avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters7371

Activitate ContSters7371

Discuție Hartuire
De cateva luni o persoana din familie ma hartuieste... Pentru ca nu i-am dat voie sa ma terorizeze la mine acasa a hotarat sa fiu de vina pentru toate problemele ei trecute, prezente si viitoare. Primesc mailuri cu reprosuri, amenintari cel putin saptamanal. I-am blocat adresa dar a gasit alte cai de a imi trimite mesaje.... as vrea sa stiu ce pot face sa o opresc.
Alex_Munteanu a scris:

Da, se poate intoarce impotriva garantilor.


Exceptand plata creditului in continuare, ceea ce evident este solutia ideala pentru a evita executarea casei, exista vreo alta solutie legala pentru a evita executarea casei? Ma gandesc la executarea terenului si plata in continuare a diferentei... in rate.
Problema este urmatoarea... mama este girant cu unul din terenuri. Va putea banca sa execute casa ei?
Am un credit de consum cu garantii ipotecare de la o banca romaneasca. Am garantat creditul cu 2 terenuri (unul al meu si unul al mamei). In conditiile in care nu imi mai pot permite sa platesc creditul (am plecat din tara si nu mai am acolo nici o proprietate si nici un venit) banca se va limita la a opri terenurile ipotecate? Mentionez ca in momentul de fata valoarea de piata a terenurilor a scazut comparativ cu momentul in care s-a facut evaluarea.

Multumesc!
Am primit de la o firma de avocati un model de contract de munca mai complex decat cel standard dar... am gasit niste chestii si nu stiu daca este ok:

1. "Societatea poate, indiferent de prevederile contractului de munca si in orice moment, prin notificare scrisa daca salariatul nu este potrivit din punct de vedere profesional pentru pozitia detinuta."
Nu se bate cap in cap cu art.29 din Codul Muncii care zice ca CIM-ul se incheie dupa verificarea prealabila a aptidunilor profesionale si personale are persoanei care solicita angajarea?


2. Fisa postului poate fi modificata oricand, dupa angajare??? mai ales ca nu scrie nimic de "cu acordul partilor".

Mai sunt si alte amanunte dar legat de cele de mai sus am cele mai mari nelamuriri.

va multumesc!
Roberta
Angajatorul are dreptul de a impune angajatilor prin ROI ca in cazul in care se infiripa o relatie romantica la serviciu unul dintre cei doi sa paraseasca firma? Nu de alta dar am avut niste experiente cu oameni care isi petreceau timpul la serviciu mai mult impreuna decat muncind si... nu stim cum sa procedam in cazul asta, o idee ar fi sa completam ROI-ul dar... nu stiu cat de legal este.

Roberta
Buna ziua tuturor!

Eu sunt mai noua pe aici, ma cheama Roberta si am o mare problema: sunt director de resurse umane (fara prea multa experienta practica) la o firma medie ca si numar de angajati si m-am lovit de urmatoare chestie: sunt anumite posturi (culmea, bine vazute si bine platite, in care se investeste enorm si dpdv profesional) din care oamenii pleaca din varii motive, de obicei, neavand ce sa ne reproseze.

Ideea este ca as vrea sa fac (pentru toata lumea) cursuri de perfectionare platite de firma iar in contractul de munca sa stipulez ca... urmare a cursului nu pot pleca din firma inainte de x luni (in functie de valoarea cursului) decat daca platesc contravaloarea cursurilor. Are cineva un model de asemenea contract? Stiu ca legal este ceea ce vreau sa fac dar nu stiu niste limite clare in care sa ma pot incadra ca sa fie totul ok.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc mult!

Roberta