avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Activitate realthor

Activitate realthor

Salut, sper ca din subiect este destul de clara intrebarea mea. Am fost trimis de firma la care lucrez in strainatate la specializare si am fost pus sa semnez un contract pe 3 ani ca nu voi pleca din firma altfel sunt obligat sa platesc o anumita suma de bani corespunzatoare costurilor de specializare.
Specific ca specializarea s-a facut intern, in cadrul firmei, de catre angajatii acesteia, care "transferau" know-how echipei din romania

In momentul de fata, datorita unor conditii de lucru prost implementate, de care firma este constienta, mi s-a alterat starea de sanatate asa ca vreau sa imi depun demisia.

Va rog sa imi spuneti daca firma poate sa imi impute acei bani (mai ales pe fondul situatiei de lucru de care ei sunt constienti si au promis marea cu sarea dar nu au facut nimic)?

Daca se ajunge la judecata, vor avea castig de cauza in instanta pe baza semnaturii mele pe un act care daca nu il semnam nu stiam cat mai lucrez la ei? In plus, conditiile de lucru din incapere nu imi erau cunoscute la vremea respectiva.

Multumesc.
Buna,

Situatia mea este urmatoarea: am un job care imi permite lucrul de acasa, motiv pentru care merg destul de des in vizite in afara tarii la prieteni care lucreaza in Eu. Prietena mea face facultatea intr-o alta tara si acum sunt aici de ceva vreme.

Exista o lege conform careia daca stau mai mult de 6 luni trebuie sa raportez la autoritati, mi se da rezidenta si, aparent, trebuie sa platesc taxe (mi-a venit scrisoare oficiala in acest sens). Problema mea este ca eu deja platesc taxe in Romania, prin deducerea din salariu.

Autoritatile de aici imi spun ca, confirm actului mentionat in titlu, pot sa initiez un demers prin care sa fiu taxat intr-un singur stat european.

Intrebarea mea este: deoarece compania la care lucrez nu poate declara ca lucrez in afara tarii in actele proprii si, ca atare, va continua sa plateasca taxele catre stat, exista vreo varianta pentru mine sa nu trabuiasca sa platesc din buzunarul propriu taxele din cealalta tara?

Multumesc pentru raspuns.
Salut,

Se poate cere rezilierea unui contract prelungit prin acord verbal cu un operator de telefonie mobila?
Apelul a fost initiat de operator, s-au insirat numai avantaje, minute cu nemiluita, dar efectul a fost o crestere a facturilor, motiv pentru care am solicitat revenirea la abonamentul initial, ceea ce pare acum imposibil fara a plati daune companiei.

Este legal acordul verbal pentru prelungirea unui contract? Se poate face cu pesoane aflate in stare de ebrietate, etc?

Multumesc.
Salut, sunt intr-o situatie destul de complicata si as dori un raspuns de la profesionisti.

Am cumparat in 2007 un ap cu un credit de 80mii euro si, pentru ca mai aveam nevoie de vreo 7-8 mii, am re-ipotecat (rang 2) un alt apartament luat tot cu credit de catre prietena mea. De cand l-a luat ea mai crescusera un pic preturile si diferenta a fost suficienta ca sa acopere ceea ce imi lipsea mie.

Ideea era sa-l vindem cat mai repede pe al ei si sa ne mutam in cel luat de mine dar a venit criza si s-a terminat visul asta.

1) Problema ar fi urmatoarea, daca sa presupunem (Doamne fereste:P) ca eu nu voi mai putea plati si as lasa apartamentul bancii in ce situatie ar fi prietena cu apartamentul ei? Il poate lua banca si pe acesta ? (care e cu credit luat de la aceeasi banca)

2) Daca ar lua banca apartamentul meu as mai putea ramane dator la banca in cazul in care aceasta nu isi recupereaza valoarea initiala si cum s-ar putea aplica procedura de faliment personal in acest caz...aici sunt total in ceata stiu ca Romania nu are o lege a falimentului personal dar fiind membru UE si UE ava
Salut, situatia in care ma aflu este f complicata...cel putin dupa mintea mea. In satul bunicilor mei nu s-au mai facut acte pe pamant de muuulti ani. Bunicul tatalui meu are singurul certificat de poprietate pentru pamantul familiei si de atunci nimeni nu are nimic.Tatal meu a ramas singurul care s-a ocupat de acestea (plata impozite, renovari si constructii, plantatie de pomi fructiferi, etc ). Acum am vrea sa ridicam procedura de succesiune ...as vrea sa stiu ce drepturi i-ar reveni (avand in vedere toate cele enumerate mai sus) si ce ar trebui facut mai ales ca nu cunosc toti descendentii copiilor strabunicului.

Multumesc anticipat.