Daca ati cumparat prin notariat, obligatoriu trebuia sa aiba imobilul intabulat. Si nu ar fi putut-o intabula daca nu ar fi fost construita cu autorizatie(in 2007) Deci a avut autorizatie. Mergeti la primaria de care apartineti si de aici la Serviciul Urbanism unde este arondata localitatea, si rugati-i sa va ajute sa obtineti o copie a documentatiei pentru autorizare.
Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.
Din punct de vedere practic,aveti dreptate,dar nu din punctul de vedere al rentabilitatii economice a firmei care face "ridicarile".
Totusi acesta nu este un motiv de contestatie.
Motivele de contestare se refera la situatii si fapte contrare prevederilor legale pe care dvs.trebuie sa le dovediti cu acte,martori,alte mijloace de proba acceptate de lege.
vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse ale lucrului vandut.Raspunderea pentru vicii poate fi angajata numai daca sunt indeplinite cateva conditii:
- viciul sa fie ascuns (art.1352) :daca cumparatorul nu l-a cunoscut si dupa o verificare normala dar atenta nici nu putea sa-l cunoasca ,nefiind comunicat de vanzator;
- viciul sa fi existat in momentul incheierii contractului,chiar daca predarea lucrului se face ulterior,dar numai pana in momentul transmiterii dreptului de proprietate ;
daca am inteles bine, viciul trebuie sa fi fost cauzat inainte de transmiterea dreptului de proprietate, chiar daca eu il descopar mai tarziu, adica dupa ce am devenit proprietar
- viciul trebuie sa fie grav:din cauza lui,lucrul sa fie impropriu intrebuintarii la care este destinat dupa natura sa ori potrivit conventiei sau sa micsoreze intr-atat valoarea de intrebuintare ,incat cumparatorul ,in cunostinta de cauza ,n-ar fi cumparat sau ar fi platit un pret mai redus.
Toate elementele care conditioneaza obligatia de garantie a vanzatorului pentru vicii ,trebuie sa fie dovedite de comparator.
adica o expertiza tehnica?
Raspunderea nu este conditionata de cunoasterea viciului de catre vanzator (art.1354 C.civ.),cid oar intinderea raspunderii difera dupa cum a avut sau nu cunostinta de existenta viciului (art.1356 ,1357 C civ ).
Dreptul la actiunea privitoare la viciile ascunse ale unui lucru transmis,se prescrie prin implinirea unui termen de 6 luni,in cazul in care viciile nu au fost ascunse cu viclenie,cand termenul este cel general de prescriptie extinctive.
cum mi se aplica acest lucru? sunt niste vicii pe care nu le-am inteles in primele 6 luni. unele au aparut dupa prima iarna grea, adica aceasta.
Temenele incep sa curga de la data descoperirii viciilor insa cel tarziu la implinirea unui an de la predarea lucrului,in cazul constructiilor termenul fiind de 3 ani de la predarea constructiei.
indiferent de constructie este vorba de 3 ani?
Termenul de un an ,respectiv 3 ani,sunt perioade limita in care viciile ascunse trebuie sa fie descoperite,nesusceptibile de intrerupere sau suspendare .
In raport de situatiile anterioare,nu se justifica sa demarati actiune in instanta,pentru ca pozitia politiei este clara ,stationare in loc nepermis,iar solutia instantei a fost defavorabila contravenientilor