Buna ziua! Mi-am facut intr-un final I.I. Intrebari:
1.Mi-am cumparat o AUTOUTILITARA de la O PF pe I.I. (Dacia papuc).Pretul ei se scade din impozit?
2. Pot introduce bonurile de combustibil in contabilitate (evident,si alte cheltuieli cu autoutilitara--RCA,Rovignieta,reparatii) ?
3.Cum platesc RCA? PF sau PJ ?
4.Cum platesc impozit la finante la autoutilitara? PF sau PJ ?
5.Daca vand un singur produs,imi trebuie casa de marcat?
Salutare!
De astazi sunt titularul unei intreprinderi individuale.Intrebare: Pot folosi un cont deschis la o banca pe numele meu acum 1 an? sau trebuie neaparat sa ma duc la o banca si sa deschid un cont pe I.I. ?
o sa am sediul in apartamentul in care locuiesc.Si cei cu care voi colabora sunt PFA la randul lor.Mi-e frica de forfetar,asigurare la masina pt pers juridica,etc....pfa e mai cu putine dureri de cap...ce ziceti ?
Salutare! Am o mare intrebare ce se invarte acum in capul meu.Vreau sa deschid o afacere cu privire la comercializarea si montarea tiglei metalice si nu numai ...a materialelor de constructii. Ce-mi sugerati sa fac? PFA sau SRL ?
ok...acum vine la mine partea frumoasa...contractul de leasing e pe numele mamei mele....imputernicirea de la firma de leasing pe numele ei o am...acum ce urmeaza? sa faca ea imputernicire pentru mine ?
Buna ziua! O sa descriu situatia in care ma aflu si sincer nu stiu ce sa mai fac:
Intr-o zi din februarie (nu mai stiu exact) lucram la o societate comerciala care mi-a incredintat un autoturism de serviciu si ma intorceam acasa.Am parcat masina si m-am dus linistit spre casa.A doua zi,seara,m-am trezit cu politia rutiera la usa cu o invitatie pentru a doua zi (adica dimineata la ora 8.00) sa ma prezint la Serviciul Politiei Rutiere Galati deoarece sunt reclamat ca am lovit o masina din parcarea din fata blocului.I-am spus politistului ca nu pot sa ma prezint in timpul saptamanii,dar acesta a dat din umeri si a plecat.Dupa cateva zile,primesc o a doua invitatie pentru Sambata seara la ora 21.30 . Ajung acolo si intreb ce s-a intamplat.Politistul ma pune sa dau o declaratie despre "eveniment" si imi cere documentele.Stiind ca are dreptul de a-mi cere documentele,i le prezint,termin de scris declaratia in care am declarat ca NU AM PRODUS NICIUN EVENIMENT RUTIER,semnez declaratia,imi iau actele inapoi si plec (cu acordul politistului).La cateva zile,prin posta,primesc un proces verbal de contraventie ,completat SAMBATA LA ORA 21.50 IN LIPSA !!! cu toate ca eu eram invitat la SPR Galati la ora 21.30 si am scris si declaratia.Acel proces verbal a fost incheiat si cu un martor (inexistent,deoarece in acea camera erau 2 politisti si eu).Amenda a fost de 1000 RON cu posibilitate de achitarea jumatatii in 48 ore.Am contestat acel PV la judecatorie,am depus actele care dovedeau ca am fost plecat in deplasare la acea data (ordin de deplasare cu stampila unitatii emitente si cu stampile de la firmele vizitate din localitatea BUZAU).M-am prezentat la termen,bineinteles ca politia nu a trimis pe nimeni,am prezentat dovezile mele si am cerut instantei sa transforme acea amenda exagerata din pct. meu de vedere in avertisment.Instanta insa a dorit sa cunoasca acel martor,emitand alt termen de judecata.De atunci (luna iunie) pana acum nu am mai fost chemat la tribunal.Ce sa fac? acasa nu am primit nimic de la tribunal,doar de la consiliul local am primit o scrisoare in care sunt somat sa platesc acea amenda (dar eu nu platesc nimic la stat deoarece nu stiu ce decizie a luat judecatorul) Va multumesc si astept raspuns