Platile compensatorii acordate in cazul concedierilor colective nu sunt impozitate ... :)
Nu reuseste nici un specialist sa ma edifice? N-am fost suficient de clara?
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare pe care am adresat-o de ceva timp si pentru care n-am primit raspuns,probabil ambiguitatea ei nu merita asta.
Deci : un somer cu grad de handicap,concediat prin procedura concedierii colective,beneficiar de plati compensatorii(care suspenda indemnizatia de somaj)incepand cu 1 martie,isi pastreaza dreptul de asigurat medical conf.legii,inca trei luni de la data concedierii? (asa mi s-a spus).Pana la finalizarea incasarii platilor compensatorii,respectiv inca trei luni,conf.ccm,mai are acest statut,prin efectul unei legii anume, aferenta persoanelor cu handicap? In caz contrar,care este procedura legala de a reveni asigurat( si in sistemul de pensii)avand in vedre,mai ales,costul mare al medicatiei prescrise lunar?
innessomuch a scris:
articolul 65 alin 1 permite desfiintarea unui post!!insa atentie aceste post se desfiinteaza numai in baza unui referat de restrangerea activitatii, reorganizarea fimrei...in momentul in care postul se desfiinteaza beneficiati de perioada de preaviz, de salrii compensatorii!!
Firma este obligata prin legea ca in urmatoarele luni sa va informeze despre disponibilitatea postului desfiintat!!!!
dar daca s-a facut un alt post ...alt cod din CORcu alta denumire, alte atributii....firma este acoperita...
Imi cer permisiunea sa reiau cu completari:sectorului despre care fac vorbire i se atribuie,conform organigramei de referinta in procesul reorganizarii un numar de n posturi.Pe cale de consecinta,se constata ca posturile desfiintate sunt in numar de doua.Mentionez ca unul dintre ele este ocupat de o persoana careia i s-a deschis dreptul la pensie(desi in procesul concedierilor colective,acestia nu au fost luati in calculul numarului notificat).Astfel apare problema pe care v-o supun spre atentie:
1. Pe postul pensionabilului,urmeaza sa se promoveze o persoana careia i s-a desfiintat postul;
2.Data fiind restrangerea activitatii,se disponibilizeaza o alta persoana,probabil de pe un post vizat de desfiintare,persoana aleasa aleatoriu,fara criterii de evaluare,probabil din "alte" considerente;
3.Singurul post care ar reclama restructurare si care pare evident lipsit de obiectul muncii(urmand sa se faca demersuri obligatorii pentru asta)este desfiintat,persoana care-l ocupa primindu-si preavizul conf.contr.colectiv;
4.intervine un aspect,repet,cel putin imoral - din alt serviciu,caruia pe statul de functiuni i se cuvine un singur post,dar care are in componenta doua persoane(cu aceiasi obiect al muncii si aceiasi functie),i se "face loc" uneia dintre ele,infiintand astfel o noua activitate in cadrul sectorului la care am facut referire;
X-( cand toate astea se petrec in conditiile unor concedieri masive.de aprox. 35%,cu pensionabilii anului in curs chiar 50% - subiectivism si... relatii !
Recomandarea o face o persoana in nume propri si nu in numele institutiei pe care o reprezinta si unde profeseaza. Deci nu este nevoie de antetul facultatii.