Da, ambele masini au asigurare la acelasi asigurator. Dar daca depun contestatie la asigurator, ei vor intreba de ce am semnat p.v. de constatare a daunelor (adica de ce am fost de acord cu acest mod de plata). Ce raspuns pertinent as putea da (daca exista unul... ca doar vorba aia: am semnat ca primarul)
Buna ziua,
In data de 13.03 a.c auto proprietatea sotului a fost lovita din spate de un alt auto. Auto a fost condus de mine. saptamana aceasta, mai exact in data de 18.03, am fost la firma de asigurari, s-au completat declaratiile iar inspectorul de daune a fotografiat auto implicate. Auto vinovat, pe cand am mers la firma de asigurare a fost deja reparat, asa ca a fost fotografiat reparat. Am intrebat inspectorul de daune daca e nevoie sa curat masina inainte de a fi pozat (intrucat era prafuit), dar acesta a zis ca nu e nevoie. A completat procesul verbal de constatare a pagubelor, pe care l-am semnat fara sa-l citesc! stiu e greseala mea, insa cu o zi inainte am fost cu tatal meu la sedinta de citostatice, fetita mea era de cu o zi inaite la bunicii ceilalti (ca sa pot merge cu tatal meu in Cluj) si vroiam sa ajung cat mai repede sa o iau. Pe langa asta eu stiam ca in p.v. se vor trece doar pagubele constatate, fara alte specificatii gen cat la suta plateste firma de asigurare cat noi.Nu era vorba de niste pagube mari si... nu m-am gandit ca vor fi probleme. Abia azi sotul meu s-a uitat pe p.v. de conastatare a pagubelor si a vazut ca noi trebuie sa platim 50% la doua reparatii, iar bara de protectie spate nu o sa fie inlocuita( cu toate ca e crapata toata). probabil daca spalam auto inainte se vedea clar.
ce pot sa fac in aceasta situatie?
De data asta pun intrebarile in numele altei persoane: EA, in urma definitivarii divortului a obtinut hotararea de incredintare a copilului spre crestere. EL a facut recurs, in alt oras decat cel in care s-a judecat divortul, cerand sa i se incredinteze lui copilul.
Mama este angajata, locuieste cu parintii ei, si asigura copilului toate conditiile...
Tatal se bazeaza pe niste martori mincinosi, si pe cuvantul avocatei lui ca va reusi sa ia mamei copilul.
Din pacate, mama nu castiga in deajuns incat sa-si permita sa fie reprezentata la recurs de un avocat.A absentat la 2 din infatisarile la recurs...
Poate sa beneficieze de un avocat din oficiu/gratuit?Care sunt conditiile pentru a beneficia de asta?
Ce consecinte pot avea aceste neprezentari la recurs.
Ce alte sfaturi mai aveti pentru EA?
As dori sa aflu daca Ordonantai de urgenţă a Guvernului nr. 92/1997 privind stimularea investiţiilor directe aprobata prin Legea 241/1998 mai este valabila si azi. Daca nu care este legea care o substituie pe cea de sus?
As dori sa stiu daca o peroana poate aplica pentru mai multe Prestatii Sociale din Fonduri MMFPS in acelasi timP(ma refer in special la Alocaţia familială complementară,Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală si Ajutorul social pentru asigurarea venitului minim garantat).
Am citit ca acestea se acorda daca se indeplineste conditia(printre altele) de 466 lei / membru de familie,limită de venituri nete lunare,dar nu este specificat daca aplicarea pentru una din prestatii impeidica aplicarea alteia,sau nu.
M-am interesat la Primaria din localitatea mea,de Alocatia familiala complementara(defapt doar despre asta mi s-a spus la departamentul de Asistenta Sociala)si uitandu-ma peste cererea pe care trebuie sa o completeza pentru a beneficia de aceasta alocatie am vazut ca trebuie sa declar veniturile pe ultima luna.
O problema ar fi ca tatal fetitei mele, nu a platit de 5 luni pensia de intretinere,acest cunatum neputand fi considerat venit pe ultima luna,iar doamnele de la Asistenta Sociala nu stiu cum sa procedeze in situatia aceasta.Au zis ca e posibil sa trebuiasca sa fac eu o declaratie de mama(nu stiu ce tip de declaratie e asta:"de mama"...nu ma pricep la asa ceva)prin care sa declar ca nu a fost platita pensia de intretinere,iar aceasta declaratie o vor anexa la dosar.
E corect acest demers?
Daca ma adresez Fortelor de Munca, acestia pot sa-mi dea informatii referitoare la locul de munca al tatalui?Nu stiu cum altfel as putea afla noul loc de munca...
Si la ce va referiti cand spuneti "conteaza si cum suna dispozitivul sentintei"?Cum ar trebui/nu ar trebui sa sune?
Deocamdata nu vreau sa depun plangere penala. M-ar interesa sa aflu raspunsul la intrebarile de mai sus. Nu vreau sa trec la masuri asa drastice pana nu ma folosesc de metode mai domestice(Asta si ca sa nu-l "dezamorsez"pe tatal fetitei.Stiu de ce e in stare).
V-as fi recunoscatoare sa ma informati deocamdata in legatura cu intrebarile de mai sus.