avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate tira anca

Activitate tira anca

adica semneaza impreuna autorizatii de constructii, acte de achizitii
cum se pune problema atunci cind sotia primarului este responsabila pe probleme de urbanism si achizitii publice iar primarul autoritatii publice locale, respectiv al orasului este sotul acesteia si sunt pusi in situatia de-a semna actele impreuna, cu mentiunea ca aceasta a fost angajata inainte iar sotul a devenit primar ulterior, dupa citiva ani?
in luna decembrie anul trecut am organizat concurs pentru ocupare post pers. contractual.
acum prefectura doreste sa anuleze concursul pe motiv ca ord. de urg. 34/2009 suspenda toate organizarile de concurs pentru ocuparea posturilor; postul este vacant dinainte de aparitia ordonantei. doresc un sfat in acest sens, o indrumare.

in primul rind bibliotecarii au dreptul la un spor de dificultate de pina la 15% conform legii 334/2002 privind bibliotecile, spor care se adauga la baza prevazuta in lg 330/2009;
pe mine ma intereseaza daca este ok daca prin dispozitia emisa de catre primar s-a stipulat doar reducerea salariului minim brut cu 15,5 % fara a se mentiona nici reducerea timpului de munca si nici acordarea zilelor de concediu fara plata; pentru ca noi angajatii din primarie am inteles sa fim de-acord cu diminuarea salariului cu procentul mentionat dar nu am fost de-acord cu concediul fara plata alegind varianta venirii la munca
dar daca sunt de-acord cu diminuarea salariului cu procentul prevazut si nu doresc sa iau zilele de concediu fortat si nici sa-mi fie afectata cartea de munca?
Discuție concediu fortat
in legatura cu aceste zile de concediu fara plata - ok este obligatoriu sa se reduca sariul brut pe luna cu 15,5 %; dar daca angajatii doresc sa nu le fie afectata cartea de munca in acest sens, este obligatoriu a se stipula in dispozitia data data de angajator diminuarea timpului de lucru sau stabilirea zilelor libere de concediu neplatit? adica sunt de-acord sa mi se taie din salariu si sa lucrez tot 8 ore pe zi sau poate chiar mai mult, nu este legal?