avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate george_x

Activitate george_x

Răspuns la discuția documentatie constructie
doina_manuela a scris:

Daca ati cumparat prin notariat, obligatoriu trebuia sa aiba imobilul intabulat. Si nu ar fi putut-o intabula daca nu ar fi fost construita cu autorizatie(in 2007) Deci a avut autorizatie. Mergeti la primaria de care apartineti si de aici la Serviciul Urbanism unde este arondata localitatea, si rugati-i sa va ajute sa obtineti o copie a documentatiei pentru autorizare.


Va multumesc pentru sfaturi. Asa este, am cerut de la primarie o copie si astept documentatia. Din pacate insa, primaria nu are tot proiectul tehnic, dar macar mai e ceva in plus fata de ce am eu.
Răspuns la discuția documentatie constructie
Prin 2007 a fost facut, in zona rurala din Ilfov. Presupun ca a construit cu o autorizatie, ceva....
Buna,

Sper ca postez acest subiect in categoria potrivita. Daca nu, sa-mi fie cu iertare de la moderatori.

Am cumparat o casa care nu stiu de cine a fost construita. Nu am primit la dosar decat releveul fiecarui etaj. As vrea sa intru in posesia mai multor lucruri din proiectul tehnic (planul acoperisului, instalatia termica, sanitara, electrica) si nu stiu de unde sa le iau. Constructorul nu cred ca a fost o firma ci individul de la care am cumparat, cu diversi muncitori angajati. Am luat legatura cu acesta si zice ca nu are nici un fel de alte planuri.
Ce pot face? Exista aceasta documentatie undeva, la vreo institutie, etc?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
QCERT a scris:

Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.


n-am spus nicaieri ca ar fi vechi. imobilul nu l-a mai locuit nimeni inainte, l-am cumparat la finalizarea constructiei.
r.gabi a scris:

Din punct de vedere practic,aveti dreptate,dar nu din punctul de vedere al rentabilitatii economice a firmei care face "ridicarile".
Totusi acesta nu este un motiv de contestatie.
Motivele de contestare se refera la situatii si fapte contrare prevederilor legale pe care dvs.trebuie sa le dovediti cu acte,martori,alte mijloace de proba acceptate de lege.




cum adica? firma respectiva imi impune tarifele pe care le are si eu sunt obligat sa platesc?

oricum, n-am vazut in parcul lor nici o masina ridicata care sa arate precum unele abandonate pe strazi... probabil le curata selectiv.
Multumesc mult pentru mesajul bine documentat. Am adaugat cateva intrebari pe text.

ioana_cristea a scris:

vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse ale lucrului vandut.Raspunderea pentru vicii poate fi angajata numai daca sunt indeplinite cateva conditii:
- viciul sa fie ascuns (art.1352) :daca cumparatorul nu l-a cunoscut si dupa o verificare normala dar atenta nici nu putea sa-l cunoasca ,nefiind comunicat de vanzator;
- viciul sa fi existat in momentul incheierii contractului,chiar daca predarea lucrului se face ulterior,dar numai pana in momentul transmiterii dreptului de proprietate ;

daca am inteles bine, viciul trebuie sa fi fost cauzat inainte de transmiterea dreptului de proprietate, chiar daca eu il descopar mai tarziu, adica dupa ce am devenit proprietar

- viciul trebuie sa fie grav:din cauza lui,lucrul sa fie impropriu intrebuintarii la care este destinat dupa natura sa ori potrivit conventiei sau sa micsoreze intr-atat valoarea de intrebuintare ,incat cumparatorul ,in cunostinta de cauza ,n-ar fi cumparat sau ar fi platit un pret mai redus.
Toate elementele care conditioneaza obligatia de garantie a vanzatorului pentru vicii ,trebuie sa fie dovedite de comparator.

adica o expertiza tehnica?

