Salut, situatia in care ma aflu este f complicata...cel putin dupa mintea mea. In satul bunicilor mei nu s-au mai facut acte pe pamant de muuulti ani. Bunicul tatalui meu are singurul certificat de poprietate pentru pamantul familiei si de atunci nimeni nu are nimic.Tatal meu a ramas singurul care s-a ocupat de acestea (plata impozite, renovari si constructii, plantatie de pomi fructiferi, etc ). Acum am vrea sa ridicam procedura de succesiune ...as vrea sa stiu ce drepturi i-ar reveni (avand in vedere toate cele enumerate mai sus) si ce ar trebui facut mai ales ca nu cunosc toti descendentii copiilor strabunicului.
După cum aţi prezentat situaţia, tatăl dumneavoastră pare a fi singurul care a acceptat succesiunea, prin acte de acceptare tacită.
Adresaţi-vă cu o cerere judecătoriei în raza căreia a avut ultimul domiciliu bunicul dumneavoastră, arătînd că acesta a acceptat tacit succesiunea după tatăl lui (bunicul tatălui dumneavoastră), a cărui succesiune a fost acceptată, la rîndul ei, tot în mod tacit, de tatăl dumneavoastră. Solicitaţi instanţei să constate că tatăl dumneavoastră este singurul acceptant şi că i se cuvine întreaga masă succesorală.
Sigur, va trebui să arătaţi care sunt ceilalţi succesibili, chiar dacă nu le cunoaşteţi domiciliul, pentru ca instanţa să-i poată cita.
Ce trebuie sa facem?
DanyD
Buna ziua,
Eu si sora mea, acum 20 de ani in urma am fost abandonati de mama noastra, aceasta plecand in Turcia si intemeindu-si acolo alta familie.
Acum ... (vezi toată discuția)