avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum se procedeaza?

Buna seara,
Iata urmatoarea situatie:Impotriva unui functionar public se face sesizare la comisia de disciplina a institutiei publice unde acesta isi desfasoara activitatea.Are loc primul termen la care functionarul reclamat nu se prezinta.Se stabileste un al doilea termen , insa functionarul reclamat termina preavizul depus intre timp,isi ia lichidarea si se angajeaza la alta institutie publicai.In aceasta situatie ce poate decide comisia de disciplina?Mai poate aplica sanctiunea in lipsa?Mai poate fi chemat in fata acesteia,daca la noua institutie unde sa angajat acesta are tot calitatea de functionar public?
Cel mai recent răspuns: gagea.gabriel , utilizator 14:03, 27 Mai 2009
Nu cred ca mai se poate aplica vreo sanctiune, avand in vedere ca raportul de serviciu a incetat, iar cercetarea disciplinara nu s-a terminat pana la data incetarii raportului de serviciu.
freeelis a scris:

Nu cred ca mai se poate aplica vreo sanctiune, avand in vedere ca raportul de serviciu a incetat, iar cercetarea disciplinara nu s-a terminat pana la data incetarii raportului de serviciu.

=D>=D>
Ai dreptatate!!! e exact cum am patit si eu....un functionar cu functie de sef divizie de plati si stabiliri pensii face vreme de 5 ani patrapazlacuri in toata casa de pensii si cand vine vremea de "plata" pe cale judecatoreasca se anuleaza tot probatoriu si totate probele ca fiind nefondate si fara temei, deoarece functionarul a avansat in functie si raspunde de alt corp al institutiei respective.#-o#-o#-o#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport comisie de disciplina ukzspan ukzspan Buna ziua, Raportul privind sesizarea unui functionar public se poate contesta de catre seful institutiei in instanta, ce instanta are competenta de a ... (vezi toată discuția)
Ajutor,decizie de sanctionare maria_radu@yahoo.com maria_radu@yahoo.com Buna ziua, Am lucrat la o institutie de stat, ca functionar puplic. In data de 18.12.2009 am fost disponibilizata de un director venit de 3 zile la ... (vezi toată discuția)
Efect al plecarii unui functionar public pentru a nu fi sanctionat ?!! DDDDDD DDDDDD In situatia in care un functionar public a plecat prin acordul partilor pentru a evita plecarea ca urmarea unei decizii ale comisiei de disciplina care s-ar fi ... (vezi toată discuția)