avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate danieluca2001

Activitate danieluca2001

Am si eu o nelamuriere.
O persoana de sex feminin care a fost disponibilizata de angajator prin desfintarea postului nu beneficiaza de concediul de cresterea copilului pana la 2 ani, desi are mai bine de 12 luni lucrate fara intrerupere la acelasi angajator.
Decizia de incetare a intrat in vigoare la 27 ianuarie 2009 dupa respectare termenului legal de preaviz.
Mergand la OJFM (somaj), nu i s-a luat in consideratie nici un document prezentat, deoarece stagiul de cotizare nu a fost depus odata cu celelalte acte, ci mult mai tarziu, pe 10 martie, data la care angajatorul a trimis, dupa multe insistente, si atunci prin fax, stagiul de cotizare.
Contactat, angajatorul a invocat faptul ca nu a putut trimite stagiul de cotizare mai devreme, deoarece ultimul salariu a fost virat la 15 februarie, iar stagiul de cotizare a fost vizat de ITM dupa data de 25 februarie.
din aceste motive a aparut o intrerupere mai mare de 30 zile in CM.
La data de 24 Noiembrie femeia a nascut si mergand la Primarie pentru a cere CCC i s-a spus ca nu beneficiaza deoarece are intrerupere in CM.
Mentionez ca persoana s-a interesat de cauza ei, obtinand in termen celelalte documente necesare depunerii la OJFM, singurul inscris lipsa finnd Stagiul de cotizare primit tarziu.
As vrea sa stiu cine a gresit:
1. Angajatorul, sau
2. OJFM, ca nu a inregistrat dosarul cu actele depuse (mai putin stagiul de cotizare)?
la acest aspect ma gandeam.
ideea este urmatoarea:
angajatorul este din piatra neamt si punctul de lucru este in alta localitate din alt judet. la ce tribunal trebuia sa se adreseze.
la cel pe raza caruia isi are sediul societatea sau la tribunalul pe raza caruia isi are punctul de lucru?
va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema!
intre 2 primarii exista o cearta in ceea ce priveste o parcela de pamant
prima care este proprietar prin ordinul prefectului mi-a dat in concesiune pe 49 ani o suprafata spre a construi un obiectiv. numai ca parcela fiind extravilan mi-a trebuit avizul celui de-al 2 lea primar, pe care nu l-am obtinut. acum vine cel de-al 2 lea primar si-mi zice ca sa fac cerere ca o sa-mi dea el acea bucata de pamant si cu ocazia asta si certificatul de urbanism.
intrebare: 1. poate face acest lucru? se poate ca o hotarare de consiliu local emisa de o institutie si validata de comisia de contencios administrativ sa fie anulata de o hotarare a altei institutii care doar se pretinde a fi si proprietar deoarece pamantul se afla in perimetrul administrativ teritorial propriu?
2. se pot emite 2 hotarari de catre 2 institutii diferite ca personalitate juridica care sa priveasca aceasi suprafata de pamant, pe acelasi amplasament?
3. ce se poate intampla daca se intampla acest lucru, adica sa existe 2 hotarari care sa se adreseze aceleeasi persoane?
astept mesaj urgent!

Buna ziua,
Am si eu o problema. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am obtinut printr-o hotarare de consiliu local o suprafata de pamant in extravilan pentru a construi. Proprietarul, adica consiliul local care mi-a cedat pamantul este proprietar prin ordinul prefectului pe respectiva suprafata, dar pe teritoriul administrativ al unei comune limitrofe.
M-am adresat consiliului judetean pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia de constructie cf Lg 50/1991, numai ca m-am confruntat cu refuzul avizarii din partea primarului comunei pe teritoriul administrativ pe care se afla suprafata respectiva. Primarul comunei pe raza careia se afla terenul contesta ordinul prefectului pe baza caruia consiliul local a intrat in proprietate terenului. Mi-a spus, in dorinta de a ma dezarma si a ma intarzia, ca, chiar este un litigiu pe aceasta tema. numai ca oriunde am intrebat, toti mi-au raspuns ca nu exista asa ceva. inclusiv sub prefect, personal din Consiliul Judetean, personal de la OCOT mi-au confirmat faptul ca acest act - Ordinul Prefectului este valid, in consecinta si Hotararea prin care mi se atribuia terenul este valida cf hotararii luata de comisia de validaredin cadrul pefecturii.
Intrebare: In acest caz ma pot apuca sa imprejmuiesc provizoriu suprafata primita spre folosinta? Care sunt pericolele la care ma expun in ceea ce priveste inspectia in constructii si celelalte foruri de control? Chiar nu se poate face nimic?, pentru ca mie asa mi s-a spus. sa-mi iau adio de la constructie atat de repede.
Astept raspuns cat mai urgent!
Va multumesc
buna ziua! am si eu o nelamurire. sotia mea a primit preaviz pe 20 zile conform art sus-mentionat. daca ramane insarcinata in perioada somajului poate beneficia de indemnizatie si concediu de crestere a copilului pana la 2 ani conform legii?