avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmino

Activitate Cosmino

Am urmat pasii si am inaintat dosarul in instanta si dupa site-ul tribunalului, temenul este abia in octombrie.
Intrebarea mea este daca imi iau lichidarea de la ei, ceea ce include plata concediului si ultima luna in care am muncit ma afecteaza cu ceva in proces?
Daca semnez fluturasul de salariu si cel de plata a concediului mai pot avea pretentii pentru cele 3 salarii compensatorii si daunele morale cuvenite?
Va multumesc aniticipat!
Buna ziua,

In data de 05.04.2010 am fost angajat pe o perioada nedeterminata la o firma cu un salariu brut de 1925 ron.

In data de 30.11.2010 s-a incheiat un act aditional de modificare salariu de la 1925 la 1200

In data de 17.03.2011 mi s-a comunicat ca-mi desfiinteaza postul de "sef sala" din cadrul punctului de lucru si am semnat concedierea cu 20 de zile de previz pana la data de 01.04.2011 (aceasta am semnato intr-un singur exemplar care a ramas la ei)

In data de 13.04.2011 am avut o intalnire cu directorul firmei pentru lichidarea salariala si a spus ca singurii bani care mi se cuvin sunt:
-700 ron concediul pe 19 zile (2010-2011)
-400 ron plata salariului aferent lunii martie pana la data desfacerii contractului de munca.Perioada de preaviz a refuzat sa mi-o plateasca pe motiv ca nu am fost la munca, chiar daca mi s-a spus sa nu mai vin la munca si sa predau toate actele si telefonul firmei in ziua cand a inceput preavizul.

Nu am semnat futurasul de salariu si nu am acceptat banii spunandu-le ca urmeaza sa ne vedem in instanta.

In data de 7 aprilie, inainte de lichidare am trimis urmatoarea scrisoare la firma:

Subsemnatul......, avand in vedere ca in baza deciziei nr. 61, incepand cu data de 01.04.2011 imi intrerupeti activitatea conform art. 65(1) din Codul Muncii, prin prezenta va aduc la cunostinta ca in conformitate cu art. 76 alin.1 din contractul colectiv de munca cun nr. 42/01/11.02.2010 pe ramura comert, ramura din care face parte si unitatea in care mi-am desfasurat activitatea, va revine obligatia ca odata cu celelte drepturi de lichidare sa-mi platiti si trei salarii compensatorii.
Refuzul dumneavoastra de arefuza plata salariilor compensatorii ma va determina sa va actionez in instanta.

La ultima discutie telefonica mi s-a spus ca cererea mea e nefondata si gresit formulata pentru ca nu exista asa ceva si ca art 76 este luat din CCM pe 2010 si noi suntem in 2011.

Daca ii dau in judecata pot avea castig de cauza sau e necesar sa refac aceasta scrisoare si apoi sa inaintez litigiul de munca in instanta.

Va multumesc!
Buna ziua,

Am cateva nelamuriri in legatura cu ce mi se se cuvine in urma concedierii dintr-o functie de conducere, respectiv "sef sala", cod caen 9200 (jocuri de noroc).

In data de 05.04.2010 am fost angajat pe o perioada nedeterminata la aceasta firma cu un salariu brut de 1925 ron.

In data de 30.11.2010 s-a incheiat un act aditional de modificare salariu de la 1925 la 1200 pe motiv ca nu-si pot permite sa ma mai plateasca la program intreg.

In data de 17.03.2011 mi s-a comunicat ca-mi desfiinteaza postul de "sef sala" din cadrul punctului de lucru si am semnat concedierea cu 20 de zile de previz pana la data de 01.04.2011 (aceasta am semnato intr-un singur exemplar care a ramas la ei)

Pe toata durata contractului nu mi-am luat nici o zi de concediu.

Neclaritatile mele:

Trebuie sa-mi plateasca salariul pe toata luna martie, contravaloarea concediului (chir daca am lucrat 1 an fara 4 zile?!) , doresc sa cer 3 salarii compensatorii (doresc sa stiu daca s-a abrogat legea in legatura cu salariile compensatorii) si sa stiu daca pot lua somaj si cat % din salariul brut/net este acesta.

Inca o neclaritate este "Cererea pentru salariile compensatorii", din ce am citit"
-trebuie trimisa la sediul social al firmei cu confirmare de primire prin posta (aceasta trebuie inregistrata undeva inainte sa o trimit?)
-trebuie trimisa DUPA ce am primit sau INAINTE de lichidare si in termen de cate zile de la semnarea demisiei..

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Companie:multinationala
Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat;
M-am angajat in mai 2008 pe postul de "Atendant" operator sala,apoi in septembrie 2008 am fost avansat la postul superior de "supraveghetor sala jocuri"!
Pe data de 1 aprilie 2009 am semnat cim pe o perioada de 3 luni considerata perioada de proba pentru postul de manager in functie de conducere!
Pe data de 1 iunie s-a reinnoit contractul pe o perioada nedeterminata!
Din cauza noii legi, probabil a casinourilor am primit notificarea ca sala se inchide pe data de 17.09.2009 si toti angajatii mei(operatorii de sala) au fost pusi sa-si dea demisia cu art.55, cu acordul partilor!In acest caz se desfiinteaza si posturile?
Momentan pana la evacuarea toatala a bunurilor din incinta inca lucrez pe acest post apoi va trebui sa aleg intre a-mi da demisia cu preaviz + 1 salariu compensatoriu!
Mentionez:
1 salariu compensatoriu datorita ca am semnat un act care suna asa(in cazul asta nu stiu daca mai pot cere mai multe salarii compensatorii):
"Modificari la CCM negociat la nivel de societate in vederea inregistrarii conform legii nr. 53/2001 si 130/1996 din codul muncii privind CCM" si care spunea :

"Salariatii afectati de masura concedierii pentru motive ce nu tin de persoana acestuia, pe langa masurile active de combatere a somajului benificiaza si de un salariu compensatoriu, indiferent de vechimea acestuia in companie".

Mentionez ca- de cand m-am angajat(mai 2008) nu mi-am luat concediu!
-am un salariu brut de 2811 ron.

Astept un sfat in aceasta situatie si ce este mai bine pentru mine sa fac in acest caz, sa-mi dau sau nu demisia!
Procedura in caz ca nu accept sa-mi dau demisia-ce am de castigat si ce am de pierdut!
Cat la suta reprezinta somajul / luna din salariul meu din contract si pe ce perioada pot lua acest somaj!
Pot lua acest somaj daca sunt la facultate?
In cazul demisiei voi primi un salariu comp+ concediu pe 2 ani calendaristici?

Imi cer scuze daca nu am fost destul de clar in ce am zis dar nu sunt in tema cu notiunile de legislatie!

O zi frumoasa...
In legatura cu desfiintarea postului intr-o firma(administrator in cazul meu) care sunt daunele care eu le pot cere?
Am inteles ca-mi pot lua banii pe concediu pe care nu l-am luat in perioada in care am lucrat(8 luni).
Pot cere preaviz si somaj?
Firma a facut de curand concediere in masa pe postul de administrator si scoaterea postului(a fost anuntat pe datade 24 la seffii mei si urmeaza sa fie pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2008).
De pe data de 1 mi se cere sa-mi dau demisia1 cum ar trebui sa procedezz eu ca sa pot obtine somaj/bani de concediu si altele daca mai exista!
multumesc anticipat