stiati ca la supermarket PIC Braila se fac disponibilizari si li se spune celor in cauza sa-si de demisia ca altfel ,,in 2 saptamani te facem noi sa pleci singur"?sunt legale penalizarile procentuale din salariu la cea mai mica abatere,de genul mi-am intrebat colega cat e ceasul sau mi-am permis sa imi dau o clipa jos caciulita cu mos craciun?sunt legale orele suplimentare muncite si neplatite,programul infernal mai ales in perioda sarbatorilor?daca lucrezi sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale nu trebuie sa primesti plata sau liber dublu pt acele zile?e moral sa fii ,,disponibilizat" fara nici o avertizare asa din senin pe 2 ianuarie?si inca ceva LA MULTI ANI DOMNULE PENESCU!
contractul de munca trebuia sa fie insotit de fisa postului.
daca angajatul a semnat, trebuie sa se "alinieze"(chiar nu conteaza al cui e bussines-ul);)
abuzurile sunt tratate de catre ITM sau instantele de judecata.:thumbup:
ar trebui sa vorbesti si cu ceilalti colegi si sa faceti actiune in instanta.nu e asa greu sa-i dai in judecata si nici nu trebuie sa platesti.
nu ceda presiunii lor de ati da demisia .nu te pot obliga.aceasta firma PIC ,procedeaza la fel si la celelalte hypermarket-uri din tara(pitesti,craiova,calarasi,oradea)si este una din firmele cele mai neserioase din Romania.la pic ,cred ca se fac cele mai mari abuzuri.este cancerul hypermarketurilor din romania reprezentata prin demonul(DIRECTOR RETAIL)Bogdan Ungureanu care da dispozitii sa se dea penalizari fara respectarea codului muncii.
acest individ nu se remarca decat prin faptul ca este ginerele unui fost prefect de arges.
nimeni nu poate sa-ti desfaca contractul de munca asa din senin.chiar daca ai anumite abateri,trebuie respectat art. 264 alin.1 din codul muncii.nici o sanctiune nu poate fi data fara cercetare prealabila.ceea ce sunt sigur ca la pic nu se face.
te sfatuiesc sa-i dati in judecata pe nemernici!
exista si alte sanctiuni pana la a desface contractul de munca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rog urgent un sfat
NERO62
La 11.12.2009, cu acordul meu, am primit convocare sa ma prezint pe 18.12.2009, orele 12.00 la sediul firmei in vederea desfasurarii procedurii cercetarii ... (vezi toată discuția)