avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate imre.andi

Activitate imre.andi

Buna ziua,
ne-am mutat la tara acum 4 ani, pentru liniste:)Mai nou, vecinii nostri intentioneaza sa infiinteze o gradinita sau centru de joaca pentru copii, chiar langa casa noastra. Mentionez, ca cele doua case sunt foarte aproape, la distanta de 3 m....
Intrebarea mea este daca au nevoie si de acordul nostru la infiintare. Recunosc sincer, ca nu prea imi convine sa aud tipete de copii de dimineata pana la 5 seara.....
Eventual, daca dispuneti si un nr.de lege, ar fi si mai bine:)
Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția stimulent de insertie
Buna ziua, legat de acest stimulent..trebuie sa nasc in aprilie/mai 2012...voi opta pentru concediu 1 an....am inteles ca si tatal ar trebui sa intre in concediu o luna, dar acest ucru noi nu-l prea dorim.....cand trebuie sa mentionam acest lucru?
si inca ceva...daca ma decid sa ma intorc mai repede la lucru,inainte ca bebe sa implineasca 1 an, inteleg ca se acorda stimulent de 500 ron/luna pana el implineste 2 ani...acest lucru pana la ce varsta a copilului trebuie cerut?
multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Pensie intretinere copil
asa m-am gandit si eu...ca 250 e prea putin in ochii unui judecator:))ms pentru raspuns
Buna ziua,

am un copil din prima casatorie, din a doua casatorie mai am o fetita. Stiu ca pensia de intretinere pentru 2 copii este o treime din venitul lunar net. Eu in cartea de munca sunt angajat cu 2 sau 4 ore, nu mai stiu sigur, dar venitul este de 250 RON.
Pensia se calculeaza dupa venitul meu lunar de 250 ron sau dupa venitul minim pe economie, care ar fi cat?
Va multumesc
Buna ziua,

am o situatie mai complicata. In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 3 ani, deoarece fetita are certificat de handicap. Fetita va implini 3 ani pe 1 mai 2012. Acest certificat de handicap va fi reiinoit pentru inca un an in martie 2012, deci dupa 1 mai 2012 pe baza legii 448/2006 as beneficia de concediu si in continuare (pana la varsta de 7 ani a fetitei).
In prezent sunt insarcinata in 21 de saptamani, deci voi naste undeva la mijlocul lunii mai 2012. Care este procedura? Depun dosar pentru prelungire in martie pentru fetita, si apoi dupa nastere si pentru cel mic? Ca nu mai inteleg nimic:)
Răspuns la discuția facturi intracomunitare
aparat de copt kurtos
Buna ziua,
avem firma inregistrata in registurul operatorilor intracomunitari.
Daca emitem factura pentru o persoana fizica din Spania sau firma neinregistrat in ROI, pe factura trecem pret fara TVA sau cu TVA?
Din pct.de vedere fnanciar/contabil care este mai convenabil: firma romaneasca cu punct de lucru in Germania sau firma inregistrata in Germania?
Vrem sa facem comert cu amanuntul, ambulant, produs fast-food.
atunci mi se pare mai complicat, mai bine deschid firma separata in germania....asa cel putin nu voi avea nevoie de doi contabili...unul aici, unul afara

credeam ca aici va intra totul in contabilitate, si tot aici voi plati toate taxele...
Buna ziua,
avem o firma inregistrata aici, dar vrem sa facem comert cu amanuntul in Germania (vanzare produs fast-food). Cum intra in contabilitatea vanzarile zilnice din Germania?Sau daca nici nu sunt nevoit sa dau bon fiscal, pe baza a ce declar venitul?
Ms