avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate crialex

Activitate crialex

Bună ziua.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns...în cazul în care s-a semnat un contract de promisiune de vanzare, s-a plătit un avans la semnarea acestui contract, însă cumpărătorul nu a mai dat niciun semn de viata pana la data stipulata în contract pt plata restului de bani, depășind aceasta data...contractul rămâne valabil? Cumpărătorul are o perioada de gratie, sau poate cere restituirea avansului?
În contract este stipulat faptul ca, cumpărătorul își asuma plata diferenței de bani și încheierea actelor pana la data de, în caz contrar, avansul plătit va reprezenta dauna interese.
Eu am contactat cumpărătorul și mi-a spus ca nu are bani și ca data trecuta în contract nu reprezinta nimic, nu are importanta.
Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua.
As vrea sa ma ajutați cu un sfat, daca se poate...
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. Din martie 2019 am probleme cu infiltratiile in tavanul din sufragerie.
Am înștiințat asociația, însă mi s-a spus sa aștept pt ca blocul este inclus în programul de reabilitare și va fi refăcută și terasa.
Lucrarea la terasa s-a început abia în luna iunie a acestui an, însă de atunci, nu doar ca problema mea nu s-a rezolvat, ci s-a agravat.
Dacă înainte tavanul se uda doar după câte o ploaie mare și se usca in câteva zile, acum este ud continuu și efectiv picura apa.
Este distrus complet pe o suprafață de 4 metri pătrați, a căzut tencuiala, am dat jos izolația de polistiren pt ca apa se intindea tot mai mult...
Președinta asociației mi-a spus ca probabil s-a acumulat apa între placile de beton și trebuie sa aștept sa se scurga...sunt doua luni de când tot astept.
Firma care a refacut terasa spune ca si-a făcut treaba.
Eu nu pot umbla la terasa cu o alta firma pt ca am înțeles ca se pierde garanția.
Ce pot face? Exista vreun temei legal în baza căruia ii pot obliga sa rezolve problema?
Apreciez orice sfat.
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Interidictie de intrare in tara
Multumesc mult pt raspuns.
Acum,sotul meu este in Liban,si chiar astazi a fost la Ambasada Romaniei in Liban,a vorbit cu consulul,dar acesta i-a spus ca el nu poate ridica aceste interdictii...nu i-a dat nici o explicatie,nu i-a spus ce altceva ar putea face.


Inca o data,multumesc si Sarbatori Fericite.
Răspuns la discuția Interidictie de intrare in tara
Multumesc pt primire.
Buna ziua si bine v-am gasit.

Nu stiu daca am postat unde trebuia...daca am gresit va rog sa ma iertati.

Ma numesc Alexandra Ilie si sunt di Bucuresti.

Traiesc in concubinaj cu un cetatean libanez-american si avem impreuna un copil.
Concubinul meu a depasit dreptul legal de sedere in Ro cu 43 zile,si din acest motiv,la iesirea din tara,i s-a aplicat o amenda de 600 lei si i s-a pus interdictia de a intra in tara pe o perioada de 6 luni.
Marea mea rugaminte este sa-mi spuneti daca aceasta interdictie ar putea fi cumva anulata,avand in vedere ca avem un copil cetatean roman si este unic intretinator de famile.

Va multumesc din suflet.

Cu respect,

Alexandra Ilie