Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de vicii tehnice legate de hidroizolatie, termoizolatie si altele. Practic, repar de ceva timp tot ceea ce ar fi trebuit sa functioneze perfect.
In actul de vanzare-cumparare nu am prevazut o perioada de garantie. Exista vreun mod in care pot fi despagubit de vanzator pentru aceste vicii ascunse? Am cumparat de buna credinta si mi-a spus ca lucrarea este ok dpdv calitate. Ce pot face, care ar fi demersurile?
Casa a fost cumparata, contractand un credit de la banca, deci este ipotecata.
Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.
Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.
n-am spus nicaieri ca ar fi vechi. imobilul nu l-a mai locuit nimeni inainte, l-am cumparat la finalizarea constructiei.
Legea prevede ca garantia minima este de 1/10 din durata de viata a unui produs.
In cazul constructiilor, durata de viata este de 50 ani, dar nu vanzatorul este vinovat.
Daca stii prestatorul, reclamati laOPC.