avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Buna ziua,
In data de 13.03 a.c auto proprietatea sotului a fost lovita din spate de un alt auto. Auto a fost condus de mine. saptamana aceasta, mai exact in data de 18.03, am fost la firma de asigurari, s-au completat declaratiile iar inspectorul de daune a fotografiat auto implicate. Auto vinovat, pe cand am mers la firma de asigurare a fost deja reparat, asa ca a fost fotografiat reparat. Am intrebat inspectorul de daune daca e nevoie sa curat masina inainte de a fi pozat (intrucat era prafuit), dar acesta a zis ca nu e nevoie. A completat procesul verbal de constatare a pagubelor, pe care l-am semnat fara sa-l citesc! stiu e greseala mea, insa cu o zi inainte am fost cu tatal meu la sedinta de citostatice, fetita mea era de cu o zi inaite la bunicii ceilalti (ca sa pot merge cu tatal meu in Cluj) si vroiam sa ajung cat mai repede sa o iau. Pe langa asta eu stiam ca in p.v. se vor trece doar pagubele constatate, fara alte specificatii gen cat la suta plateste firma de asigurare cat noi.Nu era vorba de niste pagube mari si... nu m-am gandit ca vor fi probleme. Abia azi sotul meu s-a uitat pe p.v. de conastatare a pagubelor si a vazut ca noi trebuie sa platim 50% la doua reparatii, iar bara de protectie spate nu o sa fie inlocuita( cu toate ca e crapata toata). probabil daca spalam auto inainte se vedea clar.
ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: plaura , utilizator 14:50, 20 Martie 2015
stiu ca e penibila situatia, dar pot sa o remediez intr-un fel?
Depuneti contestatie la asigurator si il informati ca veti depuneti reclamatie si la ASF.
Ambele masini au RCA la acelasi asigurator?
La service se mai face o constatare si acolo se poate decide si inlocuirea barei crapate.
Da, ambele masini au asigurare la acelasi asigurator. Dar daca depun contestatie la asigurator, ei vor intreba de ce am semnat p.v. de constatare a daunelor (adica de ce am fost de acord cu acest mod de plata). Ce raspuns pertinent as putea da (daca exista unul... ca doar vorba aia: am semnat ca primarul)
Era de asteptat sa aveti neplaceri daca ambele masini au asigurarea la acelasi asigurator.

Le raspundeti ca nu sunteti in masura sa apreciati daune auto.

In urma unui accident se produc si daune care nu sunt vizibile la prima constatare ci numai dupa ce se demonteaza in service partile afectate.

Cand faceti sesizarea catre asigurator treceti si "Spre stiinta: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Splaiul Independenţei nr. 15, sector 5, cod poştal 050092, Bucureşti, E-mail: office@asfromania.ro"
Va multumesc foarte mult pentru indrumari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Constatarea amiabila nu este de ajuns pentru recuperarea prejudiciului?! Inter2001 Inter2001 In urma unui accident minor am intocmit o constatare amiabila cu cel care mi a avariat masina. Ulterior acesta nu s a mai prezentat la sediul asigurari pentru ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)