avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate bsb

Activitate bsb

Discuție radet
creantele catre RADET se prescriu in 3 ani sau 5 ani (temeiul legal)? va multumesc.
cum poate fi pus in executare un contract de imprumut banesc, in valoare de 20.000 de euro, dc are si clauza potrivit careia "prezentul contract reprezinta titlu executoriu, putand fi urmarite bunurile mobile si imobile prezente si viitoare, ale debitorului, fara nicio alta formalitate de punere in intarziere." contractul este incheiat prin notariat.
problema consta in urgenta recuperarii acestei sume, deoarece imprumutatorul a facut credite la 3 banci pentru acesti bani si acum primeste avertismente de plata de la firme de recuperari creante.
Cum poate fi angajata raspunderea Directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat [localitatea...] in cazul in care acesta a incheiat diferite contracte de asociere in participatiune cu terte persoane juridice, depasindu-si mandatul acordat de catre Municipiul [localitatea...] - prin Primar?
De ce a fost necesar ca Municipiul [localitatea...] - prin Primar sa cheme in instanta tertele persoane juridice pentru desfiintarea respectivelor contracte si nu s-a intors cu o actiune impotriva Directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat [localitatea...], cel din urma fiind singurul raspunzator pentru incheierea presupuselor contracte dezavantajoase pentru Municipiul [localitatea...].
Cum poate sa-si faca societatea X apararea intr-o asemenea situatie, in sensul mentionarii faptului ca raspunzator pentru eventualele prejudicii aduse Municipiul [localitatea...] este Directorul Serviciului Public de ADPP?
Răspuns la discuția pensie alimentara fosta sotie
dar daca ea ar invoca lipsa banilor in vederea angajarii unui avocat in termenul de 1 an, posibilitatea financiara ivindu-se abia acum, la 3 ani de la divort? ar avea vreo sansa cu aceasta actiune?
in 2006 a intervenit divortul. anul acesta, la 3 ani de la pronuntarea divortului, fosta sotie ar putea solicita printr-o actiune in instanta obligarea fostului sot la plata unei pensii alimentare, avand in vedere ca fosta sotie nu poate sa se angajeze (ea este casnica, nu a lucrat niciodata) datorita varstei inaintate si problemelor de sanatate, pe care, sustine ea, i le-a agravat fostul sot?daca poate solicita aceasta pensie alimentara care este legea in baza careia poate face solictarea?
Nesemnarea, de catre cumpratori, a contractului (fisa tehnica, contract de achizitionare in rate) de vanzare-cumparare, poate fi invocata drept cauza de nulitate? Pun aceasta intreabre deoarece doresc sa stiu dc eu, ca si mostenitor, pot solicita evacuarea concubinei tatalui meu decedat recent din aparatamentul proprietatea parintilor mei, in baza acelui contract de vanzare cumparare nesemnat de ei.
Poate sa faca parte dintr-o Uniune Judeteana o federatie alaturi de alte sindicate de baza, dintre care fac parte si sindicatele constituiente ale federatiei in cauza?
daca in anul 2000 am divortat de prima sotie, din casatorie rezultand un baiat, pentru care am fost obligat sa platesc lunar 25% din venituri, iar in anul 2007, mi s-a nascut un al doilea copil, din a doua casatorie, voi putea cere micsorarea pensiei de intretinere pentru primul copil cu efect retroactiv, de la data nasterii celui de-al doilea copil (2007), avand in vederea ca am introdus cerere de micsorare abia anul acesta in martie?
va multumesc.