avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel...

Activitate gabriel...

Discuție felicitari
recomand cu caldura tuturor cunoscutilor mei acest forum.de real folos,vine in mod concret in sprijinul utilizatorilor.apreciez limbajul accesibil pe intelesul tuturor.urez viata lunga.
daca parintii in viata vand o proprietate unuia din copii ceilalti copii au dreptul sa atace aceasta decizie?copilul care a cumparat o proprietate de la parinti are drepturi egale cu ceilalti frati la succesiune privind celelalte proprietati?ce acte trebuie intocmite de copilul care a primit deja o parte din bunurile parintilor care sa ateste ca renunta la celelalte proprietati in favoarea celorlalti frati pt a se evita problemele de succesiune dupa decesul ambilor parinti?dupa decesul unuia din parinti cel ramas in viata are dreptul sa instraineze proprietati ce au apartinut ambilor parinti,sau poate lasa drept mostenire numai unora dintre copii defavorizand pe unul dintre frati?exista vreo lege care sa oblige pe parinti sa lase mostenire in mod egal tuturor copiilor?mentionez ca in cazul meu toti copii suntem din aceeasi parinti .multumesc celor care imi vor raspunde si multumesc celor care au creat acest forum care vine in mod real si concret in sprijinul oamenilor cu diverse pb si mai ales apreciez ca raspunsurile sunt redactate intr-un limbaj accesibil pe intelesul tuturor.
Discuție divort/partaj
am divortat de 1 an de zile si nu am initiat actiune de partaj.am locuit limpreuna cu fostii socri intr-un imobil aflat pe numele lor.in timpul casniciei am adus imbunatatiri considerabile locuintei (canalizare,gaze,centrala,baie,bucatarie,izolatie,garaj,etc,etc,etc).problema e ca tot ce am facut am facut cu lucratori la negru nu prin firma deci nu exista nici un act care asa dovedesca ceva.in timpul casniciei am dobandit un automobil cu banii obtinuti de mine dintr-o iesire in afara tarii timp in care salariul meu a fost folosit de fosta .in prezent masina e la mine si fosta a ramas cu tot ce am construit eu .la momentul incheierii casatoriei casa era modesta fara nici o facilitate si acum se bucura de tot confortul.mentionez ca valoarea masinii e cu mult mai mica decit valoarea investitiei.ce ma sfatuiti sa fac .eu cred ca la partaj nu prea am sanse de cistig.
stiati ca la supermarket PIC Braila se fac disponibilizari si li se spune celor in cauza sa-si de demisia ca altfel ,,in 2 saptamani te facem noi sa pleci singur"?sunt legale penalizarile procentuale din salariu la cea mai mica abatere,de genul mi-am intrebat colega cat e ceasul sau mi-am permis sa imi dau o clipa jos caciulita cu mos craciun?sunt legale orele suplimentare muncite si neplatite,programul infernal mai ales in perioda sarbatorilor?daca lucrezi sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale nu trebuie sa primesti plata sau liber dublu pt acele zile?e moral sa fii ,,disponibilizat" fara nici o avertizare asa din senin pe 2 ianuarie?si inca ceva LA MULTI ANI DOMNULE PENESCU!
se tine cont in legislatia romaneasca de vointa copilului exprimata de catre el insusi,privind acordarea custodiei,a programului de vizita si daca da de la ce varsta?
in urma divortului fiul meu a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii.nu am stabilit prin hotarare judecatoreasca un program de vizita si suport o fluctuatie in a avea acceptul fostei sotii de a-mi vedea copilul.cu alte cuvinte sunt la cheremul ei.nu stiu niciodata din timp cand pot sa-l iau sau nu si pentru cat timp,de multe ori imi comunica ca nu pot lua copilul desi stabilisem in prealabil sa-l iau,nu-l pot opri la mine peste noapte nici macar in vacante.din acest motiv nu pot pragrama nimic serios (o excursie de exemplu)la toate incercarile mele de rezolvare pe cale amiabila a acestor probleme fosta sotie imi da un singur si sec raspuns.,,ASA VREAU EU!!!".si daca nu-mi convine cat imi acorda ea drept sa vad copilul sa solicit sa hotarasca instanta.imi iubesc copilul si sunt dispus sa accept orice sacrificiu sa renunt la orice orgoliu sa pot fi cu el.o ora in plus traita cu el nu are pret.as dori sa stiu ce as putea obtine (in conditiile in care fosta va face tot ce-i sta in puteri sa se stabileasca un program cat mai redus de vizita)daca as solicita stabilirea in instanta a dreptului de vizita.incerc sa fiu un tata bun,contribui la intretinerea fiului meu cu mult mai mult decat s-a stabilit prin lege,copilul are 7 ani si isi doreste foarte mult sa fim impreuna dar simt ca toate astea nu conteaza in sistemul nostru juridic.multumesc anticipat celor care imi vor raspunde si transmit mamicilor singure intreaga mea consideratie.