Buna ziua,
Am lucrat la o institutie de stat, ca functionar puplic.
In data de 18.12.2009 am fost disponibilizata de un director venit de 3 zile la conducerea unitatii ,pus in funtie de un partit politic" .La intrebarea mea de ce am fost disponibilizata , mi s-a raspuns citez"Eu nu va cunosc d-na, dar a-ti fost barfita de colegi".Am dat in judecata institutia si am cistigat atit la Tribunalul din judetul unde locuiesc cit si recursul de la Curtea de Apel cu mentiunea"Dispune anularea deciziei, reintegrarea intr-o functie similara si plata unei despagubiri reprezentind contravaloarea salariilor de la data disponibilizarii. In data de 25.05.2011 dupa ce am primit din partea institutiei decizia de reintegrare , m-am prezentat la serviciu.Directorul institutiei mi-a spus sa fiu multumita ca m-a lasat ca cistig,ca putea interveni la instanta , sa iau banii si sa plec cu mentiunea"Atit timp cit sunt eu director nu veti face parte din aceast colectiv". I-am spus ca nu am unde sa ma angajez , am cautat un an si jumatate . Am fost repartizara la RELATII CU PUBLICUL ,dar nu ca sa lucrez pentru ca nu stiam ce relatii sa dau, intr-un birou cu usa inchisa unde nu avea voie nici un coleg sa intre pentru ca era amenintat ca va fi si el dat afara. Dupa 2 ore de la reintegrare, s-a prezentat in birou la bine COMISIA DE DISCIPLINA care mi-a inmanat o citatie impreuna cu sesizarea facuta de directorul institutiei., fara documente justificative, prin care ma anunta ca in data de 3/06/2011 va trebui sa ma prezint in fata comisiei sa dau explicatii asupra unor lucrari pe care le-am facut in 2009. Mentionez ca aceste lucrari nu au fost semnate numai de mine , au avut viza de control financiar preventiv si totusi am fost numai eu acuzata.La ndicatiile directorului ,si dupa multe minute de scandal intre director si unul din membri comisiei de disciplina am primit procesul verbal cu propunerea de a fi destituita din functia publica. Joi 09/06/2011 am primit o noua FISA POSTULUI prin care mi se comunica ca incepind cu data respectiva voi lucra la compartimentul contabilitate. Nu am stiut ca mi s-a schimbat fisa postului pentru ca in ziua respectiva am avut vizita Presedintei ANPS Bucuresti si a d-lui ministru si i-a fost teama directorului ca o sa le prezint situatia mea.Ieri, marti ,14/06/2011 m-am prezentat ca de obicei la serviciu , iar la ora 14si 10 minute am fost chemata de juristul unitatii si mi-a inmanat Decizia de incetare a raportului de serviciu incepind cu data de 14/06/2011. ?
Am omis sa va mentionez ca am 51 de ani, lucrez in aceasta unitate de 14 ani , nu am unde sa ma mai angajez , nu am nici un venit , sunt singura , numai cu fiica mea . Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat?Nu pot mai pot lupta. Unde merg sa cer ajutorul dau numai peste persoane care sunt puse in functie de acelasi partit din care face parte si directorul care m-a disponibilizat, intimidat. hartuit etc....
va multumesc.