Buna ziua,
Numele meu este Stefan Cornelia si astazi 31.05.2009 este prima mea logare pe acest site.
Va transmit acest mesaj deoarece am o nelamurire cu privire la ceea ce inseamna reprezentant oficial intr-un proces la Strasburg.
In mare am sa va fac o prezentare detaliata a problemei si anume varul meu a fost condamnat pe nedrept(am dovezi in acets caz nu vorbesc in necunostinta de acuza) la 8 ani de inchisoare iar sora lui doreste sa intenteze un proces statului la Curtea Suprema de la Strsburg. In present el este in detentie. Citind site-ul Dvs (care fie spus mi-a oferit informatii extrem de utile) am inteles ca la Curtea de La Strasburg plingerea o face persoana in cauza sau un reprezentant oficial al acesteia. Asadar as dori sa stiu ce inseamna acest reprezentant oficial (adica oricare membru al familiei sau avocat) iar daca pentru expedierea documentelor are nevoie de o apostila speciala.
Va multumesc pentru amabilitatea cu care imi raspundeti.
Cu respect,
Stefan Cornelia
Nu cred ca mai se poate aplica vreo sanctiune, avand in vedere ca raportul de serviciu a incetat, iar cercetarea disciplinara nu s-a terminat pana la data incetarii raportului de serviciu.
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile.
GabrielaA a scris:
Cu penalul mai mult o sa pierdeti timp.
Mergeti in civil.
Este putina pierdere de timp, dar cei de la firma respectiva vor pierde si mai mult timp cu declaratii, prezentari la politie. Eu v-as recomanda sa faceti plangere pt inselaciune, art. 215 C.P. alin.3:
"Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate."
In plangerea penala adresata politiei puteti mentiona si un art. 246 C.P. - abuz in servciu contra intereselor persoanei,
in caz ca patronul sau angajatul de la firma poate fi asimilat unui functionar (nu public, evident) - doar ca pedeapsa se reduce cu 1/3 din cea prevazut functionarului public.
Totodata NEAPARAT in plangere sa mentionati valoarea cu care ati fost prejudiciat.
Oricum, de data asta, va recomanda sa consultati un avocat specialist pe civil si totodata sa faceti PLANGERE SCRISA LA PROTECTIA CONSUMATORULUI - cu nr de inregistrare, tot ce trebuie....
Se poate vorbi de proces penal pentru inselaciune ( ducere in eroare /art 215 C .pen partea speciala) , sau un proces civil prin invocarea solicitarii de daune, pentru nerespectarea conditiilor contarctuale.
Ce pot sa va mai spun , este faptul ca se face vinovata de respectarea comenzii firma care v-a efectuat dumneavoastra tamplaria si a facut comanda cu datele incorecte catre cealalta firma , cea cu sticla.Insa se poate verifica comanda.
Va recomand sa mergeti fata in fata sa consultati o persoana de spacialitate in domeniu juridic.