avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort/partaj

am divortat de 1 an de zile si nu am initiat actiune de partaj.am locuit limpreuna cu fostii socri intr-un imobil aflat pe numele lor.in timpul casniciei am adus imbunatatiri considerabile locuintei (canalizare,gaze,centrala,baie,bucatarie,izolatie,garaj,etc,etc,etc).problema e ca tot ce am facut am facut cu lucratori la negru nu prin firma deci nu exista nici un act care asa dovedesca ceva.in timpul casniciei am dobandit un automobil cu banii obtinuti de mine dintr-o iesire in afara tarii timp in care salariul meu a fost folosit de fosta .in prezent masina e la mine si fosta a ramas cu tot ce am construit eu .la momentul incheierii casatoriei casa era modesta fara nici o facilitate si acum se bucura de tot confortul.mentionez ca valoarea masinii e cu mult mai mica decit valoarea investitiei.ce ma sfatuiti sa fac .eu cred ca la partaj nu prea am sanse de cistig.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:59, 8 Ianuarie 2009
Imbunatarile aduse de dvs locuintei dau nastere unui drept de creanta .
Faptul ca dvs ati adus un aport la aceste imbunatatiri poate fi probat prin orice mijloc de proba .(martori , inscrisuri , inceput de dovada scrisa )
Daca masina a fost achizitionata de dvs in timpul casatoriei , ea face parte din comunitatea matrimoniala a bunurilor , fiind bun proprietate comuna in devalmasie.Totusi , in virtutea legii , dvs aveti posibilitate a a rasturna prezumtia de contributie egala a celor doi soti la achizitia de bunuri comune prin orice mijloc de proba .
Succes
Orice suma mai mare de 250 lei trebuie dovedita cu inscrisuri.
Se dovedeste faptul imbunatatirii de catre el prin orice mijloc de proba, apoi se face expertiza pentru determinarea valorii... Desi e cam greu fara chitante si fara bonuri... macar ale bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de partaj ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Va scriu in speranta ca ma puteti lamuri asupra unor aspecte legate de partaj. Parintii mei au divortat acum un an dar nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta altei persoane aurel_vl aurel_vl In cadrul partajului dupa divort fosta sotie a introdus la masa partajabila ca bunuri comune mai multe bunuri de uz gospodaresc ... (vezi toată discuția)