Raspunderea nu este conditionata de cunoasterea viciului de catre vanzator (art.1354 C.civ.),cid oar intinderea raspunderii difera dupa cum a avut sau nu cunostinta de existenta viciului (art.1356 ,1357 C civ ).
Dreptul la actiunea privitoare la viciile ascunse ale unui lucru transmis,se prescrie prin implinirea unui termen de 6 luni,in cazul in care viciile nu au fost ascunse cu viclenie,cand termenul este cel general de prescriptie extinctive.

cum mi se aplica acest lucru? sunt niste vicii pe care nu le-am inteles in primele 6 luni. unele au aparut dupa prima iarna grea, adica aceasta.

Temenele incep sa curga de la data descoperirii viciilor insa cel tarziu la implinirea unui an de la predarea lucrului,in cazul constructiilor termenul fiind de 3 ani de la predarea constructiei.

indiferent de constructie este vorba de 3 ani?

Termenul de un an ,respectiv 3 ani,sunt perioade limita in care viciile ascunse trebuie sa fie descoperite,nesusceptibile de intrerupere sau suspendare .

Buna ziua,

Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de vicii tehnice legate de hidroizolatie, termoizolatie si altele. Practic, repar de ceva timp tot ceea ce ar fi trebuit sa functioneze perfect.

In actul de vanzare-cumparare nu am prevazut o perioada de garantie. Exista vreun mod in care pot fi despagubit de vanzator pentru aceste vicii ascunse? Am cumparat de buna credinta si mi-a spus ca lucrarea este ok dpdv calitate. Ce pot face, care ar fi demersurile?

Casa a fost cumparata, contractand un credit de la banca, deci este ipotecata.

Multumesc frumos,

George
Buna ziua,

Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de vicii tehnice legate de hidroizolatie, termoizolatie si altele. Practic, repar de ceva timp tot ceea ce ar fi trebuit sa functioneze perfect.

In actul de vanzare-cumparare nu am prevazut o perioada de garantie. Exista vreun mod in care pot fi despagubit de vanzator pentru aceste vicii ascunse? Am cumparat de buna credinta si mi-a spus ca lucrarea este ok dpdv calitate. Ce pot face, care ar fi demersurile?

Casa a fost cumparata, contractand un credit de la banca, deci este ipotecata.

Multumesc frumos,

George
ynocentta a scris:

In raport de situatiile anterioare,nu se justifica sa demarati actiune in instanta,pentru ca pozitia politiei este clara ,stationare in loc nepermis,iar solutia instantei a fost defavorabila contravenientilor


Asta inteleg, ca trebuie platita amenda pentru incalcarea legii. Dar te poate forta sa platesti si tariful de 500 ron al unei firme care iti ridica masina si sa mergi la mama dracului sa o recuperezi? Mi se pare absolut deplasat. Mai degraba ar trebui sa iti blocheze rotile, tinand cont ca nici nu este o zona in care sa incurci circulatia daca ramai acolo.
Buna ziua,

Ce pot face atunci cand sunt sigur ca statul fura de la mine?

Situatia: am parcat acum ceva timp masina la fosta semanatoarea in sectorul 6. locul are parcare, de regula plina si o multime de spatiu in care teoretic poti parca, in apropiere. drumul este putin circulat, deci daca parchezi in afara parcarii nu incurci pe nimeni.
Se pare ca undeva acolo este si un indicator de parcare interzisa. Nu l-am vazut! Am constata insa ca imi lipseste masina, fara nici un semn, mesaj sau altceva. Am crezut ca mi s-a furat!
Apoi am aflat ca mi-a fost ridicata de o firma privata, partenera a politiei sau ceva de genul asta. Sunt foarte activi in zona, vin special pentru asta. Sunt convins ca aceasta firma face abuzuri cu sau fara lege in spate!
Se pare ca sunt bine organizati, daca dai un search pe google "ridicari auto" apare a doua in lista: [ link extern ] ...
Apoi iti vine si amenda de la politie, peste 200 ron. Esti obligat sa platesti toti acesti bani.
Chiar e posibil legal un asemenea abuz? Chiar se poate ca o firma sa se imbogateasca "ajutand statul sa aplice legea"? Chiar nu mai functioneaza blocatul rotii?

Costisitor si dureros sa fii roman...

P.S. Apropo, daca vrei sa vezi poza cu dovada trebuie sa depui contestatie si sa ajungi in instanta, altfel nu se deranjeaza politia.