trebuie ca titlurile de proprietate sa fie inscrise in CF.

In instanță sau judecat ...procesul sa încheiat fără nici o pedeapsa madusi și acum au veni la mine sa îmi spună să părăsesc casa că ei sunt proprietari au răsfoit niste acte dar nu mi-au dat voie sa le citesc ..

raluk0207 a scris:

Nu are de ce sa atace contractul de vânzare.
Contractul de vânzare nu este o liberalitate, astfel încât sa se pună problema rezervei succesorale.
Nepoata poate solicita în instanță anularea certificatului de moștenitor pentru omisiunea ei.
Dar asta nu va afectează pe dvs, ca sunteți cumpărător de buna credință.
Problema va fi între ei.

În instanță sau judecat și acum au venit la mine sa îmi spună să părăsesc casa că ea este proprietar fara a îmi arată nici un act ..au răsfoit câteva acte in fata mea dar nu mi-au dat voie sa le citesc

Etsy123 a scris:

Aceasta nepoata este moștenitor rezervatar si poate ataca in instanță actul de vânzare făcut de mătușa ei pentru ca i s-au încălcat drepturile succesorale dar nu d-voastră trebuie s-o despăgubiți care sunteți cumpărător de buna credință , ci mătușa ei care a beneficiat singura de masa succesorala rămasă de la părinți , probabil mințind ca este singura moștenitoare . Mătușa trebuie acționată in instanță si trebuie sa plătească nepoatei jumătate din suma primită pe casa , cât si alte despăgubiri pentru alte bunuri pe care le-au deținut bunicii decedați daca exista o evidență in acest sens .

Răspuns la discuția Vanzare uzufruct
Bună seara .Am cumpărat o casă în urma cu 9 ani de la fica decedaților.La ora actuala nepoata decedaților îsi vrea și ea partea .Întrebarea mea este poate sparge actul de vînzare cumpărare dintre mine și fica decedaților? Și dacă da pe mine m-ar despăgubi cineva ? Va mulțumesc!
Casa plus teren, cadastru făcut

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Verificati in contractul de vanzare-cumparare ce ati cumparat de fapt.

Au fost doi frați...fratele a decedat în urma cu câți va ani și a rămas sor și fica nouă ne-a vindut sora lui

Luiza21... a scris:

Nu este fica fratelui ...

raluk0207 a scris:

Nepoata decedatilor fiind fiica celei care v-a vândut?