avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara,

Sunt mama unei fetite de 2 ani, care in urma unei sentinte civile mi-a fost incredintata spre crestere si educare iar tatal fetitei este obligat la plata unei anumite sume reprezentand pensia de intretinere.
Din luna noiembrie anul 2008, cand tatal fetitei si-a dat demisia de la locul de munca, acesta nu a mai platit pensia de intretinere,spunand ca nu are posibilitate de plata. In urma cu 2 saptamani m-a instiintat ca din data de 16.02.2009 e posibil sa aiba un nou loc de munca.De atunci nu a mai luat legatura cu noi, asa ca nu stiu daca are sau nu un loc de munca.
As vrea sa stiu daca se poate ca eu sa aflu din alta parte daca are sau nu un alt loc de munca, iar in cazul in care are un nou angajator, cum afla acesta ca angajatul(tatal fetitei)are obligatia de plata a pensiei de intretinere(pentru a i se retrage din salar suma corespunzatoare)?
Trebuie sa duc eu vreo copie dupa sentinta civila noului angajator(angajator pe care nu-l stiu.Nu mi-a zis tatal fetitei...)?
Ultimul angajator instiinteaza noul angajator?
Alte organe abilitate au datoria de a anunta noul angajator?
Ce ar trebui sa fac(sau sa nu fac) in situatia asta?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
plaura, utilizator
Cel mai recent răspuns: plaura , utilizator 20:45, 18 Februarie 2009
In calitate de reprezentant legal al minorului puteti formula o plingere penala impotriva fostului sot pentru savasirea infractiunii de abandon de familie( neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere ).Acesta plingere se depune la Parchet si va garantez ca sotul dvs. ori va plati la zi si restul din urma ori va executa pedeapsa cu inchisoare , cu privare de libertate .
In calitate de reprezentant legal al minorului puteti formula o plingere penala impotriva fostului sot pentru savasirea infractiunii de abandon de familie( neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere ).Acesta plingere se depune la Parchet si va garantez ca sotul dvs. ori va plati la zi si restul din urma ori va executa pedeapsa cu inchisoare , cu privare de libertate .
Deocamdata nu vreau sa depun plangere penala. M-ar interesa sa aflu raspunsul la intrebarile de mai sus. Nu vreau sa trec la masuri asa drastice pana nu ma folosesc de metode mai domestice(Asta si ca sa nu-l "dezamorsez"pe tatal fetitei.Stiu de ce e in stare).
V-as fi recunoscatoare sa ma informati deocamdata in legatura cu intrebarile de mai sus.
Daca ii aflati noul loc de munca aveti posibilitatea sa depuneti la angajator sentinta civila de obligare la pensie , pentru a putea efectua poprirea pe venituri .Nimeni altcineva nu are obligatia de a face demersuri in numele si pentru dvs.Conteaza si cum suna dispozitivul sentintei .
Daca ma adresez Fortelor de Munca, acestia pot sa-mi dea informatii referitoare la locul de munca al tatalui?Nu stiu cum altfel as putea afla noul loc de munca...
Si la ce va referiti cand spuneti "conteaza si cum suna dispozitivul sentintei"?Cum ar trebui/nu ar trebui sa sune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
Cerere- neplata pensie de intretinere; executare silita magdalenaulm magdalenaulm Buna, conf sentintei judecatoresti tatal este obligat lunar la plata pensiei de intretinere a minorului;o vreme a fost bine dupa care si-a schimbat locul de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara consecinte ameliamutu ameliamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. S-a pronuntat divortul cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)