Va intreb daca un pensionar cu pensie de stat miltara, cu grad de invaliditate II, poate lucra ca salariat si daca poate cumula pensia cu salariul, (avand in vedere ca L223/2015, a pensiilor militare, la art 76 prevedere cumularea pensiei cu salariul numai pentru pensionari cu gradul de invaliditate III ), in timp ce Legea 360/2023 privind pensiile in sistemul public acorda dreptul de cumulare a pensiei de invaliditate cu salariul indiferent de gradul de invaliditate.
Adica cele doua legi privind pensiile nu sunt corelate ?
Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la Legea pensiilor, va rog sa imi confirmati ca a ramas valabila in prezent prevederea ca
”Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate” , inclusiv pentru cei care au lucrat ca militari si au pensie de la casa de asigurari a armatei. Mai concret, daca poate avea salariu si pensie de invaliditate gradul 2. Va multumesc
Urmeaza sa depun actele de constituire ONG la Judecatorie si nu sunt lamurita daca trebuie sa depun o suma ca dovada a patrimoniului initial si unde sa vărs acesata suma, daca inca nu am cont deschis pentru ONG ?Sau acum , in 2025, nu se mai cere o suma de bani ca patrimoniu initial pentru ONG ?
Va multumesc pentru raspuns.
Va rog , daca imi mai puteti raspunde :
Pentru infiintarea ONG, care este acum valoarea minima ? ( este obligatoriu un salar brut minim pe economie, 4050 lei ?) si cum se ”varsa” acesta , cum se dovedeste existenta acestuia, daca nu avem inca cont , unde se ”varsa ” ? Daca avem bunuri mobile, de exemplu calculator, mobilier, folosite si donate de catre membri asociati, cum se stabileste valoarea acestora si cum se inregistreaza donarea in vederea indeplinirii conditiilor de infiintare ?
Intrebarea este daca o persoana bolnava care vrea sa infiinteze o asociatie ONG non-profit pentru strangerea de fonduri din donatii, cote, sponsorizari pentru tratament medical propriu poate fi unul din cei trei membri fondatori ai asociatiei non-profit