avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare - Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare - Contract de munca

Am primit de la o firma de avocati un model de contract de munca mai complex decat cel standard dar... am gasit niste chestii si nu stiu daca este ok:

1. "Societatea poate, indiferent de prevederile contractului de munca si in orice moment, prin notificare scrisa daca salariatul nu este potrivit din punct de vedere profesional pentru pozitia detinuta."
Nu se bate cap in cap cu art.29 din Codul Muncii care zice ca CIM-ul se incheie dupa verificarea prealabila a aptidunilor profesionale si personale are persoanei care solicita angajarea?

2. Fisa postului poate fi modificata oricand, dupa angajare??? mai ales ca nu scrie nimic de "cu acordul partilor".

Mai sunt si alte amanunte dar legat de cele de mai sus am cele mai mari nelamuriri.

va multumesc!
Roberta
1. vezi art. 62, 63 ( mai ales alin.2), 64 si 73 din Codul Muncii.
2. ref. la fisa postului: deoarece in fisa postului sunt practic descrise "atributiile postului" (vezi art. 17 alin.1, lit.d), daca vrem sa ne tinem strict de litera legii, pentru modificarea fisei postului "se impune incheierea unui act aditional la contractul individual de munca, intr-un termen de 15 zile de la data incunostiintarii in scris a salariatului" ( cu privire la clauzele pe care intentioneaza sa le modifice) . art. 17 Codul Muncii.
Fisa postului se semneaza de catre angajat. Daca se completeaza cu noi atributii, trebuie sa fie semnata tot de catre angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului andianamo andianamo Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Fisa postului este obligatorie sau nu? orangero orangero Buna ziua, In data de 25.03.2013 am inregistrat la ITM o sesizare in care am specificat ca de la data angajarii si pana in prezent nu mi s-a prezentat fisa ... (vezi toată discuția)